Maske za kosu idealne su za regeneraciju nakon ljetnih mjeseci – donosimo izbor najboljih
Maske za kosu idealne su za regeneraciju nakon ljetnih mjeseci – donosimo izbor najboljih

Maske za kosu idealne su za regeneraciju nakon ljetnih mjeseci – donosimo izbor najboljih

Službeno nam je stigao prvi dan jeseni i s njim smo se oprostili od dugog i toplog ljeta. Iako ljeti religiozno primjenjujemo SPF kako bismo zaštitili kožu, ne možemo uvijek isto reći isto za našu kosu. Ljeti je naša kosa prepuštena sama sebi, u ekološkom ekvivalentu divljeg zapada, te je osjetljiva na gotovo jednaka oštećenja kao i naša koža – samo smo toga manje svjesni. Odnosno, UV zrake ljeti oštećuju našu kožu na način da ona ‘izgori’, iako naša kosa tehnički ljeti ‘ne gori’ UV zrake ju i dalje oštećuju na isti način kao i našu kožu. Izloženost visokoj temperaturi može povući vlagu iz naše kose, mijenjajući strukturu njezinih proteina i čineći ju osjetljivijom na oštećenje.

Briga o kosi nakon ljetnih mjeseca iznimno je bitna

Ne samo da jako ljetno sunce utječe na našu kosu već i pretjerano izlaganje kemikalijama, poput klora i krema za sunčanje, također može isušiti vlakna kose i uzrokovati promjenu boje. Odnosno, bojanje kose tijekom godine i pretjerano korištenje alata za stiliziranje kose također ozbiljno ugrožavaju integritet kose, što dovodi do kovrčavosti, suhoće i lomljenja. Samim time izrazito je bitno pravilno se brinuti o svojoj kosi tijekom ljetnih mjeseci, ali i nakon ljeta. Pravilna njega iziskuje i pravilne proizvode, a jedan neizostavan je maska za kosu.

Maske za kosu koje ćemo koristiti ovog ljeta

Maske za kosu idealan su način njegovanja vaše kose nakon ljetnih mjeseci. Mnogi stručnjaci preporučuju korištenje maska za kosu prije ulaska u bazen i more jer one na taj način štite vašu kosu od bilo kakvih kemikalija, a istovremeno ju čine hidratiziranom. Također, nakon oštećenja kose za vrijeme ljetnih mjeseci vrijedi kosu ponovno vratiti u život i hidratizirati ju. Upravo to ćete postići maskama za kosu. Također, brojni stručnjaci ističu kako ne postoji jedinstvena magična formula u maski za kosu koja će vas zaštiti od vanjskih utjecaja. No, gotovo svi se slažu kako treba izbjegavati maske za kosu koje sadrže silikone u sebi.

Mi smo na jednom mjestu skupili 6 maski za različite tipove kose koje će ovo ljeto hidratizirati i štiti vašu kosu, a nadamo se da ćete među njima pronaći svog favorita. Sve proizvode možete kupiti na Cult Beauty web stranici.

Bleach London
Oribe
Briogeo
Olaplex
Kerastase

Foto: Instagram, Cult Beauty, Look Fantastic

Učitati još
Zatvori