Recenzija: Stigao je novi serum koji pobjeđuje hiperpigmentaciju za nas

Recenzija: Stigao je novi serum koji
pobjeđuje hiperpigmentaciju za nas

Pretražite li pojam hiperpigmentacijskih mrlja na internetu, dominantan broj rezultata ticat će se dva glavna pitanja koja žene najčešće imaju vezano uz ovaj kožni ‘problem’: u prvom redu kako se riješiti hiperpigmentacijskih mrlja, a zatim i zašto one uopće nastaju?

Ta sama činjenica dovoljno govori o tome koliko tamne mrljice na koži mogu biti izvor frustracije za mnoge od nas i nesumnjivo ćemo se složiti s time kako smo ogromnu količinu vremena u posljednjih nekoliko godina uložile u pronalazak učinkovitog rješenja za eliminaciju hiperpigmentacijskih mrlja.

Uzročnici hiperpigmentacije

Kvalitetnih proizvoda za borbu s hiperpigmentacijom doista je sve više, no sve je veći i broj žena koje se susreću s hiperpigmentacijskim mrljama. Na povećanu produkciju melanina, koja je glavni razlog nastanka tamnih mrlja i mrljica na koži, utječu brojni faktori: sunčeve zrake i UV zračenje, akne i upalni procesi koji ih uzrokuju, porezotine, opekline i ozlijeđeno tkivo, hormonska neravnoteža… Još jedan bitan faktor nastanka hiperpigmentacije postao je za nas u moderno doba gotovo neizbježan, a to je onečišćenje koje dolazi iz zraka.

Kako pronaći dobar proizvod za hiperpigmentaciju?

Ovaj izazov u prošlosti se pokazao i ne toliko jednostavnim u realnosti i praksi. Najveće zamjerke na preparate kojima smo dosad tretirale te tamne mrljice bile su da ili ne djeluju u mjeri u kojoj bismo to željele ili bi s druge strane pokazali stvarne rezultate, no djelovali preagresivno na kožu. Kako postići zlatnu sredinu i kupcima ponuditi efikasan proizvod koji će k tome biti siguran za kožu, odlučila nam je demonstrirati Dermalogica!

Novi Dermalogica serum koji targetira upravo hiperpigmentaciju

Kod nas je ovih dana stigao novi Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum, koji kao jedan od glavnih svojih benefita ističe to da na hiperpigmentaciju djeluje ne samo učinkovito, već i prilično brzo.

To ne bi bilo moguće da je Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum usmjeren isključivo na jedan problem, kao što je slučaj mnogih drugih proizvoda koji se bore s hiperpigmentacijom. Njegovo se djelovanje, naime, odvija na više razina istovremeno, pa osim što utječe na proizvodnju samoga melanina, u svojoj formuli krije i aktivne sastojke koji razgrađuju postojeći.

Naposljetku, govoreći o svom novom proizvodu Dermalogica ističe sljedeće: “Osim vidljivih rezultata pažnju moramo usmjeriti i odabiru sastojaka kojima to činimo kako bismo sačuvali zdravlje kože.”

Zato je formulu PowerBright Dark Spot Seruma obogatila dodatnim sastojcima koji imaju dugoročan efekt na kožu, djeluju antioksidativno i koži vraćaju zdravi sjaj.

Kakvi su naši dojmovi nakon korištenja Dermalogica PowerBright Dark Spot Seruma?

Moramo priznati da su hiperpigmentacijske mrlje za neke od nas u timu s godinama postale velika frustracija, koja se redovito intenzivira u proljetnim mjesecima i ususret ljetu. Uslijed velikog broja sunčanih i toplih dana, koža tada postaje još izloženija i već nekako znamo da će prva dulja kava na suncu ili na biciklu u prirodi izazvati pojavu omraženih nam mrljica.

Dosad smo isprobale svašta i tek unatrag par sezona počele pronalaziti proizvode kojima možemo biti u nekoj mjeri zadovoljne. Zato nas je odmah zaintrigirao ovaj novi proizvod iz Dermalogice, koji se na tržištu pojavio u – za nas – idealnom trenutku.

Odlučile smo isprobati kako će Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum djelovati na postojeće mrljice, ali i hoće li uspjeti smanjiti pojavu onih novih.

Novi serum iz Dermalogice stavile smo na test dug 3 tjedna i koristile smo ga i u jutarnjoj i u večernjoj beauty rutini, odmah nakon čišćenja lica.

Već na prvu osvojila nas je njegova svilenkasta i kremasta tekstura kojoj ne treba mnogo da se upije u kožu. Iako smo bile svjesne činjenice da ćemo na vidljive rezultate u uklanjanju hiperpigmentacije morati pričekati, od prvog isprobavanja primijetile smo kako formula ovog proizvoda nježno osvjetljava kožu odmah nakon nanošenja te cijelom daje licu ujednačeniji ton.

Nakon trotjednog korištenja mogle smo zaključiti kako pomaka glede postojećih hiperpigmentacijskih mrlja doista ima te da su počele lagano blijedjeti već od sredine drugoga tjedna. Pritom, nastavile smo s uobičajenim aktivnostima na otvorenom, no zahvaljujući ovom serumu do povećanja broja novih tamnih mrljica uopće nije došlo.

Prvi rezultati svakako su nas oduševili i dali nadu da ćemo ustrajnom upotrebom Dermalogica PowerBright Dark Spot Seruma doista vidjeti još značajnije pomake.

Dodatni razlog našeg zadovoljstva je činjenica da je koža uz ovaj serum dobila na kvaliteti: zaglađenija je i onog ‘dewy’ sjaja koji je u današnje vrijeme istinski beauty ideal!

Gdje nabaviti Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum?

Ako se i vi borite s hiperpigmentacijom i želite isprobati ovo novo rješenje iz Dermalogice, PowerBright Dark Spot Serum nabaviti možete na www.dermalogica.hr i kod ovlaštenih partnera. Cijena PowerBright Dark Spot Serum iznosi 750,00 kn.

Foto: Sanja Tušek

Preporuka

Zatvori