Ovo su parfemi koje ćemo nositi cijelu ljetnu sezonu

Parfem je nesumnjivo najosobniji beauty proizvod koji možemo imati. Osim što su ugodni i potiču dobro raspoloženje, mirisi utječu i na mogućnost kreativnog izražavanja i pomažu da se osjećate bolje u vlastitoj koži. Bilo da je riječ o bezvremenskom klasiku ili o najnovijem trendu, parfemi su nešto čemu gravitiramo prema osobnom ukusu. Neki koriste jedan parfem cijeli život, dok drugi svoje parfeme mijenjaju sezonski. Ono što je zanimljivo kod parfema jest da za njih koristimo njuh, a on je osjetilo za koje mnogi kažu da je najprimalnije ljudsko osjetilo. Niti jedno drugo osjetilo koje imamo nema ovako izravnu i prisnu vezu s područjima mozga koja obrađuju emocije, asocijativno učenje i pamćenje.

Parfemi koji će obilježiti proljetnu i ljetnu sezonu

Kada govorimo savršenom proljetnom i ljetnom mirisu najčešće se spominju parfemi koji u sebi imaju slatke i nježne mirisne note. Na tržištu postoje brojne slatke mirisne mješavine koje su tople i drvenaste ili u kombinaciji sa spicy ili klasičnim cvjetnim notama. No, slatki parfemi, koji u srcu mirisa imaju vaniliju, su nekih od najprodavanijih svih vremena. Iako nisu svi fanovi slatkih nota u parfemima možemo se složiti kako su baš ti parfemi idealni za vruće ljetne dane.

Ono što je odlično kod njih jest da, iako su ponekad nježni, dugo se osjete na vašoj koži. To je naravno ako ih pravilo nanosite, pravilno nanošenje podrazumijeva biranje dijelova tijela gdje je puls jači. To je područje vrata i zapešća, a za dulje djelovanje nemojte utrljati parfem u kožu već ga samo pustite da upije. Iako su parfemi s slatkim i voćnim notama idealni za ljeto, mnogi ih toliko vole da ih nose tijekom cijele godine. Ukoliko ste u potrazi za novim mirisom, mi vam donosimo 8 prijedloga u nastavku među kojima ćete zasigurno pronaći favorita.

Aqua Allegoria – Mandarine Basilic
Diptyque – L’Aau
Creed – Iris Tubereuse
Tom Ford – Costa Azzurra
Jo Malone – Silk Blossom
Lancôme – La Vie Est Belle
Van Cleef & Arpels – California Reverie
Loewe – Solo

Foto: Instagram, Notino.hr, Douglas

0