Najučinkovitije rješenje za obnovu svih oštećenja kože

Talijanski proizvođač Istituto Ganassini kreirao je neoVIDERM, medicinski proizvod koji pridonosi zaštiti kože, njenoj dubinskoj hidrataciji, smiruje opekline od sunca i upalne procese te potpomaže i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva. neoVIDERM je dermatološki testiran i prilagođen i najosjetljivijim kožama, može se koristiti na najosjetljivijoj koži beba i djece i testiran je na citotoksičnost s garancijom neprisustva teških metala u svom sastavu. Proizvod je dostupan u ljekarnama.

Sunčeva svjetlost u umjerenim količinama ima blagotvorno djelovanje na našu kožu pa tako povećava razinu vitamina D koji se tijekom zimskih mjeseci poprilično smanji u ljudskom organizmu. Unatoč činjenici da sunčeve zrake tijekom još uvijek nemaju jednak intenzitet kao u “vrhu sezone”, one su još uvijek snažne i mogu biti vrlo opasne po zdravlje kože. Upravo stoga, u razdoblju kasnog proljeća i ranog ljeta dolazi i do prvih opeklina nastalih prekomjernom izlaganju suncu, a sve zbog neznanja i nedovoljne zaštite kože.  

Kako bi adekvatno zaštitili kožu, potrebno je izbjegavati boravak na suncu od 11 do 16 sati. Neizostavan dio zaštite svakako je nanošenje zaštitnih proizvoda svaka dva sata u dovoljnim količinama. Budući da na tržištu ima širok spektar proizvoda koji se nude kao rješenje, izrazito je važno voditi računa i koristiti proizvode za prekrivanje UVB-zraka koje su odgovorne za opekline i UVA-zraka koje ubrzavaju starenje. Danas na tržištu ima zaista puno preparata u svim oblicima (gelovi, kreme, tekuće kreme, spray) i svatko može za sebe pronaći odgovarajući tip proizvoda. Odjeća također može igrati važnu ulogu u zaštiti od sunca. Tkanine gustih vlakana, sunčane  naočale i pokrivala za glavu, danas predstavljaju “neizostavne rekvizite” u obrani od štetnih sunčevih zraka.

Ako dođe do opeklina od sunca, vaša koža će postati crvena, osjetljiva na dodir i vruća, a ponekad se u ozbiljnijim situacijama mogu pojaviti i mjehuri. Takvu oštećenu kožu prvo je potrebno ohladiti i umiriti pod hladnom, tekućom vodom. Nakon što je koža djelomično ohlađena, potrebno je odabrati sredstvo koje će u najkraćem mogućem roku sanirati sve štetne posljedice – umiriti crvenilo i peckanje kože, smanjiti otečenost i upalu kože, dubinski hidratizirati i zaštititi kožu i spriječiti njeno ljuštenje, umiriti i obnoviti hidrolipidnu barijeru kože, a ono što je najvažnije, sredstvo koje će potaknuti efikasnu i brzu regeneraciju kože!

Medicinski proizvod koji pruža sve navedeno je neoVIDERM emulzija, koja djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože.Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, a koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

Beta glukan aktivira i regenerira obrambene procese kože te djeluje na dva načina: potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma i potiče aktivaciju makrofaga – stanica koje čine „energetsku centralu“ imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u “arsenal obrane”. Stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira.

Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože. Proizvodi je sama koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Upravo je hijaluronska kiselina zaslužna da koža djece sadrži čak 65% vode.

Aliginati se naširoko koriste u liječenju zacjeljivanja rana. Sadržaj natrijevog alginata i TEA alginata u neoVIDERM emulziji održava kožu vlažnom, hidratiziranu i stalne temperature. Alginati djeluju iznimno upijajuće i osiguravaju stvaranje vlažnog okruženja koje podržava zacjeljivanje kože.

U slučaju lakših opeklina, neoVIDERM emulziju je potrebno nanijeti na kožu, ali bez utrljavanja. Prilikom težih opeklina ili otvorenih rana, postupak nanošenja je sljedeći: rana se prvo dezinficira i ispere, potom se nanese dovoljna količina emulzije te se na kraju područje prekrije sterilnom gazom natopljenom u fiziološku otopinu. Upravo je ovo mogućnost aplikacije na otvorene rane i teže opekline još jedna od prednosti ovog iznimno učinkovitog proizvoda.

Osim kod opeklina od sunca, medicinski proizvod neoVIDERM preporučuju dermatolozi u slučajevima dermatoloških i estetskih tretmana kože, opeklina 1. i 2. stupnja, kod bolesnika kod kojih je provođena terapija zračenjem, kemijskih i laserskih pilinga, površinskih čireva, tretmana radioterapije, iritacija, crvenila i osipa kože, dermatitisa, malih ogrebotina kao i kod suhe i ispucale kože, upala i herpesa.

Uz neoVIDERM emulziju u svakoj kućnoj ljekarni i kozmetičkoj torbici, straha od opeklina i oštećenja kože više nema! 

0