Na što sve trebate obratiti pozornost kad je vitamin C u pitanju?

@dermalogica

Jedan od najvažnijih sastojaka u svijetu ljepote i kozmetičke industrije svakako je vitamin C koji je posljednjih nekoliko godina dobio kultni status zahvaljujući širokom spektru učinkovitosti. Iako je najpoznatiji po zdravstvenim blagodatima koje pruža našem imunitetu, vitamin C ima i vrlo pozitivan učinak na kožu.

Uz njega prije svega vežemo epitet anti-age jer oštećenoj koži vraća zdrav, lijep i mladenački izgled. Osim tog, vitamin C ima izrazito jaka antioksidativna sredstva pa je odličan u obrani barijere kože od štetnih slobodnih radikala iz okoline koji uzrokuju smanjenje sinteze kolagena te ubrzavaju pojavu prvih znakova starenja. Korištenjem vitamina C u svakodnevnoj beauty rutini, koža postaje otpornija i poboljšava se njezina tekstura pa je rezultat svjetliji ten i zaglađenija koža. Vitamin C posjeduje i moć sprječavanja hiperpigmentacije, čestog problema, osobito u ljetnim danima, kao i umanjivanja tamnih mrlja na koži. On je taj kozmetički “heroj” koji će našoj koži vratiti život i transformirati je kad je ona umorna, siva i jednostavno – beživotna.

Kad se pogledaju svi njegovi benefiti, ne samo na našu kožu, već na cjelokupan organizam, nije ni čudo da ima predznak jednog od najpopularnijih proizvoda u beauty industriji pa se kao sastojak ušuljao u brojne formule ulja, seruma i hidratantnih krema.

@dermalogica

Međutim, pri odabiru proizvoda koji sadrže vitamin C treba biti oprezan jer postoji velika razlika među formulama koja na prvi pogled i nije uvijek jasna. Osim što ima brojne prednosti za našu kožu te ga nazivaju pravom zvijezdom među kozmetičkim proizvodima, vitamin C opisuje se kao nestabilan sastojak jer je osjetljiv na direktnu svjetlost i promjene temperature. Upravo je iz tog razloga nužno odabrati proizvod koji sadrži dovoljno stabilne oblike vitamina C kako bi se koži osigurala potrebna zaštita. Naime, ako se koriste proizvodi koji u svojim formulama nemaju visokostabilan oblik vitamina C, može doći do iritacije kože, a u ljetnim danima njihova se funkcionalnost smanjuje jer ne prodiru dovoljno duboko u dermis, odnosno, na putu do njega oksidiraju i gube svoja svojstva. Posljednje, ali ne i manje važno, u kombinaciji s prirodnim znojem može stvoriti neželjene reakcije.

@dermalogica

Stoga, kako ne bi došlo do neugodnih iznenađenja pri uporabi ovog vrlo važnog i vrlo moćnog sastojka, bitno je obratiti pozornost na dvije karakteristike: stabilnost i bioraspoloživost.

Što znači stabilnost vitamina C?

Naime, s obzirom na to da je vitamin C jedan od najmoćnijih antioksidansa, mora biti stabilan u proizvodu da bi bio aktivan. Kod tradicionalnih oblika vitamina C može se pojaviti problem jer lako oksidiraju kad su izloženi zraku, vodi, toplini ili svjetlosti, a samim time su i manje učinkoviti.

Što znači bioraspoloživost vitamina C?

Da bi bio visokofunkcionalan, odnosno posvijetlio kožu, učvrstio je te neutralizirao slobodne radikale, vitamin C mora prodrijeti duboko u dermis, a upravo se ta sposobnost naziva bioraspoloživost koja se opisuje kao najveći izazov kad se koža tretira C vitaminom.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, kozmetičke su formule toliko unaprijeđene da postoje proizvodi koji imaju visoku koncentraciju vitamina C, a pritom ne iritiraju kožu, ne stvaraju osjećaj peckanja te su u potpunosti djelotvorni. Pri dodavanju vitamina C u svakodnevnu rutinu, mnogi postavljaju pitanje vezano za postotak vitamina C u proizvodu.

Međutim, jedan proizvod ruši sve predrasude o tome da je postotak najvažniji. Riječ je o Dermalogica Biolumin-C serumu koji pokazuje da je stabilnost vitamina C ta koja je najbitnija. Riječ je o serumu koji u vrlo kratkom roku dospijeva vrlo visoko na listu omiljenih kome god ga isproba, a poseban je po svojoj revolucionarnoj formuli koja kombinira visokostabilne derivate vitamina C s naprednom biotehnologijom.

Dermalogica BioLumin-C Serum: savršen odabir za različite tipove kože

Proizvod koji se apsolutno ističe kad je riječ o vitaminu C je BioLumin-C Serum s potpisom brenda Dermalogica. Zahvaljujući spomenutom kombiniranju visokostabilnih derivata vitamina C s naprednom biotehnologijom, aktivne supstance uspješno dopiru u stanice te zaustavljaju kemijske reakcije koje potiču ubrzano starenje. Njegove kapi dospijevaju duboko u kožu pa je hidratiziraju, učvršćuju i vraćaju joj blistavost.

Govoreći o snazi vitamina C, pitanje koje se često postavlja je ono hoće li nježna, osjetljiva ili suha koža burno reagirati na njegove formule. Međutim, od takvog problema ne treba strahovati jer će na suhu ili osjetljivu kožu djelovati poput melema zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama koje jačaju lipidnu barijeru te mliječnoj kiselini koja obnavlja površinu kože i hidratizira je. Čak i izrazito osjetljiva koža može koristiti ovaj serum, no umjesto svaki dan, upotrijebite ga tek nekoliko puta tjedno.

Da je funkcionalan na različitim tipovima kože, potvrđuje i činjenica da se Dermalogicin BioLumin-C Serum može se koristiti i na masnoj, odnosno mješovitoj koži. Naime, formula ne sadrži komedogene sastojke pa je samim time prikladan za problematičnu kožu, a pružit će joj antioksidativno djelovanje i potrebnu hidrataciju.

@dermalogicahrvatska

BioLumin-C Serum na koži koristi prirodnu snagu C vitamina, a samim je time potiče da koristi vlastiti obrambeni potencijal. Redovitom uporabom, u kratkom roku dolazi do vidljivih promjena na koži. Osim što postaje hidratiziranija, značajno se smanjuju vidljivi znakovi starenja kao što su bore, sitne linije ili vidljive mrlje. Ton postaje svjetliji i ujednačeniji, a povećava se i njegova elastičnost te mu se vraća prirodna blistavost.

Redovita upotreba seruma podrazumijeva nanošenje na lice svaki dan – može se koristiti i u jutarnjoj i u večernjoj beauty rutini nakon čišćenja lica, a prije nanošenja hidratantne kreme. Serum je najbolje nanijeti na područje lica, vrata i dekoltea, a za to je potrebno 2/3 pipete, što će zadovoljiti dnevnu dozu vitamina C koja je potrebna svakoj koži.

BioLumin-C Serum dostupan je u  DermaCare centrima Zagreb i Split, web shopu www.dermacare.hr te kod partnera. Cijena seruma od 59 ml je 1030 kn, a od 30 ml je 685 kn.

0