Masaža lica kojom ćete postići zategnutu, blistavu i zdravu kožu

Kako bi se dodatno opustili mnogi se okreću raznolikim kozmetičkim i spa tretmanima, poput masaže vrućim kamenjem ili medicinske masaže cijelog tijela. Ne možemo zaboraviti i na one posebno opuštajuće masaže lica nakon kojih se osjećamo svježe i revitalizirano. Možda to niste znali, ali učinkovitu masažu lica možete obaviti i samostalno, kod kuće. Masaža lica može potaknuti protok krvi i osloboditi pritisak u čeljusti i sljepoočnici. Uz to, ima brojne druge benefite poput toga da rješava problem natečenost oko očiju i oblikuje jagodice te pridonosi izgledu zategnutije i zdravije kože lica.

Važno je znati da je dobra DIY masaža lica više od pritiska prstiju na koži. Stručnjaci preporučuju tretman u tri koraka za najefikasniju masažu lica kod kuće. Oblikujte svoju kožu i uklonite sav stres prema uputama u nastavku.

Započnite sa zagrijavanjem

Kao i na satu joge, svrhovita masaža lica započinje s malo zagrijavanja. Prije nego što počnete prvo očistite kožu lica i operite ruke te nanesite serum na bazi ulja. Ovo će omogućiti vašim prstima da klize po koži bez neugodnog zapinjanja ili povlačenja. Važno je napomenuti da će se ulje, ako se radi o suhom ulju, prebrzo upijati u kožu pa radije probajte izbjeći upotrebu suhih ulja.

Za samo zagrijavanje, potrebno je rukama doslovno zagrijati kožu. Počnite zagrijavanje s vrhovima prstiju. Krećite se u smjeru prema gore i prema van. Zatim nježno štipajte kožu palcem i kažiprstom. Krećite se u smjeru od brade prema gore, kako biste probudili i aktivirali mišiće. Počet ćete osjećati kako vam se koža zagrijava. To je dobro, jer znači da ste potaknuli protok krvi.

Locirajte svoju napetost

Iako se napetost u vašim ramenima ili donjem dijelu leđa može vrlo lako uočiti, napetost u mišićima vašeg lica teže se otkriva. Da biste pronašli čvorove, stručnjaci preporučuju da započnete s primjenjivanjem pritiska na vilicu. Svi smo skloni zadržavanju napetosti u čeljusti, posebno u vrijeme kad proživljavamo veliku količinu stresa. Kažiprstom i srednjim prstom, poput dvije kandže, krečite se od brade prema gore uzduž vilice. Primijenite srednje jaki pritisak. Ako osjetite čvorove na putu, zaustavite se na njima i primijenite jači pritisak na tom mjestu da biste oslobodili čeljust od napetosti. Ovaj postupak pomaže i u podizanju mišića lica.

Sljedeći su koraci masaža i drenaža

Da biste ispravno obavili tretman masaže lica, iduća dva koraka koja uključuje ova metoda su masaža i drenaža. Možete ju izvesti vlastitim prstima ili alatom poput ručnog masažera.

Ako upotrebljavate prste, morat ćete se kretati srednje jakim pokretima po licu od centra prema van. Za masažu jagodica postavite oba kažiprsta na vrh nosa, a palčeve ispod brade. Zatim se, primjenjujući srednje jaki pritisak, krećite prema ušima.

Za limfnu drenažu tanke i osjetljive kože ispod očiju koja je sklona natečenosti, stručnjaci preporučuju pristup s dvije ruke za svako oko. Postavite jedan kažiprst u unutarnji kut oka da omogućite koži potrebnu podršku. Zatim drugim kažiprstom vrlo lagano prolazite po koži ispod oka, od unutarnjeg kuta prema liniji kose, pa dolje do uha. Tako ćete potaknuti drenažu i oslobađanje nataložene tekućine.

Nakon ovakvog tretmana vaša će koža izgledati osvježeno i imat će prirodni sjaj zbog povećanog protoka krvi i cirkulacije. Naravno, dosljednost je ključna kada je u pitanju maksimalan učinak kućne masaže lica. Što više budete razumjeli mišiće svog lica i kad locirate gdje se nakuplja napetost i na kojim područjima treba više raditi, tim će učinkovitija biti vaša masaža. Odvojite vrijeme kako biste osigurali da vam je metoda ispravna, a nakon toga će čak i pet minuta masaže dnevno promijeniti tonus i pridonijeti zategnutosti kože vašeg lica.

Foto: Unsplash, Freepik

0