Razgovor o ljepoti: Tatjana Dragović i Ivana Barišić

Razgovor o ljepoti: Tatjana
Dragović i Ivana Barišić

Kako izgleda jedno beauty i well-being druženje poznatog top modela i osnivačice ekskluzivne zagrebačke beauty trgovine te uvažene hrvatske nutricionistice? To vam otkrivamo u novom izdanju Razgovora o ljepoti, u kojem smo ugostile Tatjanu Dragović i Ivanu Barišić, a one su nam otkrile sve o svojim malim i velikim beauty i lifestyle navikama kojima danas zahvaljuju zdravlje i ljepotu svoje kože i organizma u cjelini.

Razgovor o ljepoti s Tatjanom Dragović

 • Otkako si osnovala The Lab, upoznala si nas s pregršt sjajnih inozemnih brendova koji dosad nisu bili dostupni u Hrvatskoj. S obzirom na ponudu, koliko ti je danas teško izdvojiti jedan ‘go to’ brend iz ponude? Imaš li neke svoje osobne favorite?

Jako teško mi je izdvojiti samo jedan brend. Sve brendove u trenutnoj ponudi The Laba sam osobno izabrala nakon detaljnog istraživanja, edukacije i višemjesečnog testiranja svakog proizvoda.

 • Koji koraci su ti apsolutno nezaobilazni u svakodnevnoj beauty rutini? Voliš li layering više različitih proizvoda ili vjeruješ u manje je više filozofiju, par ključnih formula koje pouzdano djeluju?

Skincare je jedna od rijetkih stvari gdje ne vjerujem u filozofiju “manje je više”. Moja jutarnja i večernja rutina ponekad imaju i do 10 različitih koraka, ovisno o aktivnim sastojcima koje koristim. Nikada ne preskačem dvostruko čišćenje lica jer taj korak u njezi smatram najbitnijim, a Baderov balzam i gel za čišćenje su mi trenutni favoriti.

 • Koji su tvoji ‘holy grail’ proizvodi za njegu?

Kiseline, vitamin c, retinol.

 • Blistava koža zimi – realni beauty ideal ili mit? Kako ju ti održavaš u njenom najboljem stanju?

Blistava koža UVIJEK, zdravlje kože ne bi trebalo ovisiti o godišnjem dobu. Dosljednost u pravilnoj njezi ključ je uspjeha.

 • Njeguješ li kožu i – kako bi se reklo – iznutra? Koliku ulogu u tvojoj svakodnevici igraju hranjive i kvalitetne namirnice te dodaci prehrani?

Smatram da su zdrava, uravnotežena prehrana i dnevni unos vode jednako važni za blistavu kožu kao i pažljivo odabrana skincare rutina.

U skincareu jednostavno ne postoji “one size fits all” te je zapravo najvažnije da vam netko zna prema problematici s kojom se susrećemo preporučiti proizvode od kojih ćete uistinu vidjeti rezultate.

Za nas u The Labu takav pristup klijentu je prioritet.

 • Kada je riječ o njezi tijela, koji je tvoj omiljeni recept za meku i nježnu kožu zimi?

Suho četkanje koje potiče detoksifikaciju i protok limfe.

Baderova krema za tijelo pomiješana s par kapi njihovog ulja koja se nanosi odmah nakon tuširanja na još lagano vlažnu kožu.

Razgovor o ljepoti s Ivanom Barišić

 • Kako izgleda svakodnevna rutina jedne nutricionistice?

Vrlo slično kao i kod većine žena koje su zaposlene i majke i žene su. Za sebe uvijek imam najmanje vremena, ali sa godinama sam naučila kvalitetno upravljati svojim vremenom, tako da svi budemo zadovoljni. Nema toga što čovjek odnosno žena ne može. Jutro započinje već u 6:00, jer vrijeme za kavu i Super Elixir te pripremu doručka moram imati. Moj tjedni doručak je skoro svaki dan smoothie opcija u raznim kombinacijama (svatko pronađe 5 minuta da u blender stavi sastojke i ponese), jer doručkom dajem svom tijelu energiju da kvalitetno započne dan.

Na poslu sam najčešće više od 8 sati jer osim što radim sa svojim klijentima u ordinaciji Nutrilife Centra, uvijek nešto dodatno radim, bilo da pripremam prezentacije za edukacije ili pišem blogove ili snimam razne sadržaje za društvene mreže i kampanje. Trenutno moj najveći projekt je LIFESTYLE COOKBOOK koji planiram izdati ove godine i on iziskuje puno rada s cijelim timom koji sa mnom radi na projektu. Od snimanja, pisanja, slikanja, kreiranja recepata… Uglavnom dan mi je uvijek dinamičan. Živim i radim svoj posao u punom smislu riječi. Kada posao završi, moj odmor je moj dom, tišina, večera i sabiranje dojmova proživljenog dana s obitelji. Hrana je nešto čemu pridajem veliku pažnju u smislu energetskog unosa, naravno da preko tjedna ona nije savršeno stilizirana na našim tanjurima, ali je zdrava i ukusna. Zatim treniranje je vrijeme kada se također opuštam. Volim vježbati i to ne preskačem. Vježbam 4 puta tjedno. Sve normalne obaveze koje kao žena i majka imam, trudim se napraviti svaki dan kada dođem kući. Moja jednadžba je jednostavna – upravljanje vremenom i prioritetima daje osobno zadovoljstvo.

