Viralan trik za suhi šampon za kosu sa samo dva sastojka
Viralan trik za suhi šampon za kosu sa samo dva sastojka

Viralan trik za suhi šampon za kosu
sa samo dva sastojka

Svatko tko često u nedostatku vremena pribjegava korištenju suhih šampona, zna da njihovo brzo rješenje problema neoprane kose “vrijedi života”. Međutim, kako mnogi suhi šamponi podrazumijevaju štetne sastojke koji na duže staze mogu da utjecati na integritet kose, često je taj quick fix prljave kose upravo po cijenu njenog dugoročnog zdravlja. Stoga, nije iznenađujuće da trenutno na društvenim mrežama kruži viralan trik kako napraviti prirodan suhi šampon od samo dva sastojka koje, najvjerojatnije, već imate u vašoj kuhinji.

DIY suhi šampon

Bilo da ste odlučili dati vašoj kosi malo oduška od prečestog pranja, ili ste u čestoj borbi s vremenom naročito kada je pranje i sušenje kose u pitanju, priznajte da opcija prirodnog suhog šampona koji uvijek imate pri ruci zvuči primamljivo. Dakle, bacimo se na zadatak.

Potrebna su vam samo dva sastojka kako biste napravili ovaj prirodan suvi šampon, i to su kakao prah i kukuruzno brašno. Kukuruzno brašno igra ulogu u tome da upija ulje iz vaše kose, dok kakao prah služi isključivo da doda malo potrebne boje onima s tamnijom kosom. Činjenica da će nam uz to kosa još i mirisati na kolačiće, samo je dodatan plus.

Kada pomiješate vaša dva sastojka u čaši, velikom četkicom za šminku nanesite smjesu na korijen kose razdjeljujući pramenove kako biste pokrili što veći dio tjemena. Prstima dobro utrljajte prah u kosu, i upravo ste uspješno izbjegli pranje kose još jedan dan! Ako to želite, smjesu možete čuvati u teglici i koristiti svaki put kada je vašoj kosi potrebno malo osveženje i dodatan volumen.

U nastavku pogledajte beauty influencericu Ashley Elizabeth koja nam iz  prve ruke pokazuje kako ovaj trik izgleda na djelu. Sve što je ostalo jest da zavirite u vaše kuhinjske ormariće i isprobate ovaj prirodan suhi šampon za sebe. Čuvajte trik u rezervi, nikada ne znate kada će vam dobro doći.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@carolinelossberg, @coraliehendrickx), Pexels

Učitati još
Zatvori