Journal čitateljice ocjenjuju: Ovo je najbolji šampon protiv ispadanja kose
Journal čitateljice ocjenjuju: Ovo je najbolji šampon protiv ispadanja kose

Journal čitateljice ocjenjuju: Ovo je
najbolji šampon protiv ispadanja kose

Sitno brojimo do kalendarskog početka proljeća, ali ako ćemo suditi po količini sunca koju dnevno dobijemo, čini nam se da smo u proljeće već debelo zakoračili. Osim što u proljeće sve cvjeta i što to doba godine gledamo kao svojevrsni novi početak i novu godinu usred godine, u proljeće se događaju i neke druge, manje zabavne stvari.

Jedna od njih je i sezonsko gubljene kose. Bez obzira na to što smo svjesni da kroz taj proces jednostavno moramo proći, on nikada nije ugodan, pogotovo ako gubimo primjetno više kose nego prije proljeća. To kod nekih izaziva zabrinutost, ali zapravo je normalna pojava. Ipak, zašto ne poduzeti nešto kako biste gubljenje kose ublažili?

Osim što možete, recimo, koristiti prirodnu varijantu i napraviti vodicu od ružmarina i nježno ju masirati u tjeme, možete odabrati i prave preparate. Konkretno mislimo na šampone čija uloga nije samo pročišćavanje. To su oni koji potiču rast, ojačavaju korijen kose i umanjuju ispadanje kose. Teško je ponekad povjerovati u te tvrdnje, ali zaista postoje proizvodi koji sve to rade i koji daju vidljive rezultate.

Kako bismo našli najbolji takav, odlučili smo za mišljenje pitati vas jer kako bolje saznati koji šampon je najbolji nego da priupitamo ljude koji ih koriste. U našoj rubrici Journal čitateljice ocjenjuju želja nam je dotaknuti se svake beauty kategorije beauty – od make upa, preko skincare proizvoda, parfema do proizvoda za njegu kose i noktiju. Ovog puta na redu su upravo šamponi protiv ispadanja kose. Sve proizvode koje ste dosad birale možete pronaći ovdje.

Najpopularniji šamponi među kojima ste birale favorita

Šamponi protiv ispadanja kose nekako su sastavni dio naše rutine u ovakvim prijelaznim periodima. Ipak, pronalazk pravog šampona za svoje vlasište nekada zna biti pravi posao dok ne nađete što vam paše. Jasno, ne postoji jedan šampon koji će pasati baš svima. Svako vlasište drugačije baš kako je i svaka kosa priča za sebe. Prilikom odabira šampona treba voditi računa o tome kakvo vlasište imamo, ali i kakav tip i teksturu kose imamo. Sve to bitno je ako želimo snajiti ispadanje kose. No kako bismo vam olakšali biranje šampona za sebe složili smo popis najpopularnijih, ali i kako ste glasali.

Journal čitateljice ocjenjuju

U konkurenciji su: Dercos Energy+, Keune Care Derma Activate Shampoo, Kerastase Specifique Bain Prevention, Afrodita šampon za kosu Kopriva&Pantenol i Kevin Murphy Repair-Me.Wash.

Journal čitateljice ocjenjuju

Koji šampon je osvojio najviše glasova?

Journal čitateljice ocjenjuju
Dercos Energy +

Na prvom mjestu, kao najbolji šampon protiv ispadanja kose, s 42% glasova našao se Vichy Dercos Energy+. Radi se o stimulirajućem šamponu koji ojačava vlasi, pročišćava vlasište te kosi daje volumen. Ne čudi nas, stoga, što se našao na prvom mjestu.

Journal čitateljice ocjenjuju
Kerastase - Specifique Bain Prévention Shampoo

Na drugom mjestu našao se Specifique Bain Prévention Shampoo brenda Kerastase. Taj šampon dobio je 26% glasova. Radi se o energizirajućem šamponu koji optimizira mikro cirkulaciju i potiče rast kose.

Journal čitateljice ocjenjuju
Afrodita - Šampon od koprive

Tijesna je borba bila između drugog i trećeg mjesta. Naime, ovaj Afroditin šampon dobio je 23% glasova. On pospješuje prokrvljenost vlasišta i tako ga revitalizira te istodobno jača kosu – od korijena do vrhova.

Journal čitateljice ocjenjuju
Keune
Journal čitateljice ocjenjuju
KEvin Murphy

Četvrto mjesto s 9% glasova dijele Keune Care Derma Activate Shampoo i Kevin Murphy Repair-Me.Wash. Oba potiču rast kose i njeno odstranjuju nečistoće.

Stay tuned i zapratite naš Instagram profil kako ne biste propustile sljedeće ocjenjivanje popularnih i bestselling beauty proizvoda.

FOTO: Instagram (@pollyhey), Vichy, Kerastase, Keune, Afrodita, Kevin Murphy

Učitati još
Zatvori