Razgovarali smo s dr. Majom Kolić koja nam je objasnila kako do zdrave i njegovane kože

Razgovarali smo s dr. Majom Kolić koja nam je objasnila kako do zdrave i njegovane kože

U Zagrebu se, u Trpinjskoj ulici 7, nedavno otvorila nova dermatološka oaza, Poliklinika Estera, mjesto koje spaja najmoderniju tehnologiju, kao i posljednje svjetske trendove u dermatologiji i estetskoj medicini. Osim svojim prelijepim prostorom, koji je vrhunski dizajniran, Poliklinika Estera radi korak dalje po pitanju domaće ponude dermatoloških usluga i estetske medicine. Bavi se brojnim problemima iz opće i estetske dermatologije i u Esteri na jednom mjestu možete zatražiti savjete vezane za sve dermatološke probleme, ali i bez straha zatražiti minimalno invazivne zahvate estetske dermatologije nakon kojih će vaša koža izgledati zdravije i svježije. 

Polikliniku Estera je osnovala Ana Volk, dok je na poziciji glavne liječnice vrhunska stručnjakinja u svom području – Maja Kolić, dr. med. specijalist dermatologije i venerologije. Upravo ona je danas naša sugovornica koja će vam otkriti sve o otvaranju Estere, kao i ponudi koju dovode na tržište, ali i sve o tajni njegovane i lijepe kože kroz minimalistički pristup.

Otkrijte nam nešto više o svojim počecima. Kako su oni izgledali?

Oduvijek su me zanimale prirodoslovne znanosti i nekako sam uvijek znala da ću biti liječnica jer uz interes za znanošću, volim pomagati i raditi s ljudima. Nakon upisa na fakultet, radila sam kao liječnik sekundarac u Sveučilišnoj Klinici Vuk Vrhovac s pacijentima oboljelima od dijabetesa. Tamo sam stekla sjajno iskustvo i naučila kako organizirati posao. Htjela sam specijalizaciju iz dermatologije, te sam ju započela 2010. u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice. Kad sam dobila specijalizaciju bila sam najsretnija i tamo sam provela prekrasnih 12 godina. Zahvalna sam KBC-u koji mi je omogućio da radim sa širokim rasponom pacijenata i stanja kože koje sam tamo liječila.

Time sam dobila univerzalno iskustvo, ne samo u dermatologiji već i u drugim područjima. Stekla sam psihološko razumijevanje za pacijente i za osobe koje se liječe od kožnih bolesti. Osim toga, jako sam vezana uz sport jer dolazim iz sportske obitelji, a sama sam se bavila sa sinkroniziranim plivanjem.

Je li bilo teško donijeti tu odluku i otvoriti polikliniku s dugogodišnjom prijateljicom?

Ana i ja znamo se još kao djevojčice s Jaruna. Povjerenje i prijateljstvo koje dijelimo od djetinjstva se odražava u našoj poliklinici u kojoj se ja brinem isključivo o pacijentima i brinem o medicinskom dijelu posla, dok se Ana, kao poslovna žena bavi organizacijom rada, financijama, prodajom i nabavom. Bilo je teško donijeti odluku, ali kada je došao pravi trenutak i kad sam shvatila da je vrijeme za iskorak u karijeri, nekako je sve lakše krenulo.

Kako ste se odlučile polikliniku nazvati Estera? Ima li vam to ime neko dublje značenje?

Ana je bila zadužena za smišljanje imena. Prije Estere, ime je dala i Bluesun hotelima, kao i Izvor osiguranju. Estera vuče porijeklo iz hebrejskog i znači najsjajnija zvijezda, a danas svi želimo blistav i zdrav ten. Estera je projekt u koji Ana i ja od samih početaka vjerujemo. Svjedočimo najvećim znanstvenim postignućima u dermatologiji, a osobito u području estetske dermatologije te se nalazimo u novoj eri dermatologije.

Pružate usluge opće i estetske dermatologije te njege tijela po najvišim svjetskim standardima. Što sve to konkretno uključuje?

Zagovaram cjelovit pristup u liječenju i njezi kože. Tako pacijenti kod nas dobiju protokol i plan za narednih nekoliko mjeseci. Svakoj pacijentici predlažem idealnu kombinaciju usluga i tretmana koje nudimo i time dolazimo do fantastičnih rezultata. Sve što radimo je minimalno invazivno, bez roka oporavka ili s vrlo kratkim rokom oporavka. Uvijek ćemo prvo rješavati probleme zdravlja kože, što znači da ako netko dođe s hiperpigmentacijom, a zainteresiran je za botox i filere, prvo što rješavamo je hiperpigmentacija, a nakon toga se bavimo ostalim estetskim uslugama kao što su botox i fileri.

