Lakovi za nokte za najizdržljivije ljetne manikure i pedikure

Bilo da imate neki važan sastanak ili krećete na putovanje na kojem planirate bezbrižno provoditi svoje vrijeme na plaži i ne razmišljati o tome kako vam nokti izgledaju, dobro će vam doći dugotrajni lakovi za nokte koji će vam učiniti život jednostavnijim. Kad netom prije nekog važnog sastanka ili putovanja konačno nađete vremena za to da nalakirate nokte, nije niti čudno što ste frustrirani ako primijetite da je vaša manikura već drugi dan oštećena. Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći u tome da vam lak duže traje.

Dodatni trikovi za dugotrajnu manikuru i pedikuru

Osim što je poželjno to da su vam nokti kraći, bilo bi dobro da koristite neku vrstu baznog laka i nadlaka. No, kad se radi o lakovima za nokte, najbolje bi bilo da tražite one s gel formulama. Snaga laka za nokte zapravo se svodi na polimerizaciju – proces kroz koji se molekule laka spajaju. Prave gel manikure, one koje dobivate u salonu, imaju formule koje stvaraju vrlo jake veze kada su izložene LED svjetlima. Zato gel može izgledati besprijekorno tjednima.

S druge strane, prave gel manikure su skupocjene i nisu posebno zdrave za nokte. Stoga nije ni čudno što ljubitelje manikura iznimno usrećuju inovacije u gel formulama klasičnih lakova za nokte. Ove se formule „samo-stvrdnjavaju“ ili se kombiniraju s posebnim gornjim slojem laka koji stvara kemijsku reakciju kako bi manikura bila čvršća. Još jedna prednost lakova za nokte s gel formulom je to što se nanose i skidaju jednako lako kao i lakovi tradicionalnih formula – bez dugotrajnog namakanja u acetonu ili aluminijske folije. U nastavku možete vidjeti koji dugotrajni lakovi s gel formulom će vam omogućiti najizdržljivije ljetne manikure i pedikure.

Sally Hansen Miracle Gel Nail Polish – Birthday Suit
Le Mini Macaron Gel Polish – Rose Crème
CND Vinylux Magical Topiary
CND Vinylux Lovely Quartz Nail Varnish – Limited Edition

Foto: Instagram, Look Fantastic, Feel Unique, Cult Beauty

0