Najbolji proizvodi za suho tjeme koji će spasiti vašu kosu
Najbolji proizvodi za suho tjeme koji će spasiti vašu kosu

Najbolji proizvodi za suho tjeme koji
će spasiti vašu kosu

Borba sa suhim vlasištem čini se kao jedna od onih kojoj nema kraja. Suhi šampon, sprej za teksturu i vezanje kose u punđe i repove naši su najbolji saveznici na dane kada nam se jednostavno ne da pozabaviti s vlastitom frizurom. Međutim, ne možemo se zauvijek skrivati iza ovih proizvoda. Tretmani suhog vlasišta ključni su za rješavanje kumulativnog nakupljanja prirodnih ulja, koji mogu uzrokovati probleme poput svrbeža i ljuštenja na vlasištu koje je često u zanemarenoj zoni. No, ponekad je izrazito teško odabrati idealan proizvod ili tretman koji će odgovarati vašem vlasištu.

Proizvodi za njegu vlasišta koje obožavamo

Jedna od vodećih dermatologinja na američkom tržištu, Amy E. Rose ističe kako ciklus ljudske kose voli održavati fiksni omjer broja vlasi koje rastu, miruju i ispadaju. Ljeti je kosa obično gušća kako bi zaštitila vlasište od sunca, no jednom kada dođe jesen počinje ispadati sve više. Iako se naša kosa prirodnim tijekom regenerira, za optimizirani rast kose, njega vlasišta je prijeko potrebna. Uz to moramo uvijek paziti koje proizvode stavljamo na vlasište, odnosno proizvodi moraju biti kreirani za naš tip vlasišta.

Za vas smo pomno izdvojili top 5 proizvoda koje će vam pomoći u njezi protiv suhog vlasišta. Izbor najboljih donosimo u nastavku, a sve proizvode možete pronaći na službenoj stranici Cult Beauty.

Foto: Instagram, CultBeauty

Učitati još
Zatvori