Za tijelo konkretno radimo vrlo učinkovite tretmane koji zahtijevaju nešto više vremena, odnosno par mjeseci. Tretman koji bih izdvojila je Ultherapy za stražnjicu i abdomen nakon čega apliciramo dermalne filere koji potiču proizvodnju kolagena čime se koža zaglađuje i zateže. Koristimo inteligentna dermatološka rješenja, u smislu da daju dugoročne i održive rezultate uz minimalan rizik.

Zagovornice ste minimalizma i kreiranja samo najprirodnijeg izgleda zdrave i svježe kože. Kako ga najlakše postići i održavati?

Prvi korak je konzultacija s dermatologicom. Najvažnije je povjerenje s pacijentom, razumijevanje za životni stil pacijentice, ali isto tako da ona ima realna očekivanja, da koža izgleda zdravo, odmoreno i svježe što se sve može postići sa kemijskim pilingom, microneedlingom, mezoterapijom i sličnim tretmanima. Naša adresa nije za osobe koje žele predimenzionirane usnice i moj zadatak je da taj izgled bude prije svega prirodan.

Estera poliklinika je jedina u Hrvatskoj u kojoj se može obaviti Ultherapy cijelog tijela. Možete li nam opisati ovaj tretman? Što se njime može postići?

Ultherapy je najprirodnija nekirurška i neinvazivna metoda zatezanja kože lica, nadlaktica, koljena, a osobito je popularna za zatezanje stražnjice i abdomena i odličan je protiv celulita. Koristi tehnologiju ultrazvuka da bi stimulirao formiranje vlastitog, novog kolagena duboko ispod površine kože i jedini je tretman na svijetu koji koristi vizualizaciju koja omogućava liječniku vidjeti sve slojeve kože i cilja energijom ultrazvuka samo sloj kože bitan za proizvodnju novog kolagena, bez oštećenja ostalih slojeva.

Tretman daje prirodan rezultat, siguran je i bez perioda oporavka tako da se može raditi u bilo kojem dobu godine i radi se samo jednom godišnje. Sad je idealno vrijeme da se napravi Ulthera s obzirom na to da za krajnji rezultat treba 2-3 mjeseca.

Kakav odnos volite imati sa svojim pacijentima?

U odnosu s pacijentima najvažnije je povjerenje i to uvijek volim naglasiti. Za većinu dermatoloških bolesti i stanja kože potrebno je nekoliko tjedana ili čak mjeseci kako bi se vidio napredak ili izliječila bolest. Puno je kroničnih bolesti koji zahtijevaju dugotrajna liječenja i zbog toga je odnos koji se temelji na povjerenju i razumijevanju uistinu najvažniji. Estera je poliklinika za cijelu obitelj i vrlo često svi članovi obitelji imaju isti problem. Upravo zbog toga su povjerenje, razumijevanje i dobra suradnja ključni. 

Kakve su Hrvatice kao pacijentice? Imaju li realna očekivanja ili znaju i pretjerivati, pogotovo ako se radi o anti-age tretmanima?

Nekako mislim da svaki pacijent odabere svog doktora i da svaki doktor odabire svoje pacijente. Pacijentice u Esteri ne pretjeruju, uglavnom imaju realna očekivanja. Naše pacijentice su profesionalne žene koje zarađuju svoje novce i koje imaju svoj stil života. Mi cijenimo njihovo vrijeme jer znamo koliko je ono važno i zato se trudimo biti maksimalno fleksibilni.   

Koji trendovi na području anti-age njege i tretmana predviđate da će vladati ove i iduće godine?

Najvažniji trend trenutno je ‘skin quality’ i prirodni izgled koji su apsolutni imperativ. Ovdje Ulthera u kombinaciji s kemijskim peelingom, botoxom, filerima i sličnim tretmanima ima definitivnu prednost. Za idućih nekoliko godina predviđam da će njega kože tijela doći u fokus, ne samo u smislu mršavljenja i zatezanja, nego kvaliteta same kože. U Esteri već radimo kemijski piling ruku, nogu, leđa i dekoltea. Dekolte, odnosno ljepota kože dekoltea je tema o kojoj se sve više priča.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori