Nekoliko razloga zbog kojih trebate početi trčati

trcanje post

Proljetni dani su u punom jeku i pravo je vrijeme da krenete s nizom aktivnosti na otvorenom. Jedna od njih je i trčanje, o kojem ljudi najčešće imaju mnoge predrasude. Ovo je aerobna aktivnost koja će vam pomoći da izgledate fit i brzo skinete suvišne kilograme. Ako i nemate ispušni ventil od svakodnevnog stresa, trčanje može postati jedan od njih. U nastavku vam donosimo neke od beneficija i prednosti trčanja.

Trčanjem provodite vrijeme u prirodi

Ovo je prelazak iz jedne stvarnosti u drugu, i tako se možete odmoriti od stresnih situacija, razbistriti misli i uživati na svježem zraku. Dobitna kombinacija za tijelo i um!

Pomaže u rješavanju suvišnih kilograma

Trčanje je aerobna aktivnost koja pospješuje izmjenu tvari pa će se tako iz organizma izlučiti višak masnoća i ostalih štetnih tvari koje se talože i stvaraju suvišne kilograme.

oysho2

Zato što motivira i čini vas sretnijima

Možda čudno zvuči, ali trčanje zbilja daje vjetar u leđa. Prazni područja nakupljena stresom, a puni pozitivnom energijom jer se tijekom fizičke aktivnosti stvara hormon sreće. Nakon treninga, imate osjećaj da je svaki zadatak koji slijedi izvediv.

Smanjuje stres
Ako se pitate zašto su sportaši sretni, zadovoljni i smireni, odgovor leži u fizičkoj aktivnosti. Trčanje uklanja stres, umor i nervozu a vi ste puni pozitivne energije.
spavanje5

Pomaže u borbi protiv celulita

Mučite li se sa celulitom, krenite na trčanje! Izmjena tvari će se poboljšati što će organizmu pomoći da se riješi celulita koji se stvara ispod kože.

Poboljšava kvalitetu sna

Ako jedan dio dana odvojite za fizičku aktivnost, posebice trčanje, možete biti sigurni da ćete zaspati odmori i puni elana. Osim što vam pruža energetski boost, trčanje poboljšava kvalitetu sna.

Foto: H&M/Oysho/Wildfox

0