Svjetski hit tretman pomlađivanja po prvi put u Hrvatskoj

Svjetski hit tretman pomlađivanja
po prvi put u Hrvatskoj

U sada već dobro poznatom estetskom i anti-age centru Nevia u četvrtak se održala medijska prezentacija Angel PRP tretmana. Tretman je izvodio i prezentirao gost dr. Džihan Abazović, svjetski stručnjak regenerativne medicine. Uz brojne klijente, goste i medije svojim prisustvom event je uveličala i Lana Klingor Mihić, ambasadorica Nevia centra.

Kao što je svima već dobro poznato, PRP je plazma bogata trombocitima, trombociti su stanice koje luče faktore rasta, a upravo faktori rasta djeluju na obnavljanje i regeneraciju tkiva. Plazma kao takva ima u cilju lokalno dovesti u kožu i potkožno tkivo faktore rasta i time utjecati na prevenciju starenja kože.

U estetske svrhe do sada je gotovo uvijek upotrebljavana koncentracija trombocita 2.5 – 4x. Ono u čemu leži posebnost Angel PRP sustava jest da je sposoban proizvesti koncentraciju plazme do 18x veću nego u perifernoj krvi. Angel PRP potpuno je sterilan i zatvoren sustav. Osim što nudi višu koncentraciju trombocita ovaj sistem koristi i leukocite, proupalne stanice koje su važne jer svaka upala tkiva potiče kožu na obnavljanje.

Evo kako je to objasnio dr. Džihan Abazović:  Regenerativna medicina je multidisciplinirana grana koja koristi potencijal vlastitog tijela u svrhu izlječenja ili pomlađivanja. Najčešće se koriste autologne komponente krvi bogate trombocitima i leukocitima. Cilj ovakve terapije jest stimulacija regeneracije i obnove tkiva. Primjena regenerativne medicine seže od ortopedije, spinalne kirurgije, ginekologije, lezije leđne moždine do estetike gdje se koristi za pomlađivanje kože, tretiranje ožiljaka, hiperpigmentacija, opekotina te liječenje gotovo svih stanja kože.

Tretman se izvodi jednom godišnje, potpuno je komplementaran sa svim ostalim tehnologijama koje se koriste za pomlađivanje ili liječenje određenih stanja kože. Provodi se na svim dijelovima tijela iako se najčešće radi lice, vrat, dekolte i šake. Sam postupak tretmana objašnjava Lana Klingor Mihić:

Prvo moram reći da je tretman gotovo bezbolan! Uzima se veća koncentracija krvi, koncentriraju se trombociti u kojima se nalaze faktori rasta i lokalno apliciraju u kožu. Rezultat je trenutno svježiji izgled, no potpuni rezultat očekujem za 2-3 mjeseca, do tada puštam svoju kožu da se regenerira, obnovi i da me potpuno pomladi, haha. 

Kome je namijenjen Angel PRP tretman?

Svima! Od žena do muškaraca koji žele postići prirodan izgled i dugoročno usporiti proces starenja. Angel PRP tretman regularna je usluga Nevia estetskog centra, a njihov stručni tim stoji vam na raspolaganju za sve informacije.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori