Olival krema za ruke pruža nam najefikasniju zaštitu i njegu kože

Olival krema za ruke pruža nam
najefikasniju zaštitu i njegu kože

Higijena ruku oduvijek je bila ključna za zdravlje, a posebice u ovom razdoblju pandemije. Postalo je, međutim, izazovno balansirati pravilnu higijenu bez da se osjete posljedice isušivanja kože.

Olival natural antibacterial krema za ruke s uljima čajevca i kadulje i ekstraktom preslice pomaže pri usporavanju razvoja mikroba na površini ruku. Prirodna ulja i ekstrakti imaju antimikrobno i antiperspirativno djelovanje pa je krema idealna za korištenje kod osoba koje imaju sklonost pojačanom znojenju ruku, ali i za njegu ruku prilikom nošenja zaštitnih rukavica kad je potrebno zadržati idealan omjer zaštićenosti i vlažnosti kože. Preporučuje se koristiti više puta dnevno, nakon temeljitog pranja ruku.  

Sastojci koji čine razliku

Ulje čajevca dobiva se destilacijom lišća i vrhova grančica koje potječu od stabla čajevca (Melaleuca alternifolia) porijeklom iz Australije. Ovo je ulje bilo predmetom raznih istraživanja, a brojne neovisne studije potvrdile su aktivno antimikrobno djelovanje. Dokazano je kako ulje čajevca, topikalno aplicirano u kozmetičkom proizvodu, pomaže umanjiti broj mikroba prisutnih na površini kože. Ovisno o koncentraciji, smatra se efikasnim protiv virusa, bakterija i gljivica zbog čega je ulje čajevca tradicionalno neizostavno u prirodnom pristupu liječenju kod raznih infekcija, kožnih i respiratornih poteškoća te u aromaterapiji.  

Ekstrakt preslice (Equisetum arvense) prirodno sadrži siliku i djeluje adstrigentno, odnosno pomaže u sužavanju pora i tako umanjuje pojavu znojenja. U sinergiji s uljem kadulje (Salvia officinalis) koje, kao i ulje čajevca, posjeduje antibakterijska i antifungalna svojstva, djeluje deodorirajuće i inhibira mikrobiološku floru čija proliferacija uzrokuje neugodne mirise.  

Ulje badema jedno je od najčešćih baznih ulja upravo zbog svojih višestrukih blagodati za kožu. Izvrsno je njeguje, vlaži i omekšava, a odgovara čak i osjetljivoj koži sklonoj svrbežu i iritaciji. Potiče njezino obnavljanje, umiruje crvenilo i osjećaj zatezanja.  

Glicerin je jedan od najpoznatijih humektansa u kozmetičkim proizvodima i gotovo je, naspram hijaluronske kiseline, nepravedno zapostavljen. S obzirom na svojstvo privlačenja i zadržava vlage, glicerin je izuzetno efikasan u vlaženju kože i održavanju optimalne razine hidratacije. Olival Natural antibacterial krema za ruke dostupna je u drogerijama i Olival webshopu. 

Foto: Olival

Učitati još
Zatvori