Najbolji anti-frizz proizvodi za sjajnu kosu bez neposlušnih vlasi

Naravno, frizz nije nešto protiv čega se morate boriti ako to ne želite. Ako smo nešto s godinama naučile, to je prihvaćanje prirodne teksture naše kose što često znači da je doza frizzanja zajamčena, pogotovo kad nam stignu kišoviti jesenski dani. Jedno je jasno – suha i kemijski obrađena kosa (ili u nekim slučajevima oboje) i vlaga, ne slažu se dobro. Frizz može biti uzrokovan vlagom jer uzrokuje ‘napuhivanje’ kose. To je zato što je kosa higroskopna, što znači da apsorbira i gubi molekule vode kroz vlažnost zraka. Ako je vaša kosa oštećena ili dehidrirana ili imate ispucale vrhove, što su česti problemi nakon ljetovanja, tada će ona biti sklonija bržem frizzanju. Srećom, postoje brojni anti-frizz proizvodi koji uistinu djeluju kada je u pitanju zadržavanje željene frizure tijekom kišovitih dana.

Proces pranja kose jednako je važan kao i proces njezinog oblikovanja

Minimiziranje frizzanja za sve tipove kose zapravo započinje procesom pranja kose. Izbjegavajte clarifying šampone koji ogoljuju kosu od svih njezinih prirodnih ulja, a to je brzi put do frizzanja i lomljenja vlasi. Umjesto toga odaberite kremaste proizvode za pranje kose, bez pjene ili bez SLS-a. Zatim završite svoju rutinu hranjivim regeneratorom kako biste zaključali svu vlagu u kosu. Ako imate kovrčavu kosu i želite izbjeći frizzanje kako bi vam kovrče bile pravilne, tada stručnjaci preporučuju da anti-frizz proizvode nanosite na kosu samo dok je ona još natopljena vodom.

Anti-frizz proizvodi dolaze u svim oblicima i za svaki tip kose

Proizvodi za oblikovanje također su bitni za učinkovitost vaše rutine u borbi protiv neposlušnih vlasi. Za ravnu kosu stručnjaci predlažu korištenje leave-in regeneratora za kosu za zadržavanje vlage. Nekoliko kapi anti-frizz kreme nanesete na vlažnu kosu, ravnomjerno rasporedite češljem po dužinama i vrhovima te ju osušite fenom ili ostavite da se osuši prirodno, ovisno o vašim željama za oblikovanje. Uz to, ulja su također odlično rješenje za rješavanje problema frizzanja. Nanošenje laka za kosu koji je kreiran kako bi se borio protiv vlage u zraku također je super opcija. Poprskate ga i to je to. U nastavku možete naći neke od najboljih anti-frizz proizvoda za lijepo oblikovanu frizuru bez obzira na prognozu i godišnje doba.

Kérastase anti-frizz proizvodi
Kérastase Curl Manifesto Gelée Curl Contour Gel-Cream
Loreal anti-frizz proizvodi
L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair 10-in-1 Oil
Oribe anti-frizz proizvodi
Oribe Power Drops Hydration & Anti-Pollution Booster
IGK Hair anti-frizz proizvodi
IGK Hair Mistress Hydrating Hair Balm
Centred anti-frizz proizvodi
Centred Unwind Detangling Primer 
Phyto anti-frizz proizvodi
Phytodefrisant anti-frizz balzam za ravnanje kose
Bumble and bumble. anti-frizz proizvodi
Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil Heat/UV Protective Primer
Bleach London anti-frizz proizvodi
Bleach London Hair Elixir
Moroccanoil anti-frizz proizvodi
Moroccanoil Luminous Hairspray
Color Wow anti-frizz proizvodi
Color Wow Dream Coat Supernatural Spray

Foto: Instagram, teuta-salon.hr, Feel Unique, Net-a-porter, Space nk, Wow Junkie, Notino, Škegro, Cult Beauty

0