Gua sha: beauty trend u njezi lica koji je obilježio 2019., a njegova popularnost nastavit će se i u idućoj godini

@blushlustshop

Prosinac je tu, a osim što nam je donio razdoblje raskoši, u njemu se prisjećamo i svih stvari koje su obilježile proteklu godinu. Nedavno smo pisali o najpopularnijim modnim trendovima koji su obilježili 2019. godinu, a ovog ćemo se puta osvrnuti na jedan od trendova koji je veliku popularnost doživio već na početku godine koja je na izmaku, a zahvaljujući svojoj djelotvornosti, bit će hit i u nadolazećoj, 2020. godini. Riječ je o gua sha metodi jačanja kože na licu koja je postala pravi trend na društvenim mrežama. Koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini, a praksa uključuje “struganje” zaobljenog alata, najčešće napravljenog od žada, po koži. Gua u prijevodu znači pritisak, a sha se odnosi na crvenilo. Riječ je o tretmanu koji opušta mišiće, poboljšava cirkulaciju i pomaže u oslobađanju napetosti, a koža nakon tog ostaje podatnija i zdravija.

Hayo’U Jade Precision Beauty Restorer
Angela Caglia Rose Quartz Gua Sha Lifting Tool

Kako se radi Gua sha?

Gua sha metoda može se primijenjivati na licu, tijelu i na vlasištu, a bitno je da se ne radi na suhoj koži, već u kombinaciji s vodom ili uljem za tijelo. Za početak, ravnu stranu držite ispod očiju ili preko crvenila na tijelu kako bi se ono umirilo ili uklonilo. Zatim upotrijebite oblu stranu te radite kratke poteze u jednom smjeru – koža poslije ove tehnike može izgledati iscrpljeno, ali to samo pokazuje da je cirkulacija “proradila”.

Femmue Camélia 73 Face Oil
Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil

Prije spavanja preporučuje se korištenje gua sha metoda od čela naviše jer djeluje izrazito umirujuće i dobro je za kvalitetan san, a osim na licu i vlasištu, može se koristiti i na tijelu. Stručnjaci savjetuju trljanje po šest puta u jednom smjeru, a takav tretman može pomoći u opuštanju čvrstog vezivnog tikva, što je dobro za celulit, dok je konačan rezultat zdravija koža. Iako je se pritisak kod gua sha metode može konetrolirati, ipak nije za osobe koje su sklone pucanju kapilara, kao ni za osobe sklone aknama.

xminzi

Kako često koristiti gua sha metodu?

Stručnjaci su složni – isto onako kako svaki dan vodimo brigu o zubima i usnoj šupljini, jednako bismo trebali brinuti i o našoj koži. Gua sha se može uključiti u jutarnju beauty rutinu jer će smanjiti natečenost i ojačati kožu. Ako ovaj tretman uključite u večernju beauty rutinu, mišići će se tijekom noći opustiti.

Foto: Instagram, Net a Porter

0