MySkin by dr. Kaliterna postaje svjetski dermatološki fenomen

Dr. Dinko Kaliterna

Dermatovenerologa Dinka Kaliternu s razlogom svrstavaju među vodeće svjetske stručnjake.

Specijaliziran je za estetsko-korektivne zahvate, kozmetologiju, celulit, anti ageing medicinu i primjenu lasera. Prvi u Hrvatskoj uvodi načelo integrirane dermatologije, osnivač je poliklinike Poliderma, renomirane u svijetu zahvaljujući rezultatima tretmana koji se obavljaju na četvrtom katu bloka D zagrebačkog Almeria centra.

Sastajemo se u kratkoj pauzi pregleda, oko 14 sati, kada Kaliterna uzima jednosatnu pauzu koju provodi u šetnji ili na kratkom ručku. Prvi dio dana već je iza njega, obavio je jutarnji trening kick boxa, i u Polidermu stiže oko deset sati te počinje primati pacijente.

Poznati dermatovenerolog u poliklinici Poliderma

Počeci uspješne karijere

Polidermu je Kaliterna osnovao 2004., odmah nakon specijalizacije. Prvi prostor imao je u podrumu doma zdravlja u zagrebačkoj Runjaninovoj ulici.

“Prodao sam skuter kako bih ugradio odgovarajuće pločice”, prisjeća se Kaliterna koji petnaest godina kasnije sjedi okružen priznanjima, diplomama i potvrdama koje su mu dodijeljene na vodećim svjetskim kongresima.

“Uočio sam kako je budućnost dermatologije u primjeni najnovije tehnologije lasera i uređaja koji brzo i efikasno rješavaju brojne dermatološke probleme i stanja. Vodeći se načelom integrirane dermatologije gdje tim stručnjaka vodi brigu oko pacijenta birajući najbolje i najefikasnije sredstvo, počeo sam napredovati”, govori Kaliterna koji je prošli tjedan dobio još jedno u nizu priznanja i to u dalekoj Limi (Peru).

Uvijek na izvoru inovacija

“Tehnologija mijenja sve i ruši sve, postavlja nove standarde. Ona rješava stvari koje su bile nerješive, pravom terapijom, bez komplikacija. Tako sam kupio laserski uređaj za odstranjivanje celulita, što je predstavljalo pravu revoluciju u to doba te sam uvidio koje su stvarne mogućnosti i u kojem smjeru ide moderna dermatologija”, opisuje Kaliterna i nastavlja: “Angažiran sam kao jedan od glavnih doktora za većinu svjetskih proizvođača lasera i drugih estetskih uređaja vrhunske tehnologije te među prvima u svijetu testiram najnovije aparate i tehnologije. Određujem parametre i indikacije za što se uređaj može koristiti.”

“Možete biti ne znam koliko dobar doktor, ali ako nemate vrhunsku tehnologiju, nedostaje vam produžetak mogućnosti, multiplikator koji dovodi do konkretnih i brzih rješenja za pacijenta”, objašnjava Kaliterna i dodaje kako je uz aparate, bilo nužno raspolagati i s tretmanima koji se primjenjuju kako bi se koža što prije oporavila.

“Počeo sam koristiti kozmetiku za njegu lica kako bi se nakon tretmana skratilo vrijeme oporavka. Tako je došlo do otkrića kojim je zapravo započeo globalni fenomen koji se danas veže uz kolekciju prirodnih kozmetičkih pripravaka MySkin by dr. Kaliterna.”

Hrvatska kozmetika s integritetom

Kaliterna je u nastupu sažet i jasan u stavu. Odmah na početku razgovora govori – ‘Ljepota mora biti dostupna svima’, i svoju deklaraciju odmah pojašnjava:

“Stvorio sam MySkin by Dr. Kaliterna slučajnim otkrićem i s vremenom shvatio kako se kombinacije prirodnih sastojaka koje su danas temelj različitih linija moje kolekcije, po efektu djelovanja približavaju rezultatima laserskih tretmana”, govori Kaliterna i objašnjava kako za razliku od brojnih drugih kozmetičkih linija, MySkin svoju priču nije počeo sa striktnom namjenom korištenja u estetici, gdje i počinje priča o slučajnom otkriću.

Negdje tijekom 2007. godine Kaliterna je bio suočen s obiteljskom teškoćom. Te godine otac mu ozlijedio šaku i trpio je jake bolove.

“Priredio sam prirodni lijek na bazi gaveza koji je oduvijek poznat kao sredstvo koje, između ostalog, ublažava bol u zglobovima. Uskoro moj otac više nije trpio bolove i šaka je počela zarastati”, prisjeća se Kaliterna čiju je pažnju u to vrijeme obuzelo nešto neočekivano.

Naime, šaka koja je bila tretirana gavezom djelovala je mlađe u odnosu na onu drugu. Koža je izgledala svježije, mlađe, i Kaliternu je obuzela znatiželja znanstvenika. Proradila je intuicija  kombinirana znanjem potvrđenim priznanjima na mnogim svjetskim dermatološkim kongresima.

“Kako bi potvrdio efekt, odlučio sam koristiti gavez i na drugoj šaci, i efekt je bio isti. Počeo sam istraživati o čemu je riječ i počeo sam raditi kozmetiku od prirodnih sastojaka koja je prošla najstrože testove. Temeljena na prirodnim sastojcima, pretežno biljnim, i mineralu zeolitu, pomogla je kad pomoći više nije bilo. Kod najtežih dermatoloških oboljenja, u najtežim dermatološkim stanjima i bolestima. Uz to, kod prirodnih sastojaka pojavili su se i drugi benefiti poput efekta pomlađivanja, uklanjanja pigmentacije, dubinskog čišćenja kože i uklanjanja stanja koje ljudima smeta, koje ih muči”, opisuje Kaliterna i dodaje kako je proces trajao sedam godina. U to vrijeme, efikasnost MySkin by dr. Kaliterna potvrđena je u stotinama slučajeva.

Sve o MySkin kozmetici

Tako je kroz godine nastao niz proizvoda koji su danas dostupni preko interneta, u poliklinici Poliderma koju je doktor Kaliterna osnovao te na određenim prodajnim mjestima poput onog najnovijeg u Splitu.

Svim proizvodima zajednički je efekt obnove, pomlađivanja i oporavka kože nakon laserskih tretmana i podijeljeni su u linije koje odgovaraju na određene dermatološke probleme.

“MySkin je, zapravo, kolekcija koja je život počela otkrićem. Postao sam dermatolog zbog izazova koji je predstavljao pojam kože. Ona je najveći organ. Ona štiti, čuva i neprestano je izložena vanjskim pritiscima. Istovremeno, ona je zaštitnik i sredstvo koje oblikuje izgled svakog od nas. Ljepota mora biti dostupna svima”, ponavlja Kaliterna u još jednoj pauzi razgovora s ljudima koji su došli pitati o čemu je riječ.

Odgovara jasno, konkretno, kao stručnjak i osoba koja neposredno prepoznaje čovjeka. Naš razgovor pada u drugi plan jer je dr. Kaliterna usredotočen na pacijenta s konkretnim pitanjima, probleme na koje njegovo znanje i stručnost mogu pružiti odgovore.

Sedam linija MySkin kozmetike

MySkin je tako podijeljen u linije čija je svrha pružiti odgovor na stanja. Pigmentacije na licu u obliku smeđih mrlja, jedan su od najčešćih estetskih problema izraženih na koži lica, vrata i dekoltea, a na njih je imuna rijetko koja žena. Proizvodi iz kolekcije Whitening line uklanjaju pigmentaciju bez izbjeljivanja kože – što znači da djeluje izravno na problem te uklanjaju pigmentaciju. Ovu kolekciju čine kreme za lice White skin 1, White skin 2, a uskoro i White skin 3 te krema za područje tamnih kolutova oko očiju – White Skin Eye. Prvospomenuta, najnagrađivanija je krema proizvedena u Hrvatskoj a svojim brzim djelovanjem zaradila je priznanja stručne javnosti i još važnije, krajnjih korisnika. Uz kreme, kolekcija se sastoji i od mlijeka za čišćenje lica White Skin Cleansing milk i losiona za njegu i uklanjanje pigmentacija s tijela – White Skin Body Lotion.

Scarless line svojom snažnom formulom ublažava ožiljke od akni, kojih se inače teško riješiti i nakon adolescentske dobi. Anti-age line temelji se na najkvalitetnijim, prirodnim sastojcima za pomlađivanje i regeneraciju kože lica. Zeo line, kreirana na bazi moćnog minerala Zeolita koji djeluje kao snažan antioksidans, osobito se preporuča u urbanim sredinama i za lice sklono aknama. Uz već navedene linije dostupne su i Basic line namjenjena za svakodnevnu njegu lica, Clear Skin line za lice sklono aknama te Oil line, kolekcija najčišćih hranjivih ulja za njegu tijela i lica.

Jedno pitanje autoru ovih redaka postavlja i doktor Kaliterna. “Koliko dugo oko očiju imate tamne kolutove?” Na pomalo neočekivano pitanje doktor dobiva odgovor. “Otkad sam postala novinarka, ne spava se puno, ne jede redovito i tren kada neplanirano treba ići u nepoznato više je pravilo nego iznimka.” Kaliterna dodaje White Skin Eye i govori: “Mažite po tome dvaput dnevno.”

Prolazi tjedan, i od doktora Kaliterne stiže poruka s još jednim pitanjem: “Jel’ se mažeš?”

 

Foto: PR

1