Koja je tajna savršeno nesavršene frizure poznate hrvatske spisateljice?

Živjeti u sadašnjosti, čini se, nikada nije bio veći izazov. Iako danas uživamo u brojnim blagodatima koje nam je omogućila tehnologija, kao i u inovacijama koje se svakodnevno pojavljuju na tržištu i olakšavaju nam život, istovremeno smo bombardirani podražajima sa svih strana: informacijama koje neprekidno pristižu, idealima koji nam se intenzivno nameću te očekivanjima koja se pred nas postavljaju.

Mi, nova generacija potrošača, usprkos svemu novom i dobrom što nam je donijelo moderno doba, ponekad bismo jednostavno pritisnuli tipku STOP i rekli stop ubrzanom životnom ritmu, rekli stop brojnim poslovnim obavezama i rekli stop očekivanjima društva na temu toga kako bismo trebali izgledati, koje bismo proizvode trebali kupovati, pa čak i kakvu bismo frizuru trebali nositi. Kako se vratiti osnovama, biti iskreni prema samima sebi, a samim time i autentični – osobnošću i stilom koji odašiljemo u okolinu? Na to pitanje pomogao nam je odgovoriti pokret koji vjeruje u autentičnu ljepotu i ujedno holistički brend premium proizvoda za kosu – Authentic Beauty Concept, koji se nedavno pojavio na našem tržištu i kao svoju advokaticu u Hrvatskoj odabrao poznatu hrvatsku spisateljicu Ingrid Divković.

Razgovori s Ingrid uvijek su vrlo spontani i inspirativni, a upravo takav bio je i ovaj najnoviji koji smo vodile s njom i u kojem nam je otkrila svoju viziju autentične ljepote.

“Za mene je autentična ljepota istinska ljepota žene koja istovremeno počiva u njezinom srcu i u njezinoj glavi. Ona je poput pečata koji odražava ženin pogled na svijet, njezine najdublje želje, životnu strast, iskustvo i nepokolebljivu vjeru”, ispričala je Ingrid.

Istina i autentičnost, ono je čemu moderne generacije sve više teže i te dvije kvalitete žele vidjeti u svemu što ih okružuje; počevši od načina na koji brendovi s njima komuniciraju, preko proizvoda koje svakodnevno koriste, pa sve do realnih i autentičnih stilova koje žele graditi i njegovati. A isto tako, prije svega žele predah od intenziteta u kojem se nalaze. Mindfulness i proživljavanje trenutka, u tom su smislu postali više od trenda, baš kao što svjedoči Ingrid Divković:

“Mindfulness je za mene način života, dnevna rutina koju prakticiram poput pranja zubi. No, moram priznati da ju nisam oduvijek prakticirala, što mi je dakako žao jer bi određena doza stresa s kojom sam se u prošlosti suočavala svakako bila umnogome manja. No, danas mi je trenutak jednostavnog bivanja sama sa sobom, meditacije koju oblikujem prema sebi i svojim unutarnjim i vanjskim potrebama, visoko na listi dnevnih prioriteta.”

Mindfulness je kvaliteta koju ističe i Authentic Beauty Concept koji nas, i kao pokret ljepote i kao brend, kroz svoj koncept poziva na ponovno povezivanje sa samima sobom, bivanje u trenutku, dovođenje u ravnotežu duše i uma te otkrivanje svoje unutarnje ljepote.

Ljepota je u nesavršenostima

A ljepota definitivno postoji i u nesavršenostima, zaključuje Ingrid: “U nesavršenostima pronalazim svaku onu ljepotu koja se odupire ukalupljivanju, učmalosti i artificijelnosti. Ljepota nesavršenosti za mene počiva u težnji da budemo ono što jesmo, u vremenu kada nam se nameće težiti onome što nismo.”

Od savršeno retuširanih slika ljepote i ukočene korporativne komunikacije do vizuala koji su stvarni i iskreni, od previše glamuroznih frizura do realnih autentičnih stilova, od pretjerano kompliciranih formula do pažljivo odabranih, čistih sastojaka… Put je to kojim se kreće Authentic Beauty Concept, pretvarajući sve ono što nas prividno čini nesavršenima ili nesigurnima u nešto pozitivno i vrijedno slavljenja.

Savršeno nesavršena kosa

Savršena frizura za vas u tom kontekstu uopće ne mora biti tako savršena, ukalupljena i uniformirana, već autentična i samo vaša.

“Moja je frizura apsolutno takva, nesavršena, i volim je i prihvatila sam je kao takvu. Ona je odraz mog karaktera. Nemirna, nesputana, hirovita, slobodna i svoja. Volim reći da protiv nekih stvari jednostavno ne možemo. Protiv karaktera i prirodne volje ženske kose”, ističe Ingrid, koja u Authentic Beauty Conceptu pronalazi sve vrijednosti koje rezoniraju s njenim vlastitima pa nastavlja: “Ovom beauty pokretu privukli su me minimalistički pristup životu i neizostavni mindfulness, autentičnost i #nofilter stav koji mi se jako sviđa i koji i sama promičem kroz svoje društvene mreže… Tu je i vrlo bitna stavka odbacivanja svih štetnih i umjetnih sastojaka u proizvodima kojima hranim sebe i svoju kosu, te na koncu prihvaćanje vlastite nesavršenosti kao ogledalo karaktera i osobnosti.”

Čiste formule za čistu ljepotu

Authentic Beauty Concept proizvodi baš su takvi; čistih formula s pažljivo odabranim sastojcima, bez onih štetnih poput silikona, sulfata i parabena, jer brend vjeruje da je ono što se izostavlja iz sastava jednako važno kao i ono što se upotrebljava. Čisti, prirodni, jednostavni i ugodni sastojci u ovim proizvodima, svidjet će se svima onima koji već neko vrijeme temeljito proučavaju deklaracije proizvoda i prema tome ih kupuju, pazeći na to što stavljaju na svoju kosu i kožu, a samim time i unose u svoj organizam.

Pročišćeno, minimalno i prirodno, tri su stavke u kozmetici na koje pažnju obraća i sama Ingrid: “U mom životu oduvijek je vrijedilo “manje je više” osim kada je u pitanju ljubav – onda potpisujem da je više ljubavi baš onako taman. A što se tiče sastojaka u kozmetici koju koristim, što sam starija, sve više obraćam pozornost i zato za sebe biram samo kvalitetne, ne nužno i skupe proizvode, ali svakako one koji mi odgovaraju svojim prirodnim sastojcima.”

Memento – premium usluga za njegu

Činjenica je da danas sve više brendova priča o prirodnim sastojcima i naglašava njihovu važnost, no Authentic Beauty Concept tu odlazi korak dalje s Mementom usluga. Što je točno Memento? Recimo samo da je riječ o jedinstvenoj usluzi u frizerskom salonu, u kojem će vas dočekati premium ambijent, a okruženi svijećama, uz opuštajuće zvukove meditacijske glazbe i sa slušalicama u ušima potpuno ćete se relaksirati, prepuštajući se rukama stručnjaka i vrhunskoj njezi svoje kose.

Upravo zato, Authentic Beauty Concept je mnogo više od brenda. On je pokret stvaran zajedno s najuglednijim frizerskim stručnjacima u svijetu, koji donosi premium proizvode za njegu i styling, kako bi pomogao frizerima da kroz jedinstveno osjetilno putovanje koje proživljavate dok sjedite u frizerskom salonu ponovno odvojite trenutak za sebe u svojoj hektičnoj svakodnevici i ponovno se podsjetite svoje unutarnje ljepote. Frizura koju naposljetku dobivate, autentična, puna slobodne teksture i prekrasna, šlag je na torti i ona točka na i koja će vam pomoći da se baš onakve kakve jeste najbolje osjećate u svojoj koži – i kosi!

Ljepota bez filtera

Biti svoja i zaboraviti na filtere, nikada nije bilo jednostavnije, a stav bez filtera naposljetku zagovara i sama Ingrid Divković:

“Kada skinemo filtere, ostaje nam samo iskrena i autentična ljepota, ona koja ne zavisi od tuđeg odobravanja, kritičkih pogleda u vlastitom ogledalu ili na cesti, ljepota koja raste u vrtu iskrenosti, prihvaćanja i svakodnevnog zalijevanja. Zar je ikome na svijetu potrebno više od toga?”

Foto: Tomislav Huha

0