Kožu od sunca treba čuvati i zimi, a ovaj proizvod će joj pružiti potpunu zaštitu

Iako nam je sunce potrebno za život i za sintezu vitamina D, prekomjerna izloženost može rezultirati različitim štetnim učincima opasnim za zdravlje, s kratkoročnim i dugoročnim posljedicama. Kratkoročno, izlaganje UV zrakama, čak i u zimskim danima, dovodi do:

 • zadebljanje epiderme
 • crvenila kože
 • stanične smrti
 • stvaranja slobodnih radikala (oksidativni stres)
 • oštećenja DNK
 • alergije

Naše tijelo razvija brojne strategije prirodne zaštite u borbi protiv UV zračenja, no potreban je izvanjski sustav zaštite od sunca za ograničavanje oštećenja kože, a rješenje se nalazi u kremama sa zaštitnim faktorom.

Brend Biologique Recherche nudi program zaštitne njege u tri koraka (Préparation U.V., Protection U.V. SPF 25 i SPF 50, Réparation U.V.) prilagođen svim trenutnim stanjima kože. Neophodan tijekom izlaganja suncu, Protection U.V. SPF 50 najviši je stupanj u zaštiti protiv UVA i posebno je pogodan za početno izlaganje suncu te za svjetliji ten. Proizvod je također vodootporan i ekološki neškodljiv. Naime, neki kemijski filtri u proizvodima za sunčanje štetno djeluju na okoliš, a posebno na koraljne grebene. No linija proizvoda za zaštitu od sunca Biologique Recherche temelji se na 100% prirodnim filterima.

Pored zaštite U.V. SPF 25, sa 100% prirodnim filtrima, Biologique Recherche sada je proizveo novu razinu zaštite sa SPF 50 za učinkovitu borbu protiv štetnog djelovanja sunca. Tehnologija Triple Shield Complex© usmjerena je na zadržavanje 100% sunčevih zraka te pruža potpunu zaštitu na način da čuva otpornost kože na sunčevo zračenje. Zajedničko djelovanje ovih aktivnih sastojaka za smirenje i protiv starenja pomaže u očuvanju i zaštiti kože od starenja koje se događa uslijed dehidracije nakon izlaganja suncu. S ovom kremom, štetno djelovanje sunca je ograničeno.

BOGATA MJEŠAVINA AKTIVNIH SASTOJAKA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

PLATFORMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA: TRIPLE SHIELD COMPLEX©

 • Titanijev dioksid i cinkov oksid: čestice prirodnog porijekla koje reflektiraju UVA i UVB zrake za zaštitu epiderme.
 • Karanja ulje: bogato je antioksidansima za savršenu borbu protiv starenja.
 • Ekstrakt ružičaste koraline: djeluje kao toplinski štit upijanjem infracrvenih zraka.

PLATFORMA ZA ZAŠTITU DNK

 • Ekstrakt cvjetova ljetnog jorgovana: pomaže u prevenciji preranog starenja uzrokovanog UV zrakama, plavog i infracrvenog svjetla.
 • Ester iz riže: pomaže u smirivanju kože i štiti je od štetnih utjecaja sunca

PLATFORMA PROTIV STARENJA

Kompleks protiv glikacije: sprječava ukrućivanje vlakana kolagena i elastina kako bi koža ostala gipka i čvrsta.

PREPORUKA ZA UPOTREBU

Kod kuće: izdašno nanesite na cijelo lice, vrat i dekolte prije izlaganja suncu. Ako ne nanesete dovoljno proizvoda, razina zaštite od sunca bit će znatno smanjena. Kako biste bili potpuno zaštićeni, češće je nanosite (najmanje svaka dva sata), osobito nakon znojenja, kupanja, nakon što ste se osušili ili poslije dužeg izlaganja suncu.

Foto: PR

0