Proizvodi uz koje ćete na zdrav način postići zavidno preplanuli ten

Afrodita SUN CARE

Volimo sunčane ljetne dane i privlačno preplanuli ten, ali put do lijepo preplanule kože koja pritom ostaje zdrava, nije tako jednostavan. Osim poštivanja općih savjeta za sigurno sunčanje potreban je ispravan odabir i primjena kozmetičkih proizvoda s posebno djelotvornim sustavom UVA i UVB filtera, koji kožu štite od štetnih ultraljubičastih zraka. Zašto je zaštita tako važna? UV zrake predstavljaju čak 80 posto vanjskih čimbenika starenja. Stoga zaštita od sunca koja je neophodna za očuvanje zdrave kože ujedno predstavlja i zaštitu od starenja. 

Prilikom odabira proizvoda za sunčanje trebali bismo si postaviti sljedeća pitanja – kakve su naše planirane aktivnosti (plivanje, sunčanje, trčanje, planinarenje…) i koje zaštitne faktore odabrati? S obzirom na to odabiremo tip proizvoda koji nam najbolje odgovara. Za plivanje ćemo vjerojatno odabrati vodootporni proizvod, a za planinarenje neku laganiju emulziju za koju nije nužno da bude vodootporna. Visinu zaštitnog faktora odabiremo prema fototipu kože, o njemu naime ovisi vrijeme naše vlastite zaštite. 

Afrodita SUN CARE linija predstavlja pouzdane i koži prijateljske proizvode za cijelu obitelj:

  • s visokom UVA i UVB zaštitom
  • za intenzivnu obnavljajuću NJEGU poslije sunčanja
  • za brzo dobivanje preplanulog tena

Njihovom jednostavnom i sigurnom primjenom možete bezbrižno uživati u svim ljetnim avanturama!

Što je vrijeme vlastite zaštite kože?

To je vrijeme koje možemo provesti na suncu bez zaštitnih proizvoda za sunčanje, a da naša koža pritom ne pretrpi oštećenja. Tamnija koža ima dulje vrijeme vlastite zaštite, a svjetlija kraće. U našim krajevima je najuobičajeniji fototip kože II, čije je vrijeme vlastite zaštite od 10 do 20 min. Oznaka SPF (Sun Protection Factor), kod nas i oznaka ZF, je vrijednost koja označava koliko puta dulje od vremena vlastite zaštite kože je naša koža na suncu zapravo zaštićena.

Afrodita SUN CARE

Dakle, ako je vrijeme vlastite zaštite deset minuta i odaberete proizvod s oznakom SPF 30, to znači da je u teoriji vaša koža na suncu zaštićena do tristo minuta. Ipak, praksa pokazuje da smo zaštićeni samo oko 60% izračunatog vremena zbog znojenja, brisanja ručnikom i/ili tuširanja. To može bitno smanjiti učinkovitost proizvoda za sunčanje. Upravo zato proizvode sa zaštitnim faktorom treba nanositi u dovoljnoj količini i nanošenje ponavljati svaka dva do tri sata, odnosno nakon svake od spomenutih situacija.

Afrodita SUN CARE zaštita za lice koja njeguje

Lice je područje koje je najizloženije sunčevim zrakama, a ujedno je i najosjetljivije. Stavljanje zaštitne kreme, kožu lica dubinski štiti od štetnih UVA i UVB zraka i od nastanka mrlja, a ujedno ju brižljivo njeguje. Ne zaboravite zaštititi ni područje ušiju, vrata i ruku jer su ti dijelovi izloženi suncu cijele godine.

Afrodita SUN CARE

SUN CARE kreme za lice sa zaštitnim faktorima SPF 25 i SPF 30 odlikuje lagana i nemasna tekstura koja se brzo upija, a na koži ostavlja ugodan osjećaj svježine. S dodanim hipoalergenim parfemom koji ne nadražuje kožu prikladne su i za osjetljivu kožu.

Afrodita SUN CARE zaštita za tijelo

SUN CARE linija obuhvaća i zaštitne proizvode za tijelo s faktorima između šest i 30. Svi proizvodi su dermatološki testirani i namirisani hipoalergenim parfemima koji smanjuju mogućnost pojave alergija. Odabrani proizvodi baziraju se na vodootpornoj formuli koja odlično štiti kožu za vrijeme sportskih aktivnosti, a štiti ju i u moru, odnosno bazenu, te omogućuje zaštitno nanošenje i na mokru kožu. Obavijeni svježim ljetnim mirisom kokosa i dobro zaštićeni uživat ćete u ljetu.

Afrodita SUN CARE

Lijepa, zdrava i njegovana koža i nakon sunčanja

Unatoč dobrim zaštitnim sredstvima sunce, vjetar i slana voda oduzimaju koži vlagu i nadražuju ju. Koža je doslovno žedna! Stoga joj priuštite njegujuće proizvode koji će pregrijanu kožu bogato hidratizirati, umiriti, ugodno rashladiti i pobrinuti se za njenu aktivnu obnovu. Stručnjake iz razvojnog laboratorija Kozmetike Afrodita tako je nadahnuo jedan prirodni lijek za njegu oštećene kože.

Kreirali su SUN CARE JOGURT sa 100% kokosovom vodom, koja predstavlja riznicu dragocjenih tvari iznimno korisnih za naše zdravlje, poput vitamina B i C, te najvažnije minerale poput kalcija, kalija, magnezija, željeza, fosfora, natrija i bakra. Kokosova voda u proizvodu predstavlja pravu hidratantnu i obnavljajuću terapiju za kožu oštećenu od sunca. U proizvodu se krije i karité maslac, koji hrani i regenerira, te šipkovo ulje koje izvrsno doprinosi obnovi stanica kože.

Poput svježe istisnutog soka listova ALOE VERE BARBADENSIS, pripremljen posebno za njegu kože ljeti, u Kozmetici Afrodita preporučuju ALOE VERA “JELLY“ gel za umirenje. Svojim ljekovitim sastavom umiruje kožu nakon sunčanja i pruža joj prijeko potrebnu dozu vlage. Potiče obnavljajuće procese u stanicama kože i već nakon samo jednog nanošenja znatno povećava navlaženost kože. ALOE VERA gel za lice i tijelo odlikuje više od 97-postotna prirodna formula. Osobito odgovara osjetljivoj, isušenoj i od sunca oštećenoj koži. Prikladan je i za ublažavanje posljedica uboda insekata te za njegu kože nakon depilacije i brijanja. 

Razigrano ljeto za mališane

Sigurno niste znali da je tijekom dana na plaži dječja koža u usporedbi s odraslom čak tri puta izloženija štetnim UV zrakama. Istraživanja pokazuju da se kao posljedica čak 50% staničnih oštećenja zbog izloženosti UV zrakama javlja prije 19. godine života. Naši mališani trebaju vrlo brižnu njegu kože. Većina staničnih oštećenja nastaje u ranom djetinjstvu kada je koža još tanka, a pigmentacija i imunosni sustav se tek razvijaju. Dokazano je da oštećenja izazvana UV zrakama i čestim opeklinama od sunca u djetinjstvu, povećavaju rizik od razvoja raka kože u odrasloj dobi.

Afrodita SUN CARE

Odjeća nas više ili manje štiti od UV zraka. Zaštita ovisi o tipu tkanine i njezinoj debljini. Suha pamučna majica ima zaštitni faktor između 8 i 12, ovisno o boji i gustoći tkanine. Daleko slabije štiti mokra odjeća koja može propuštati i do 50% UV zraka. Mokre majice imaju  zaštitni faktor od samo 2 pa dojenčad i djecu do tri godine nemojte neposredno izlagati sunčevim zrakama.

Zaštitite ih upotrebom šešira, odgovarajuće odjeće, sunčanih naočala i sjene. Uvijek ih namažite još prije izlaganja sunčevim zrakama i to barem 30 minuta prije samog izlaganja. Ne zaboravite zaštitnu kremu nanijeti i na područja glave, ušiju, vrata i ruku jer su oni osobito izloženi i osjetljivi. Obavezno odaberite vodootporna sredstva za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom 30. Nanošenje kreme ponavljajte najmanje svaka dva sata, čak i ako se s mališanom ne zadržavate neposredno na suncu. Neka se djeca na plaži ne igraju na suncu, nego u sjeni drveća ili suncobrana.

Afrodita SUN CARE

SUN CARE krema i mlijeko sa zaštitnim faktorom 30 su vodootporni i omogućavaju nanošenje na mokru kožu. Vaši mališani će tako biti zaštićeni i za vrijeme plivanja i igre u vodi.

  • dermatološki je dokazano da su ovi proizvodi primjereni za osjetljivu dječju kožu
  • sadrže hipoalergeni parfem što smanjuje rizik od kožnih alergija
  • ovi proizvodi ne sadrže – parafin, vazelin, alkohol i dodana bojila

Koju Afrodita SUN CARE marmeladu ćete odabrati ovo ljeto?

Povećavaju razinu vitamina D, utječu na našu dobru volju i brinu o dobrom raspoloženju. Da skratite vrijeme neposredne izloženosti sunčanim zrakama, tu je još uvijek najveći ljetni hit – Afroditina marmelada. Ona osigurava brzo i intenzivno dobivanje zadivljujuće privlačnog, preplanulog tena i oduševljava dragocjenim 100% prirodnim sastojcima – maslinovim, mrkvinim i orahovim uljem, te kakaom i karité maslacima.

Afrodita SUN CARE
  • TROPICAL Marmelada – SPF 10, s organskim kokosovim uljem
  • NATURAL Marmelada – certificirana prirodna kozmetika, i za osjetljivu kožu
  • MARMELADA Suho ulje – sa šljokicama, bez neugodnog masnog osjećaja na dodir
  • MARMELADA »classic« – 100 % prirodnim uljima do prekrasno preplanulog tena 
Afrodita SUN CARE

Više možete otkriti na webshop.afroditacosmetics.com.

Foto: Pexels, Unsplash, Afrodita

0