Kako preporoditi kožu u 28 dana? Kreme i skincare nisu dovoljni
Kako preporoditi kožu u 28 dana? Kreme i skincare nisu dovoljni

Kako preporoditi kožu u 28 dana? Kreme
i skincare nisu dovoljni

Ako muku mučite s pronalaženjem prave skincare rutine, možda uopće nije stvar u tome je li ona „prava“ ili „kriva“. Moguće je da joj nešto nedostaje. Kod slaganja rutine bitno je najprije naći proizvode koji našoj koži gode, koji odgovaraju njezinim potrebama i ciljano rješavaju potencijalne kožne probleme. Dok ne nađete savršenu kombinaciju, vjerojatno će proći neko vrijeme, a i isprobat ćete puno proizvoda. Jednom kada svoju rutinu ustabilite, koža će vam biti zahvalna. No, nekad ni najsavršenija rutina nije dovoljna.

Ako je vaša koža zbog rutine bolja, ali ne i najbolja što može biti, moguće je da ju niste dovoljno nahranili. Često zaboravljamo da je suplementacija jednako važna kao i njega kože izvana. Sve se to manifestira na našem licu. Nedostatak vode vidi se u dehidracijskim linijama i tamnim podočnjacima, a pogrešan odabir namirnica može pogoršati stanje vaše kože. No što kada bi odgovor na te probleme bio jedan suplement?

Skin Moisture IQ

Skin Moisture IQ suplementi

Pa tko ne bi pristao na to? Srećom, danas je i to moguće. Radi se o Skin Moisture IQ pametnom sustavu suplementacije koji je utemeljen na suvremenim znanstvenim spoznajama. Na stranici brenda Advanced Nutrition Programme stoji kako će ovi suplementi u 28 dana preporoditi kožu kojoj nedostaje vlage i prirodnog sjaja. Ovi suplementi hidratiziraju sve slojeve kože i vraćaju joj zaglađen i blistav izgled.

Kombinacija je to 5 suplemenata koje treba uzimati svaki dan uz glavni obrok. Tu je najprije Skin Moisture Lock™ koji je kombinacija hijaluronske kiseline i ceramida. Slijedi i Skin Omegas+, suplement koji u dvije kapsule sadrži pročišćene omega-3 kiseline iz ribljega ulja, omega-6 kiseline iz ulja žutog noćurka te vitamin A. Skin Vit A+ osigurava vitamine A i D, a Skin Vitality je moderna multivitaminska formula s vitaminima C, E, B2 i B3 te cinkom i magnezijem.

Skin Moisture IQ
Skin Moisture IQ

Osim na licu, rezultate ovih suplemenata trebali biste vidjeti na koži cijelog tijela, čak i na vlasištu, koje će također dobiti svoju dozu njege. Za najbolji učinak preporučuje se tromjesečna kura.

Skin Moisture IQ suplementi prikladni su za sve tipove kože, a posebice za suhu i dehidriranu te onu oštećene barijere i/ili smcanjenog volumena. Zima je idealno doba za početak suplementacije jer smo zbog hladnoće i suhog zraka izloženi većem stresu i naša koža treba intenzivniju hidrataciju i njegu.

Skin Moisture IQ suplementi, iStock

Kombiniranje s retinolom

Retinol je zlatni standard skincarea, a najnovija zvijezda na kozmetičkom nebu svakako je Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum s 3,5-postotnim kompleksom retinola i retinoida. Riječ se o vitaminu A i jednom od rijetkih aktivnih sastojaka čija je djelotvornost klinički dokazana. Na njega se, međutim, koža treba postupno prilagoditi, a najbolja priprema bit će upravo suplementacija.

Zašto je Skin Moisture IQ savršen par retinolu? Zbog visoke koncentracije aktivnih oblika vitamina A u ovom serumu, kožu treba osnažiti kako bi se postigao maksimalan učinak uz minimalnu iritaciju. Ova jednadžba je 100% skincare!

Skin Moisture IQ kožu će iznutra pripremiti mineralima, vitaminima i hranjivim tvarima te time osigurati da aktivni sastojci seruma postignu svoj maksimum. Rezultat ove simbioze bit će blistava, zdrava i mladolika koža.

Skin Moisture IQ suplementi, iStock

FOTO: PR, iStock

Učitati još
Zatvori