Kako odabrati pravu nijansu crvenog ruža i postići da traje cijeli dan?

crveni ruž
@carmengracehamilton

Kad govorimo o klasicima u beauty svijet, koji vam proizvod prvi padne na pamet? Vjerujemo kako je većini to upravo – crveni ruž. On je taj koji ima moć transformirati i najjednostavniju odjevnu kombinaciju, a bit će točka na “i” u različitim prigodama, bile one formalne ili svakodnevne i ležernije. Međutim, ono s čime mnogi imaju problem je njegova dugotrajnost. S jedne strane se zna dogoditi da dugotrajni ruževi uđu u pore te se stvori neželjen efekt, dok se, s druge strane, može dogoditi da imamo osjećaj da nestane s usana i prije nego što smo ga nanijeli. Zasigurno se svatko barem jednom susreo s ovakvim problemom, a kako do njega više ne bi dolazilo, donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih će ruž na usnama trajati uistinu dugo!

Za početak, bitno je napraviti kvalitetan piling usana kako bi se uklonile mrtve stanice kože, a na taj se način ruž neće “zalijepiti” za suhe dijelove usana. Nakon tog potrebno je nanijeti hranjivi balzam za usne koji će pripremiti usne za ruž. Prije nanošenja ruža, uklonite višak balzama s usana kako bi ruž trajao što duže.

crveni ruž
@carmengracehamilton

Ako želite sasvim precizan izgled, osim ruža potrebno je imati i olovku za usne kojom se isrcta njihov rub. Dobra je ideja lagano napudrati rub usana kako bi boja što duže trajala, a kad iscrtate rub, vrijeme je za popunjavanje usana ružem. Na kraju, sve možete zaokružiti gelom u olovci koji će osigurati da boja na usnama traje što duže. No, prije nanošenja ruža, treba ga i odabrati, a pritom postoji nekoliko “pravila” kojih se dobro držati.

Primjerice, maslinasti podtonovi odlično izgledaju s koraljnim nijansama te nijansama koje lagano naginju prema narančastoj boji, dok će svijetlija put izvrsno izgledati uz crvene ruževe hladnog tona. Ako nosite ruževe s mat finishem, prije obvezno nanesite lagano ulje ili balzam na usne kako se ne bi pojavio osjećaj isušenosti, a ukoliko volite glossy finish, utoliko na omiljeni crveni ruž nanesite sjajilo i wow efekt je zajamčen!

Foto: Instagram (@carmengracehamilton)

0