U domaću parfumeriju upravo je stigla nova ekskluzivna kolekcija parfema
U domaću parfumeriju upravo je stigla nova ekskluzivna kolekcija parfema

U domaću parfumeriju upravo je stigla nova
ekskluzivna kolekcija parfema

Parfumerija Lana otvorena je još 1990. godine kao prva privatna parfumerija na ovim prostorima. Lana je tada bila mjesto gdje su se mogli naći luksuzni parfemi poput Guerlaina, Chanela i Diora. I danas je upravo ta niche parfumerija ostala sinonim za luksuz i fine, opojne parfeme.

U Lani se da danas može naći skincare, njega za kosu, dizajnerski i niche parfemi. Drže 42 različita brenda. Među njima su: Clive Christian, Amouage, Killian, Lorenzo Villoresi, Puredistance, Eight & Bob, Goutal, Ormonde Jayne, Tiziana Terenzi, Maison Francis Kurkdjian, Thameen, Fragrance du Bois, Parfums de Marly, Affinessence, Goutal, Maison Crivelli i mnogi drugi.

 

Parfumerija Lana donosi 11 novih parfema

Asortiman parfumerije Lana po novom je obogaćen za još 11 novih niche parfema. Tu su parfemi Agneta i Guethary brenda Eight & Bob. Agnetu krasi bogat miris agarwooda ili agara, aromatičnog drveta mošusnih nota. Parfem je ime dobio po brodici Giannia Agnellija, kojeg su prozvali talijanskim Johnom Kennedyjem. Kažu kako to savršeno dočarava priču iza brenda Eight&Bob te iza elegancije i životnog stila koji zastupaju.

Za ovaj parfem kažu da je živahan i pikantan s notama pržene kave. Dodaju da je enigmatičan i diskretan, ali svejedno sa stavom te da budi želju za povezivanjem s morem, tijelom i dušom.

 

 

parfumerija lana
AGNETA

Parfem Guethary, pak, inspiriran je istoimenim francuskim gradom. Ekskluzivna je to lokacija to daleko od vreve, gdje se uživa u životu. Zavodljive note kadife i puderaste note cvijeta kruške daju kremasti miris. Ovaj parfem ima mošusne i drvenaste tonove. Pleše na granici svježine i intenzivnosti.

parfumerija lana
GUETHARY

Tu su i parfemi brenda Clive Christian, Amberwood i Blonde Amber. Ovi parfemi oda su dekadentno Art Deco eri i dio su Noble kolekcije.

Art Deco bila je era evolucije u umjetnosti i arhitekturi. Popularni su bili materijali poput kroma i nehrđajućeg čelika omotani u vesele palete boja. Dekorativni predmeti bili su inspirirani antikom, egzotikom i folk umjetnošću. Jedan od najkorištenijih materijala bio je jantar. Blonde Amber i Amberwood oživljavaju tu energiju, veličanstvenost i umjetnost te ere.

PARFUMERIJA LANA
CLIVE CHRISTIAN

Putovanje svijetom, ali – kroz parfeme

Blond Amber sadrži aromatične note dimljenog blond duhana, a sadrži čak 219 sastojaka. Među vršnim notama nalaže se gorka naranča, rum i kardamom. U srcu parfema je spomenuti dimljeni duhan, sandalovina i šafran. Bazne note su mošus, pačuli, vanilija i tonka.

Amberwood je kombinacija bogatih drvenastih nota i iskričavog bergamota. Ima 145 sastojaka. Pri vrhu su ulje kadulje, bergamot i rozi papar. U srcu su pačuli i duhan, a baza su tonka, vanilija i agarwood.

PARFUMERIJA LANA
CLIVE CHRISTIAN
PARFUMERIJA LANA
CLIVE CHRISTIAN

Sljedeći novi parfem je onaj brenda Ormonde Jayne – Montabaco Verano. On spaja četiri strane svijetu utjelovljujući esenciju Južne Amerike. Krasi ga zavodljiv miris kože, drveta i duhana s dodatkom grejpa i kašmerana.

PARFUMERIJA LANA
ORMONDE JAYNE

Parfums de Marly također ima novi parfem – Haltan. Kažu kako je ovaj parfem zapravo portret džentlmena i da se radi o odvažnom mirisu za muškarce svih generacija. Inspiracija je bila džentlmenska elegancija, a u ovom parfemu nalazi se rijetka mješavina sastojaka.

Haltane do ruba dovodi tradicionalne drvenaste note. Njegove svježe i začinske gornje note vode do toplih kožnih nota. Mekan i sladak akord praline, koji prati šafran je moderni pogled na mističan agarwood.

PARFUMERIJA LANA
HALTANE

Naposljetku, tu su Wilgermain parfemi, njih čak šest: Possesion, More is more, Aquafortis, Inconfessable, Passion victim i Radinza. Za njih kažu da su apsolutni olfaktorni luksuz koji ne poznaje spol.

Possesion utjelovljuje današnji New York uz cvjetne, mošusne i voćne note. Aquafortis, pak, inspiriran je Mediteranom i citrusnim voćkama, stoga, krase ga citrusne, cvjetne i vodenaste note. Inconfessable je vrelo začina, pikantni parfem inspiriran začinom pimentom. Sadrži drvenaste, balzamične i pikantne note.

 

 

PARFUMERIJA LANA
WILGERMAIN

Passion victim inspiriran je Parizom 20-ih godina prošlog stoljeća. Krase ga jantarne, drvenaste i cvjetne note. More is more inspiriran je Cravaggiom i njegovim slikama. U sebi nosi mirisne note šume, kože i cvijeća. Naposljetku tu je Radianza, inspirirana cvijećem u cvatu. Ovaj parfem je eksplozija cvjetne energije, a karakteriziraju ga cvjetne, citrusne i jantarne note.

PARFUMERIJA LANA
WILGERMAIN

Što su niche parfemi?

Na kraju po čemu su ovi parfemi posebni i što su niche parfemi? Naziv potječe od francuske riječi za nišu, a niche parfemi predstavljaju specijalne vrte mirisa koje je teško pronaći u običnim parfumerijama. Niche parfemi obično se koncentriraju na jedan miris te se proizvode u limitiranom broju, a ne masovno kao obični parfemi.

PARFUMERIJA LANA
WILGERMAIN
PARFUMERIJA LANA
WILGERMAIN

FOTO: PR

Učitati još
Zatvori