Brži rast kose u 3 koraka; evo kako prirodno do dugih i snažnih uvojaka

Aromatica

Zimski period vrijeme je kad mnoge žene (ponovno) požele dugu kosu, što zbog velikog broja elegantnih frizura za razdoblje blagdanskih partyja, što zbog činjenice da kosa na hladnoći ne smeta kao kad je vani 30+ stupnjeva. Svima se nekada dogodilo da im omiljena glumica na naslovnici osvane s bobom, pa potrčimo kod frizerke po našu verziju, a onda tri dana poslije ne znamo ni isfenirati novu frizuru i pokajemo se zbog šišanja. Naravno, postoje brzi načini kako „produžiti“ uvojke, poput različitih vrsta umetaka i ekstenzija. No, ako želite da baš vaši vlastiti pramenovi postanu jači, nahranjeni i otporniji te da se trgnu iz zimskog sna u kojem ne prelaze dužinu ključne kosti, osim u slabašnim pokušajima, naoružajte se strpljenjem i s par korisnih trikova. Također, tijekom razdoblja puštanja kose, izbjegavajte grubo tretiranje poput blajhanja te učestalog korištenja vrućih uređaja za stiliziranje (i radijatorskih cijevi – posljednji krik interneta u savjetima za oblikovanje kovrča). Pa, krenimo s vašom najdužom kosom do sada!

Pravilna prehrana

Zdravlje i ljepota u velikom broju slučajeva kreću „iznutra“. Osim što je preporučljivo popiti oko osam čaša vode dnevno, kako bi i kosa, ali i čitavo tijelo, bili hidratizirani, postoji hrana koja može pomoći pri rastu kose. Potrebni su vam proteini, dakle, namirnice poput mliječnih proizvoda, tofua i orašastih plodova, zatim masne kiseline, koje se mogu pronaći u popularnim namirnicama poput spiruline, ali i u najobičnijim sjemenkama bundeve, kao i vitamini A, E, K, B, C. Minerali cink i željezo mogu se dobiti iz gljiva, špinata i cjelovitih žitarica, između ostalog.

Aromatica

Smanjenje količine stresa

Visoka razina stresa nerijetko uzrokuje opadanje kose, što može poništiti sav vaš preostali trud oko njenog rasta. Zbog stresa gustoću i volumen zamjenjuju pothranjene vlasi bez sjaja. Jogu, meditaciju ili tjelovježbu tijekom koje se „izbacuje“ stres potrebno je prakticirati kontinuirano, a nikako ne zaboravite osam sati sna – iako je to lakše reći nego provesti. Umjesto toga, ako se ipak nikako ne može opustiti na spravama za vježbanje, pronađite način (daleko od ekrana) da se opustite uz knjigu, čaj, laganu šetnju u prirodi uz omiljenu glazbu u slušalicama…

Prirodni proizvodi za pranje i njegu

Svakodnevno pranje kose nije preporučljivo, jer se time gube prirodna ulja u kosi, odnosno vlaga koja je čini bujnom i sjajnom. Vaš raspored ne bi trebao uključivati više od četiri pranja tjedno, a obavezno je da za to koristite proizvode s prirodnim sastojcima. Primjerice, Aromatica šampon za jačanje i rast hrvatski je proizvod koji sadrži ekstrakt koprive i ružmarina te eterično ulje ružmarina, koji su uzgojeni pokraj Bala u Istri. Aktivni sastojci u šamponu imaju antiseptičko djelovanje, pomažu uravnoteženom radu lojnih žlijezda te pospješuju prokrvljenost kože glave. Ovi učinci potiču obnovu stanica i veći dotok hranjivih tvari u korijen dlake, što jača korijen i potiče rast kose. Jednostavna formulacija može se koristiti nesmetano bez ograničenja za razliku od agresivnih terapijskih šampona koji imaju određeno vrijeme primjene.

1