Umjesto acetona, sada se pojavila krema za skidanje laka za nokte

Umjesto acetona, sada se pojavila krema
za skidanje laka za nokte

Napraviti novu manikuru uvijek je veliko zadovoljstvo i predstavlja onaj beauty ritual koji iako je malen, svejedno može biti značajan i uz njega se osjećamo kao da smo osvježile svoj imidž i look. Nakon nekog vremena, a ako je riječ o običnim lakovima u koje bojamo nokte nakon relativno kratkog vremena, dolazi vrijeme za uklanjanje boje i laka za nokte, a u tu svrhu gotovo isključivo koristimo acetone ili barem blazinice namočene istima. Mnogo se govori o tome koliko su acetoni štetni za nokte, kožu, ali i organizam kada ih udišemo, a upravo se tom problematikom odlučila pozabaviti Marie Vanderstichel prije nego je osnovala svoj beauty brend The Sign Tribe.

Na brendu i razvoju proizvoda, Marie je radila nekoliko godina, kako bi našla inovativna rješenja za svakodnevne beauty ‘probleme’. Prvi revolucionarni proizvod iz njena beauty laboratorija je Remove and Chill, kako navodi prvi proizvod za uklanjanje laka za nokte koji se pojavljuje u kremi i koji je oslobođen svih onih štetnih supstanci koje imaju uobičajeni odstranjivači. Remove and Chill pojavljuje se u uskoj crvenoj tubici (i ime i logo mu neodoljivo podsjećaju na Netflix and Chill), a formula iznutra krije sastojke za uklanjanje laka koji su prirodnija alternativa, poput ulja badema, ricinusova ulja, pčelinjeg voska i ulja sjemenki sezama. Zajedno ovi sastojci djeluju kako bi nježno razgradili lak za nokte (čak i onaj s česticama glittera), a budući da su poznati po svojim njegujućim svojstvima, također njeguju ploču nokta. K tome, za razliku od acetona, mirišu sasvim prihvatljivo, i to na ružu.

Savjet je nanijeti ovu kremu u debljem sloju na svaki nokat i pustiti da odstoji jednu minutu. Zatim se krema umasira u nokte i naposljetku ukloni pamučnim blazinicama. Žene koje su recenzirale ovaj odstranjivač laka za nokte u kremi, ističu kako daje sjajne rezultate čak i kada su nokti nalakirani u sasvim tamnu nijansu i u dva sloja. Još uvijek ne može uklanjati trajni lak ili gel manikuru, no Marie Vanderstichel ističe kako radi i na toj opciji koju bi mogla predstaviti u budućnosti.

Više o proizvodu doznajte na njegovoj web stranici.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori