Ljepota dolazi iznutra: Bojana Gregorić Vejzović

Bojana Gregorić Vejzović

Kada je riječ o hrvatskim glumicama suvremenog doba koje su ostavile, i nastavljaju ostavljati, značajan trag na domaćoj sceni, nemoguće je ne spomenuti se imena Bojane Gregorić Vejzović. Iza nje danas je uistinu bogata glumačka karijera, kojoj je nekoć prethodila ona baletna, a najveća novost u istoj svakako je predstava Dvoje, sasvim nedavno postavljena na kazališnim daskama Studija Exit. S Bojanom smo popričali o svemu vezanom uz ljepotu, načinima na koje postiže da se osjeća dobro izvana, ali i iznutra, te kako se točno opušta jedna poznata glumica nakon intenzivnih poslovnih obaveza.

Često čujemo za uzrečicu ‘ljepota dolazi iznutra’. Vjeruješ li u nju ili ju smatraš klišejem?

Ljepotu možemo definirati na razne načine. Možda je najjednostavnije da kažem kako lijepo lice može privući pogled na trenutak, a unutarnje bogatstvo privući će pažnju u neograničenom vremenskom kontekstu.

Bojana-Gregoric-Vejzovic6

Publika te trenutno ima priliku pratiti u kazališnoj predstavi Dvoje, koja već osvaja hvalospjeve kritike i publike. Tempo je intenzivan, svaku večer si na sceni… Kada se vratiš u udobnost svog doma, kojim malim beauty ritualima se najviše veseliš?

Skidanje make upa, zaroniti u kadu…. eeee… to je ritual s kojim imam osjećaj da se oslobađam svakog pritiska prethodnog dana. Uljni gelovi za tuširanje i neka divna mirisna svijećica, relaksiraju me kako bih prije uspjela zaspati. Nakon predstava koje završavaju ponekad tek u 23 sata, adrenalin u tijelu je još uvijek jak i znalo mi se dogoditi da dugo u noć ne mogu usnuti. Kupka je način kako se uspijevam opustiti i na vrijeme otići spavati, jer sa školarcima nema jutarnjeg nadoknađivanja sna.

Bojana-Gregoric-Vejzovic3

Nekoć si se profesionalno bavila baletom. Je li se ta disciplina odrazila i na neke tvoje svakodnevne rutine kojih se pridržavaš, a tiču se ljepote?

Ja baš, ali baš, baš ne volim vježbati (smijeh)… Možda je 13 godina dugo bavljenje baletom i krivo za to (smijeh). Ipak radi zdravlja, ali priznajem i bolje se osjećam nakon odrađenog treninga, odlazim u teretanu dvaput tjedno, no češće pred ljeto… Pravi sam kampanjac. Imam prijateljicu koja je fitness trenerica i s mojom Katarinom sve je zabavnije, a i godina proizvodnje čini svoje pa se još uvijek pokušavam oduprijeti onome što nam gravitacija radi. Nemam problema s kilažom pa se moji treninzi ne sastoje od izmaranja, već tonus mišića pokušavam održati vježbama snage i utezima.

Koje savjete, koje si sama naučila, bi voljela prenijeti na svoju kćer Zoe kada uđe u tinejdžerske godine i krene se zanimati za kozmetiku?

Mislim da današnje vrijeme počinje vraćati one prave vrijednosti, a to je da se prirodna ljepota najviše cijeni. Šminka je isključivo za prikrivanje sitnih nedostataka, ali nikako po meni ne bi trebala biti dio svakodnevice mladih djevojaka. Trebaju prigrliti same sebe jer ljepota je sklad nesavršenosti i upravo u tome je posebnost svih nas.

Bojana-Gregoric-Vejzovic5

Posao glumice uključuje mnogo toga, a jedna od stvari svakako je i teža scenska šminka. Kako najčešće oporavljaš kožu nakon predstava i snimanja?

Šminku odstranjujem isključivo baby uljima. Ne koristim sapune za lice, već vodom detaljno operem lice i stavljam hranjivu kremu koja će koži vratiti vlažnost i pripremiti ju za sljedeći dan. Ponekad stavljam hranjive maske, a pilinge radim vrlo rijetko, i to samo kod svoje kozmetičarke.

U privatno vrijeme, pretpostavljamo da jedva čekaš osloboditi lice od make upa? No, kada je riječ o onom minimumu proizvoda bez kojih ne možeš, što će se svakako naći u tvojoj kozmetičkoj torbici?

Uvijek imam korektor, rumenilo i sjajilo za usta. Ali čak i to rijetko koristim. Ne zato što sam sigurna u svoj izgled, već zato što mi je lice jako osjetljivo na sve te preparate koji ga, iako kvalitetni, iritiraju. Ne mislim da na dnevnoj bazi moram izgledati kao da sam sišla s pozornice, tako da je no make up trend baš za mene (smijeh).

Bojana-Gregoric-Vejzovic

Često kažemo da sve počinje s dobrom preparativom. Je li to tako i u tvom slučaju?

Na jednom snimanju dobila sam rozaceu. Snimali smo na plus 40, a full make up, koji je neizbježan na setu, koštao me preosjetljivosti kože. Zato općenito jako pazim na to koju kozmetiku koristim na setu.

Kada imaš vrijeme za sebe, koje se ne tiče roditeljskih obaveza ili posla, čime se najradije baviš? Imaš li omiljenu tjelovježbu kojoj se voliš posvetiti ili neki kozmetički tretman za koji voliš izdvojiti sat ili dva od svog dana?

Masaže su najdivniji način na koji se volim počastiti. Osim relaksiranja, to je prilika da nahranim svoju uvijek suhu kožu i malo zahrčem na masažnom stolu (smijeh). Ritam života je takav da neizmjerno cijenim trenutke koji ne uključuju neku fizičku aktivnost; za nju se dobro pobrinu i moji klinci, što zadavanjem spremanja iza njih, a što raznim idejama tipa vožnje rola, bicikala… Masažni stol je spas (smijeh).

Bojana-Gregoric-Vejzovic4

Navikli smo mnogo raditi na svojoj vanjštini – koristimo kozmetiku kako bismo zaustavili starenje i vježbamo kako bismo se zadržali u formi. No u posljednje vrijeme sve se veći naglasak stavlja i na njegovanje izgleda iznutra, a ne samo izvana. Superhrana, suplementi ili kolagenski napitci, možda su najčešće korišteni proizvodi. Jesi li što od toga uvrstila u svoju svakodnevicu?

Ono što unosimo u svoj organizam zasigurno je najvažniji element zbog kojeg netko dobro izgleda. Tu prvenstveno mislim na kvalitetnu prehranu koja se sastoji od sezonskog povrća i voća. Ravnomjerno jesti sve, mislim da je put do jakog i zdravog organizma. Na prehranu pazim prvenstveno radi svoje djece.

Bojana-Gregoric-Vejzovic7

Kvalitetna i pravilna prehrana uslijed užurbanog načina života nerijetko padne u drugi plan. Kakva je kod tebe situacija po tom pitanju i stavljaš li naglasak na neke zdrave namirnice i jela u svojoj obitelji?

U našoj kući svaki se dan kuha. Naša djeca od malih nogu naučila su da ono što je za ručak jedemo svi i nema izvoljevanja, pa čak i kada je sarma za objed, koju baš ne preferiraju. Tempo života je brz, ali postoje načini kako jesti kvalitetno svaki dan, od toga da u noći skuham za sutra ujutro ili da jedemo dva dana grah, ali pizze i gotova hrana kod nas doma ne postoje.

Bojana-Gregoric-Vejzovic8

Foto: Sanja Jagatić

Jana2

0