Wellness trendovi za 2017.

Wellness trendovi za 2017.

U 2016. godini zdravi život postao je popularniji no ikad i pretvorio se u jedan od ne samo najistaknutijih, već i najpozitivnijih trendova. Upoznali smo se sa super hranom, kavu zamijenili matchom, našli tisuću načina kako koristiti čarobno kokosovo ulje i hrlili na Dolac kupovati litre i litre domaćeg jabučnog octa. Kako se godina bliži kraju ispred nas se već polako stvaraju novi trendovi u svijetu wellnessa. Danas vam donosimo 9 novih wellness trendova za nadolazeću godinu od kojih će vas neki oduševiti, a neki ostaviti bez teksta, u čuđenju.

WELLNESS GODIŠNJI ODMOR

Klasični godišnji odmor počeo se mijenjati i sada se na rasporedu, osim uživanja u suncu i bezbrižnosti, nalaze različiti wellness tretmani koji vam obećavaju odmoreno tijeli i um nakon i povratak svakodnevnom životu kao bolja verzija sebe. Hoteli su se već počeli prilagođavati ovom trendu i od nedavno u njihovoj ponudi možete naći fitness programe, prilagođeni jelovnik, organske madrace i slične novitete, tako da je opravdano pretpostaviti da nas u 2017. čeka veliki boom wellness godišnjih odmora.

CRNI ČEŠNJAK

Crni češnjak dolazi nam iz azijske kuhinje gdje se upotrebljava zbog odličnog okusa i svih potizivnih učinaka na zdravlje. Crni češnjak proizvodi se kroz proces sličan fermentaciji što mu drastično podiže razine antioksidansa, a u kuhinji ga možete koristite poput pečenog češnjaka.

ADAPTOGENI

Iz Azije nam dolaze i adaptogeni, super biljke koje pobjeđuju stres i uravnotežuju metabolizam. U kineskoj medicini koriste se stoljećima, a sljedeće godine ove super biljke koje u vašem tijelu mogu prepoznati njegove probleme i posebne potrebe i reagirati u skadu s njima oduševit će svijet.

MAGNEZIJ

Nedostatak magnezija jedna je od najčešćih pojava i problema koja uzrokuje mnoge negativne nuspojave poput nesanice i grčeva u mišićima. Trenutno se na tržištu nalaze različiti proizvodi koji će se pobrinuti da vam razine magnezije ne padaju ispod normalnih, a bilo da se odlučite za magnezij u kapsulama, magnezijevo ulje ili nedostatak magnezija nadoknadite kupom s epsom soli ili magnezijevim pahuljicama o kojima smo pisali, u 2017. magnezijeva popularnost s razlogom bi mogla naglo porasti.

PALO SANTO

Drevnu praksa pročišćavanja sobe dimom svetih stvari prostor čisti od negativne energije, a palo alto sveto je drvo često korišteno u svrhu pročišćavanja dimom. Uz palo santo, koristi se i kadulja, lavanda, mira i ružmarin. Unesite ovaj novi trend u u svoj život, a on će u vaš dom unijeti pozitivnu energiju.

GLJIVE

Poput kelja, cvjetače i avokada prethodnih godina, čini se da će gljive, iako neprestano prisutne na policama dućana i u našoj prehrani, u sljedećoj godini doživjeti vrhunac svoje popularnosti, što obzirom na njihovu sposobnost da nam tijelo štite od toksina i pomažu izbalasirati stresore, ima smisla. Istražite različite vrste gljiva i isprobajte neke nove načine pripreme, a za gurmane i one voljne eksperimentiranja na tržištu se nalazi kava od gljiva koja će ih zasigurno zaintrigirati.

ULJE AVOKADA

Kokosovom ulju koje smo obožavali ove godine, sljedeće se pridružuje avokadovo kao još jedan zdravi način unosa prijekopotrebnih masti u vaš organizam. Blagi okus i visoke razine vitamina D, A i E, antioksidansa i magnezija koje sadrži bit će savršeni spoj i stvoriti svestrani i neporecivo zdrav dodatak vašoj prehrani.

TERAPIJA PLUTANJEM

U magičan učinak vode i sljedećeg trenda zasigurno ste se već sami uvjerili. No, tek unatrag nekoliko mjeseci terapija plutanjem zaintrigirala je mnoge i postala spa tretman. Redovito prakticiranje terapije plutanjem smanjuje anksioznost, depresiju, bol i poboljšava kvalitetu vašeg sna.

NUTRITIONAL YEAST

Nutritional yeast je pasivni, pasterizirani oblik istog kvasca koji se upotrebljava u proizvodnji kruha. Zbog okusa sličnog parmezanu koji daje hrani i velikih količina vitamina B12 ovaj je proizvod omiljen u veganskim krugovima, koji će u nadolazećoj godini čini se svi zavoljeti i svojoj hrani dodati malo ovih pahuljica od kvasca. Obogatite njima svoju omiljenu salatu, kokice ili tjesteninu.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori