Novi parfem s kojim će se svaka žena osjećati moćno ove jeseni

Novi parfem s kojim će se svaka žena
osjećati moćno ove jeseni

Što je za nas sloboda i koje sve naše snage proizlaze iz osjećaja slobode? Upravo to pitanje postavile smo si povodom lansiranja novog YSL Beauty mirisa na hrvatskom tržištu. Riječ je o parfemu Libre Eau de Parfum Intense, kojeg ova poznata modna i beauty kuća predstavlja kao ikonski miris slobode, onaj koji nas inspirira i osnažuje, potiče da zagazimo taj korak dalje, da uvijek vjerujemo sebi i svojoj intuiciji te da svakodnevno kročimo kroz život s velikom dozom samopouzdanja.

Parfem je ovo koji na scenu dolazi u idealnom trenutku i s idealnom porukom, jer 2020. godina izazvala nas je na više frontova, navela da preispitamo svoje prioritete i životne odluke, ali i osvijestila da nastavimo ustrajati na osnaživanju položaja žena u društvu. Mnogo uspjeha na tom polju već je ostvareno unatrag nekoliko godina zahvaljujući vojsci hrabrih i neustrašivih žena, no nema sumnje da nas još mnogo posla u postizanju ravnopravnosti tek očekuje.

Tko je žena koja utjelovljuje novi snažan ženski miris?

Heroina novog mirisnog poglavlja unutar YSL Libre parfemske obitelji je žena koja nepokolebljivo izražava svoj identitet, žena koja je vatrena i intenzivna, žena koja se ne libi nadići vlastite granice i, naposljetku, žena koja svakim udahom živi svoju slobodu. Sloboda da stvaramo vlastita pravila, da ne pristajemo na kompromise i da gradimo svoj put bez potrebe za opravdanjima, složit ćemo se sve mi, doista je nešto neprocjenjivo čemu trebamo težiti na dnevnoj bazi, a u ovoj mirisnoj kampanji, kojom je YSL Beauty odlučio odaslati snažnu poruku, primjer samoostvarene žene koja je već vrlo mlada stvorila vlastiti, prepoznatljiv i autentičan potpis je jedna od svjetski poznatih umjetnica, glazbenica Dua Lipa. Upravo ona nikad se nije libila napustiti vlastitu zonu komfora, eksperimentirati i eksperimentima dobiti nešto novo i originalno, baš kao što je njen posljednji album Future Nostalgia, kojeg već pola godine ne skidamo sa svojih glazbenih playlista.

Zašto je YSL Libre Intense ikonski miris slobode?

YSL Libre Intense je novi, seksi cool cvjetni miris, koji za razliku od svog prethodnika sada dolazi u još intenzivnijem izdanju. Libre Intense ima kozmopolitski karakter i vodi nas na mirisno putovanje između Francuske i Maroka.

Cvjetni, kremasti, vanilijski te začinski s tragom dima… Sve su ovo riječi koje opisuju YSL Libre Intense, koji poput intrigantnog egzotičnog cvijeta na smokingu, naglašavajući ženstvenost žene koja ga nosi. Orhideja kreira goruće cvjetno srce mirisa, ujedinjavajući medeni trag gorućeg cvijeta naranče s nježnom vanilijom i blistavim akordom jantara, izgrađenog oko klasične ambergris note, Grisalva.

Igrajući se kontrastom ženstvenosti i muževnosti, u bazu Libre Intense parfema uveden je još jedan snažan ‘igrač’ – mirisna nota vetivera, koji je poznat po mračnoj aromi dima i drveta i u ovoj kompoziciji očajava snagu samog cvijeća.

YSL Libre Intense ovim parfemom zaključuje sljedeće: miris slobode nikad nije bio toliko intenzivan!

Kako smo mi pronašle slobodu i stvorile svoja pravila?

Danas je važnije no ikad imati svoje ‘ja’ i hrabro kročiti kroz svijet, noseći se sa svim izazovima, ali i zadovoljstvima užurbanog modernog života. Svakim danom definiramo svoja pravila, postajemo snažnije i jače, svjesne svoje moći… Kako smo mi u Journal redakciji, isključivo žene, izgradile svoja pravila i kako se danas osjećamo zbog toga, kao mlade, dinamične i energične žene? Svaka od nas otkrila je u nastavku!

Hana Bartolović, glavna urednica

Još do prije koju godinu, kada bi me netko pitao kako zamišljam budućnost i gdje se vidim jednog dana, nisam imala spreman odgovor – dapače, nisam ga imala uopće, u bilo kakvom obliku.

Danas pak sa potpunom sigurnošću znam da se trenutno u životu nalazim baš ondje gdje trebam biti, sigurnija no ikad u svaki svoj potez i izbor napravljen od ranih 20-ih pa sve do danas. Bilo je u tim formativnim godinama i uspona i padova… Padova, srećom, mnogo manje, no i oni su bili jedna velika lekcija za budućnost i sve što mi ona donosi. Danas u tu istu budućnost gledam s ogromnom dozom optimizma, sretnija i zadovoljnija no ikad, okružena jednim predivnim kolektivom mladih i sposobnih žena koje su možda najbolji primjer iskrene ženske podrške i svega što bi ona trebala predstavljati u suvremenom svijetu.

Dunja Rudman, izvršna urednica

Imam osjećaj da su se pravila života dok sam bila mlađa nekako slagala sama od sebe, oblikovala me nesvjesno, ali i kreirala jednu osobu kojom sam bila zadovoljna, koja je znala što hoće i hrabro kročila naprijed. I onda se desila beba. Beba koja je u jednom danu pobila apsolutno svako pravilo života na koje sam se oslanjala, ali sada vrlo svjesne mene. Trebalo je opet ispisati pravila življenja, pravila karijere, pravila bivanja, ama baš sve ispočetka, bez vremena da se o tome previše promišlja, ali neodgodivo. “Ona prije” je srećom sačuvala bazu, a “nova ja” je na to nadogradila jednu novu priču, kreirala osobu jaču i stabilniju nego ikad prije.

Matea Salopek-Koncul, beauty novinarka

Veliku ulogu u mojoj samostalnosti, kroz život je zapravo igrala moja mama – znam da to zvuči pomalo kontradiktorno, ali tako je. Ona me oduvijek učila da ništa nije onoliko strašno koliko se možda čini. Često je osmjehom odgovarala na moje ‘probleme’ i koliko god sam se brinula oko nekih stvari, ona mi je davala samopouzdanje svojom vjerom u mene i to da ću u svakom trenutku znati kako ispravno postupiti. Strah je tako nekako stavljen na zadnje sjedalo, a s vremenom i zaboravljen. Oduvijek sam naviknuta krojiti svoja pravila, nekad manje samopouzdano, a danas već mogu reći da se osjećam neustrašivo dok svakodnevno krojim svoj život točno onako kako želim. Ipak, učila sam od najboljih da se uvijek sve može riješiti na ovaj ili onaj način. S obzirom na to da mi je 30. rođendan iza ugla, veselim se novom desetljeću i svemu novome što će me ono naučiti. Znam samo da me neće biti strah izazova i svih onih lekcija koje me čekaju jer me one samo mogu učiniti još snažnijom u daljnjem kročenju kroz život.

Nora Fabrio Bene, lifestyle novinarka

Kao najmlađa u redakciji, ispred mene je mali milijun iskustava koja će me izgraditi. Ipak, osjećam se kao da je svaki dan u kojem uspijevam balansirati fakultet, svakodnevni šušur druženja i posao koji me dovodi u prve i sasvim nepoznate situacije moja mala pobjeda. Svoja pravila zato tek pišem, okružena ženama koje me iznova podsjećaju da možeš korak dalje čak i kad se tako ne čini.

Ana-Marija Topolčić, lifestyle novinarka

Kao i za mnoge, 2020. je i za mene bila prekretnička godina. Osvijestila sam svoje mogućnosti, iskustvo i potencijal i otvorila svoj obrt te se tako otisnula u svijet poduzetništva. Uvjeti, aktualna situacija i sveopća kriza nisu me obeshrabrili, već doprinijeli tome da se uhvatim u koštac sa svim prilikama i neprilikama koje će mi potencijalno stajati na putu. Iz svega sam izašla hrabrija, snažnija i sretnija na svim aspektima privatnog i poslovnog života. Među ostalim, to mi je donijelo mogućnost da postanem članica Journal tima što smatram definitivno jednom od najboljih odluka u posljednje vrijeme. 

Ela Jarni, modna novinarka

Ima nešto u onom da sve počinje još u djetinjstvu i da nas sve uvijek vraća u djetinjstvo. Okružena ženama koje su bile jednako moćne i nježne, ustrajne i tvrdoglave, odvažne i empatične, od malih nogu gledala sam i učila kako živjeti prema vlastitim pravilima. To su radile moja baka i mama, Lorelai Gilmore na malom ekranu i Jane Austen na stranicama svojih knjiga. To je bilo jedino što sam znala. Napisati svoja pravila, slijediti ih, promijeniti, prekršiti, ponekad izbrisati i krenuti ispočetka. Uvijek se činilo da je sve moguće i taj me osjećaj doveo ovdje gdje sam danas – na mjesto na kojem sam, kada sam uporno izrezivala sličice iz časopisa, sanjala da ću biti. A ono najbolje od svega je da sada, jasnije no ikad prije, znam i da ono najbolje uvijek tek dolazi.

Sara Markov, lifestyle novinarka

Dugo sam iz nekog straha i po inerciji bila na mjestu gdje nisam bila zadovoljna i gdje sam živjela po tuđim pravilima. A onda sam prošle godine odlučila da mi je dosta. Napunila sam 30 i shvatila da je vrijeme da počnem živjeti po nekim svojim pravilima.  Dolazak u Journal tim za mene je bila velika pozitivna promjena jer sam shvatila koliko vrijedim, vratila samopouzdanje i naučila da nema toga što nije moguće ostvariti. Danas sam točno tamo gdje želim biti, sretna, zadovoljna i spremna na sve što budućnost nosi.

Foto: YSL Beauty


Učitati još
Zatvori