Uz ova tri savjeta bez imalo straha uskočit ćete u dvodijelni badić

Od duge zime pa sve do proljeća malo koja od nas uspije ostati zadržati dobru formu. Hladni dani i blagdani u srcu ostave lijepe uspomene, a na tijelu malo viška pa je s dolaskom toplijih dana potrebno uložiti nešto više vremena, truda i fizičke aktivnosti kako bi se tijelo vratilo u svoje najbolje izdanje. Ali kako svoj stas ponovno učiniti skladnim, svoje tijelo snažnim, a svoj struk, ruke i noge vitkima? I to sve prije nego se pokažemo na plaži? Uz tri jednostavna savjeta koje je za naše čitateljice pripremila trenerica Danijela Pupovac.

JEDITE PUNO, PRETRPAJTE SE POVRĆEM

Nemojte biti gladne, jedite pametno, a prednost bez razmišljanja dajte povrću. Povrće će vam dati toliko potrebna vlakna, vitamine i minerale, a uvijek ga možete kreativno i ukusno pripremiti te bogato začiniti kako bi vam svaki obrok bio raskošan. Tome dodajte i dobar komad mesa, piletine ili ribe kao izvor bjelančevina, a za poseban gastronomski doživljaj, probajte ih pripremiti na kokosovom ulju. Osim što je zdravo za vaš organizam, jelima će dati neodoljive egzotične arome. Svaku salatu poškropite s nekoliko kapi maslinovog ulja pa će vam linija, ali i koža i kosa zahvaliti zdravim sjajem. Izbjegnite prazne kalorije i držite se nutritivno bogatih, izvornih namirnica, a umjesto sladoledom zasladite se voćem.

KREĆITE SE NAJMANJE PET PUTA TJEDNO

Bilo da ste početnice u svijetu fitnessa ili oduševljene zaljubljenice u najnovije trendove, važno je trenirati barem pet puta tjedno da što prije stvorite naviku i potrebu za novom fizičkom aktivnošću i da vas brzo vidljivi rezultati jednostavno ponesu. To može biti bilo koja kombinacija aktivnosti koja je vama jednostavno izvediva uz vašu dnevnu rutinu. Primjerice, treninzi s osobnim trenerom, grupni treninzi, vožnja biciklom, treninzi snage, HIIT treninzi pa čak i žustro hodanje ili trčanje. Svaka kombinacija kretanja je puno bolja od nedovoljnog ili pak nikakvog kretanja.

Ako ne možete same odlučiti tu su programi poput učinkovitog Fat Killera, koji u šest tjedana tijelo potpuno transformira i smanji barem za dva konfekcijska broja. Ovaj program jedinstvena je fuzija škole za promjenu prehrambenih navika, grupnih i individualnih treninga. Uz program prehrane i treninge nudi i svakodnevnu motivaciju te podršku grupe grupu pa ne trebate brinuti da ćete putem odustati.

SEDAM SATI SNA i RANIJI ODLAZAK NA SPAVANJE

Čak i najenergičnijima među nama treba dovoljno odmora. Svaku noć bismo trebali dobiti barem sedam sati sna kako bi se naše tijelo odmorilo i resetiralo te kako bi naš hormonalni sustav mogao uspješno dirigirati odmornim organizmom. Naime, kada spavamo manje od sedam sati razina hormona stresa ostane na visokoj razini pa umjesto da potakne mršavljenje, tijelo skladišti masne zalihe. Zato dobar noćni san u kombinaciji s urednom prehranom i redovitom tjelovježbom učinkovito rješava problem neželjenih centimetara. Odlazak na počinak najkasnije između 22 i 23 sata posebno je blagotvoran za zdravlje jer onda tijelo odmara u ritmu koji mu je najprirodniji, a ujutro se budite preporođeni.

Danijelu možete pratiti na Instagramu i Facebooku.

Foto: Promo

2