Ovim crvenim ruževima za usne podignite svoje vikend raspoloženje

Vrijeme je za to da se barem na jednu večer osjećamo malo posebnije, zar ne? Pa, ničime to ne možemo postići brže i lakše nego crvenim ružem za usne. Možda ste već odavno zaboravile na svoje ruževe i pospremile ih u jednu od onih zaboravljenih ladica u svojoj kupaonici. Međutim, zašto bi oni samo čekali da im istekne rok trajanja. Možete iskoristiti svoju omiljenu nijansu kao oružje protiv lošeg raspoloženja i sivila koje nas sve obuzima s vremena na vrijeme, pogotovo u trenutnoj situaciji. Bilo da je vrijeme je za online druženje ili ste se samo odlučile opustiti uz čašu vina, nanesite onaj najdraži crveni ruž. Onaj koji čuvate za posebne prilike bit će savršen izbor jer bi svaki dan trebao biti posebna prilika.

Moć crvenog ruža

View this post on Instagram

#LeRoujeVelours SOPHIE ?

A post shared by Rouje Paris (@rouje) on

Ne može se poreći da je crveni ruž uistinu moćan. Svi na prste možemo nabrojati barem neke hollywoodske zvijezde koje su crveni ruž napravile must-have make up proizvodom – poput Rite Hayworth, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Liz Taylor. Međutim, ne smijemo zaboraviti i na druge snažne dame u crvenom, poput kraljice Viktorije koja je vjerovala da njezin crveni ruž ima čarobne moći. Također, američka prva dama Marta Washington napravila je svoj vlastiti crveni ruž za usne uz pomoć tajnog recepta koji je uključivao svinjsku mast. Elizabeth Arden je osobno podijelila crvene ruževe ženama koje su se borile za biračko pravo na maršu sufražetkinja u New Yorku 1912. godine. Tijekom Drugog svjetskog rata crveni ruž je postao domoljubni. Naime, Hitler je navodno mrzio crveni ruž i žene su baš zato ponosno nosile svoj Victory Red ruž kako bi prkosile diktatoru. S obzirom na njegovu povijesnu ulogu i značaj, vrijeme je da zauzme i počasno mjesto u borbi za pozitivnim stanjem uma usred socijalnog distanciranja tijekom ove pandemije.

Ne morate pretjerivati s ostatkom make upa, on može biti skroz minimalan. Uz malo tonirane kreme i dva poteza maskarom samo upotpunite svoj look i spremne ste za opuštajuću večer gdje god vas raspoloženje ili virtualni svijet odvede. U nastavku možete vidjeti koje ruževe vam mi preporučujemo za začiniti ovaj vikend.

Dior Addict Lipstick Hydra-Gel
Chanel Rouge Allure
Stila Stay All Day Liquid Lipstick
Lancôme Mert & Marcus L’Absolu Rouge
Bobbi Brown Luxe Lip Color Limited Edition
Bourjois Rouge Fabuleux
The Balm Meet Matte Hughes Lipstick
MAC Matte Lipstick Ruby Woo

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick
Linda Hallberg Multi-Use Lipstick
Anastasia Bevery Hills Matte Lipstick

Foto: Instagram, Douglas, Wow Junkie, Beautylish, Asos, Beauty Bay, Notino

0