 • Često govorimo o ljepoti kože izvana, no svjesni smo toga da ju je potrebno održavati i iznutra. Na koji način je to najbolje činiti i što nam preporučaš?

Definitivno zlatni standard zdravog životnog stila je pravilna prehrana, tjelesna aktivnost, adekvatna količina sna i odmora i rad na sebi. O svemu se danas puno piše, no ne postoje unificirana rješenja koja vrijede za sve. Ovisno o zdravstvenom stanju podjedinca pristupa se ukupnom wellbeingu. Zdravi i lijepi smo koliko su nam zdrava crijeva pa je važno njegovati crijeva jer upravo tamo se nalazi oko 80% našeg imuniteta. Važno je kako se hranite, važno je da dovoljno pijete vode. Brza rješenja još uvijek ne postoje. 4 top savjeta za žene: 1. ne idite na čarobne dijete jer su one kratkoročno rješenje koje će vas dovesti u začarani krug, već krenite putem personalizirane prehrane prilagođene vašem osobnom životnom stilu i vašim željama, zato smo mi nutricionisti tu da Vam to omogućimo; 2. pronađite vrijeme za tjelesnu aktivnost, vježbajte i hodajte; 3. voda voda voda… ta tekućina bez kalorija koja je iznimno važna za cjelokupno zdravlje organizma a time i ljepotu kože; 4. pronađite nešto što vas opušta na dnevnoj razini, za nekoga je to tišina, za nekoga dobra knjiga, za nekoga peglanje (osobno mene peglanje opušta).

 • Zastupaš brend Welleco koji je ‘holy grail’ dodataka prehrani danas – zašto je tebe osobno osvojio?

Jednostavno iz 2 razloga. Prvi jer mi je zamijenio 10 različitih tabletica i pripravaka koje bi trebala piti svaki dan da bi postigla što želim (zdravlje imuniteta, smanjena nadutost, zdrava koža, bolja probava…), drugi razlog je da proizvod zaista djeluje za sve što se navodi i rezultate osjetite i vidite već nakon par dana, a sve je na biljnoj i potpuno prirodnoj bazi.

 • Koliko je važna dosljednost u uzimanju dodataka prehrani?

Najvažnija! Ako ne pričamo o zdravstvenim stanjima koja imaju određeni protokoli kako se piju – a to ide prema liječničkim dijagnozama npr. Deficit vitamina D koji je dijagnosticiran od stane liječnika ili manjak željeza. Dodaci prehrani kao dio životnog stila traže dosljednost. Dodaci prehrani su naši mali super junaci koji omogučuju pravilno funkcioniranje naših metaboličkih procesa. Ponekada hrana nije dovoljan izvor vitamina i minerala jer suvremeni način života ostavlja tragove i posljedice, tijelo nam se više troši i jednostavno ne moguće je hranom nadoknaditi.

 • Jesu li ovi dodaci prehrani također tajna tvoje prelijepe kose? Koliko je moguće pomoći našoj kosi, koži i noktima unošenjem odgovarajućih dodataka?

Moj životni stil cijeli se temelji na jednoj užurbanoj ženi koja ima svakodnevne obaveze i premalo vremena za sebe. Nije kliše, jednostavno po prirodi nisam tip koji može biti po kozmetičkim salonima i dućanima cijele dane, a i volim raditi, volim stvarati, volim ljudima pomoći, naravno onima koji mi pruže svoje povjerenje kroz moj rad u Nutrilifeu. Hrana mi nije uvijek po PS-u, i ne treba biti, ali naučila sam kompenzirati situacije, naučila sam se hraniti kako mojem tijelu odgovara i definitivno tvrdim da bez dodataka prehrani to ne bi bilo baš tako. Ipak sam ja žena na pragu 40-tih, ulaganjem u svoje zdravlje dajem svome tijelu vitalnost, održivost i snagu da i dalje vozim ovim tempom.

Osobno koristim Super Elixir 6 godina i njega jednostavno ne preskačem, svoju beauty rutinu iznutra sam upotpunila s Collagen Elixirom i Skin Elixirom – taj trio je moj beauty set koji djeluje na zdravlje, primarno crijeva, kože, kose i noktiju.

 • Mnogi će nakon blagdana zagovarati detox – što je najbolje napraviti za sebe kako bismo revitalizirali organizam u siječnju?

PRVO NE GLADOVATI i izbaciti ugljikohidrate! Krenite sa zdravom rutinom koju ste imali prije blagdana. Obratite pažnju da narednih 15 dana unosite više vlakna kroz svoje obroke, unos ugljkohidrata smanjite na način da ih ne jedete za večeru, ubacite povrtne juhe na vaše tanjure i smanjite unos mesa, fokusirajte se na bijelu ribu. Međuobroke nemojte preskakati jer oni održavaju nivo glukoze tijekom dana. Pazite na količinu zdravih grickalica tipa badema, oraha, lješnjaka – jer su oni izvor masti, i to onih dobrih, ali pretjerana količina opet je na kraju dana mast. I opet VODA VODA I VODA. Za prirodnu svakodnevno detoksikaciju tu je Super Elixir.

Foto i video: The Lab/Nutrilife Centar

Učitati još
Zatvori