Marie Wasler: Zašto je preseljenje u Zagreb za mene bila jedna od najboljih odluka?

Marie Wasler: Zašto je preseljenje u Zagreb za mene bila jedna od najboljih odluka?

Foto: Marija Gašparović

Marie Wasler je food blogerica i učiteljica joge, a bavi se i digitalnim marketingom. Ova svestrana mlada djevojka svjesna je koliko je važno razviti svoje potencijale zbog čega se oduševila projektom FutureProof koji omogućuje mladima da osvijeste svoje talente. Projekt FutureProof u Hrvatskoj je pokrenuo Hrvatski Telekom, a čini ga i aplikacija koja predstavnicima generacije Z pruža popis karijernih opcija prema njihovim tipovima osobnosti. Marie nam je otkrila zašto je važno voljeti ono što radiš i što ju to svakodnevno motivira.

  • Baviš se prevođenjem, digitalnim marketingom, učiteljica si joge, imaš veganski food blog – kako je tekao tvoj karijerni put od samog početka?

Prvi korak mi je bilo stažiranje u jednoj digitalnoj agenciji. Čula sam za tu poziciju preko društvenih mreža i kao većini pripadnika moje generacije, učinilo mi se super. Tamo sam otkrila svoju ljubav prema digitalnom marketingu. Nakon tog stažiranja, otišla sam u drugu sličnu agenciju i dodatno još samostalno istraživala jer mi je nešto falilo u svemu tome. Konačno sam nakon nekog vremena shvatila da nisam tip osobe koja voli biti u uredu i strogo raditi osam sati dnevno i onda ići doma. Na kraju se ispostavilo da to i nije tako loše jer sada radim čitav dan (smijeh). Ali, volim ono što radim.

Konačan korak u nepoznato bio je trenutak kada sam dala otkaz na svom poslu jer sam se osjećala malo overwhelmed.

Od tada sam se bavila mnogim stvarima, završila školu za joga učiteljicu, otvorila blog, upala na Runnerse i evo, mogu reći da sam na dobrom putu da budem potpuno ispunjena svojim životom. Gledajući unatrag, moja najveća prednost je bila ta što sam znala što ne želim. Imam unutarnji otpor prema nekim stvarima. Intuicija igra ulogu u mnogočemu i kada osjetim da je nešto zaista to, ja krenem s time. Nikad si ne vršim pritisak da moram to raditi do kraja života.

  • Sve to zahtijeva puno vremena i dobre organizacije. Vjeruješ li u uzrečicu: „Kada voliš ono što radiš, ništa nije teško?“

Odgovor je negdje u sredini. Smatram da je jako bitno imati balans između poslovnog i privatnog života, između rada i odmora. Ja već godinama nisam bila na godišnjem i priuštila si da ne odgovaram na mailove ili da ne prevodim i već lagano osjećam posljedice tog tempa po svoje zdravlje. Odmor je potreban čak i od onoga što voliš. Organizam traži odmor i to je sasvim u redu. Ako radiš ono što voliš, imaš više energije i elana, to nije upitno, ali ako želiš u tome biti dobar, potrebna ti je energija, a ona podrazumijeva i odmor.

  • Prije osam godina doselila si se iz Graza, planiraš li ostati u Hrvatskoj?

Teško je reći jer mi je u Zagrebu sve super. Volim način života koji prevladava i svoj ritam koji imam ovdje. U Grazu bi to bilo puno drugačije i ne znam kako bi to tamo izgledalo i bi li morala mijenjati sebe, svoje navike i način na koji sam navikla živjeti, a mislim da bih. Ostanak u Zagrebu ovisi i o vanjskim faktorima, a na to ne mogu utjecati. Vrijeme će pokazati.

Uživam u životu ovdje, zahvalna sam na tome jer sam do ovoga što sam danas i ovime čime se bavim, dogurala isključivo svojom zaslugom i napornim radom.

  • Koju bi poruku poslala 18-godišnjoj Marie?

Super je ideja upisati ruski i nemati pojma što te čeka u životu. Nikad ne znaš čime ćeš se baviti u životu i kojim putem ćeš krenuti. Možda si malo izgubljena nakon mature, ali potrebno se prepustiti životnim tokovima koji će te odvesti točno tamo gdje moraš završiti. Također, nemoj pokušavati upisati fakultet u Grazu, jer nećeš upasti i na tome ćeš kasnije biti zahvalna jer to nikada nije bilo za tebe (smijeh).

Foto: Marija Gašparović, privatno vlasništvo

Učitati još
Zatvori