Zarin parfem miriše identično kao Armanijev, a košta 125 eura manje
Zarin parfem miriše identično kao Armanijev, a košta 125 eura manje

Zarin parfem miriše identično kao
Armanijev, a košta 125 eura manje

Dizajnerski parfemi mogu biti jako skupi, nekad koštajući po stotinjak eura za jednu bočicu. Ali što ako možete dobiti sličan miris za drastično manju cijenu? Ako ste ljubitelj dizajnerskih parfema, a ne želite potrošiti bogatstvo, vrijeme je da se uputite u Zaru. Zara ima sjajne pristupačne alternative koje su nadahnute parfemskim klasicima poznatih brendova koje mirišu vrlo slično ili gotovo identično.

Dupe koji ne razočara

Volimo Zarine parfeme koji uvijek neodoljivo mirišu, a povoljni su. Zato smo se razveselili kad smo vidjeli da Zara ima parfem koji miriše gotovo identično kao Armanijev, a uz to je razlika u cijeni nezamisliva. Dupeshop, koji analizira dizajnerske brendove i pronalazi pristupačne alternative za proizvode šminke, skincarea i parfema, objavio je kako je Zarin Sublime Epoque Eau de Parfum gotovo identičnog mirisa kao Armanijev My Way.

parfem Zara Sublime epoque
parfem

Oba parfema su analizirana od strane stručnjaka i znanstvenika. Armanijev My Way miriše poput svježeg, blistavog i rascvjetanog buketa koji je pojačan jakim citrusima, upakiran u preslatku bočicu. Zarina verzija je također citrusna i cvjetna s nježnim i svježim mirisom. Sadrži jasmin i cvijet naranče te se miješa s vanilijom.

Ljubitelji parfema već su pohitali u Zaru po svoju verziju, a najviše zbog nezamislive razlike u cijeni. Armanijev parfem od 90 ml košta 145 eura, dok Zarina verzija od 80 ml košta 19,95 eura. Možete dobiti i nešto jeftiniju verziju Armanija, ali u manjoj količini te su i ti skuplji od Zarine verzije. Zarin parfem čak i kada se osuši miriše svježije od Armanijevog, a traje do šest sati, tek nešto manje od Armanija.

S razlikom u cijeni, možete uštedjeti 125 eura ako kupite Zarin parfem.

parfem
Armani

Ovo nije prvi put da Zara proizvodi dupe verzije parfema poznatih brendova. Zarin Cherry Smoothie parfem od samo 9,95 eura je dupe Tom Fordovog parfema Lost Cherry koji košta preko 300 eura.

parfem
Tom Ford Lost Cherry
parfem
Zara

Foto: Unsplash, Douglas, Zara, Instagram (@eleanorpendleton)

Učitati još
Zatvori