Ananas je nova zvijezda ljetne beauty rutine koju ćete obožavati

ananas
@sincerelyjules

Ako postoji neko voće koje je pravi sinonim za ljetne dane, onda je to definitivno ananas! Osvježavajuć, ukusan kao međuobrok, a može sjajno poslužiti i kao dodatak ljetnim koktelima. No, osim kao neizostavan dio našeg jelovnika, ananas je postao i nova zvijezda kozmetičkih proizvoda. To su prepoznali i brendovi poput Marca Jacobsa i Too Faceda koji su na tražište lansirali proizvode s bazom ananasa.

Uklanja mrtve stanice kože i bogat je vitaminima

ananas
@sincerelyjules

Teško je izdvojiti samo jednu njegovu prednosti: ananas je bogat vitaminima C i E koji osvježavaju izgled kože, a isovremeno mogu izjednačiti ten te sadržavaju antioksidanse koji štite kožu. Nadalje, ananas sadržava i bromelain, mješavinu enzima koja je odlična za lagani piling kože, a ima protuupalna svojstva. Uz to, sadrži enzime koji mogu pomoći u uklanjanju mrtvih stanica kože i smanjiti pojavu mitesera. Za kraj, ali ne i manje važno, može pomoći u smanjivanju crvenila kože ili blagog oticanja.

Osobe s dehidratiziranim tenom trebaju pripaziti

ananas
@sincerelyjules

Međutim, treba pripaziti s njegovom uporabom, ovisno o tome koju količinu bromelaina proizvod sadrži jer u visokim količinama može izazvati iritaciju na osjetljivoj koži. Naime, stručnjaci kažu da osobe koje imaju dehidratiziran ten, trebale bi izbjegavati proizvode s visokim udjelom bromelaina ili proizvod na bazi ananasa pomiješati s hijaluronskim serumom kako bi koža bila vlažnija. Izdvojili smo nekoliko proizvoda u kojima i ananas ima svoju riječ, a mogu postati omiljetni dio beauty rutine za nadolazeće ljetne dane.

Marc Jacobs Youthquake hidratantna krema
Lancôme Galatéis Douceur tonik za čišćenje lica
Elemis Enzyme Peel s papajom i ananasom
Dr. Hauschka Daily Hydrating okoloočna krema
Sunescape eksfoliacijski piling za tijelo

Foto: Instagram (@sincerelyjules), Marc Jacobs, Douglas, Look Fantastic

0