Simona Antonović donosi korisne savjete kako sami možete postići besprijekoran makeup look
Simona Antonović donosi korisne savjete kako sami možete postići besprijekoran makeup look

Simona Antonović donosi korisne savjete kako sami možete postići besprijekoran makeup look

Postizanje besprijekornog makeup izgleda često je želja mnogih. Bez obzira na to jeste li početnik ili već iskusni u svijetu šminkanja, s pravim savjetima i trikovima možete postići besprijekoran izgled. U razgovoru sa makeup artisticom Simonom Antonović dotaknuli smo se ove teme, a ona nam je otkrila nekoliko korisnih savjeta i preporuka koje će vam pomoći u postizanju tog cilja.

simona antonović
simona antonović
  • Vaša Master Makeup edukacija najavljena je za ovo proljeće. Kako vidite ulogu stalnog razvoja i edukacije u industriji šminke? Zašto je važno stalno učiti i pratiti nove trendove?

Kontinuirano učenje i stalna edukacija u makeup industriji su izuzetno važni ponajviše zbog njezine promijenjive prirode. I sama se neprestano educiram što mi, uz sve ostalo, pomaže u postizanju iznimnih rezultata i postignuća u ovoj industriji koja se brzo razvija i stalno mijenja. Nove tehnike, proizvodi i trendovi pojavljuju se stalno, što od makeup umjetnika zahtijeva neprestano učenje koje potiče kreativnost i inovativnost. Tako se mogu prilagoditi promjenjivim preferencijama klijenata i napretku industrije, poboljšavajući svoje vještine i održavajući relevantnost na tržištu u konačnici. Klijentice često traže aktualne i moderne stilove šminkanja, pa ako prate i primjenjuju nove tehnike i trendove, makeup umjetnici mogu bolje ispuniti očekivanja svojih klijenatica. Osim toga, ulaganje u edukaciju pokazuje profesionalizam i predanost izvrsnosti, u nastojanju kako bi mogli pružiti najbolju moguću uslugu.

Master Makeup edukacija

Na Master Makeup edukaciji radimo teoriju i praksu u skladu s najtraženijim lookovima i najmodernijim svjetskim tehnikama šminkanja na način kako ja to radim, prakticiram i promoviram. Poznato je da su moj make-up stil, perfekcionizam, profesionalizam i pristup, kako šminkanju, tako i edukaciji, na razini znatno iznad onoga što se najčešće smatra makeup edukacijama. Za Master Makeup edukaciju nije važno imaju li polaznice prethodnog iskustva ili već rade i žele vrhunsko dodatno usavršavanje kako uspjeti u make-up industriji i naučiti maksimalno iskoristiti svoj talent i stvoriti vlastiti, prepoznatljivi make-up stil. Do sada mi je na edukacije za profesionalce dolazlo više makeup umjetnica koje već rade nego početnika kojima je onda znanto bolja motivacija za učenje kada oko sebe imaju kolege koji već rade i zarađuju od šminkanja.

  • Kako ste osobno doživjeli vlastiti razvoj u karijeri makeup artista? Koji su ključni trenuci ili iskustva koja su oblikovala vaš profesionalni put?

Oduvijek sam imala potrebu za kreativnim izražavanjem. Od ranog puberteta sam našla svoj put postupno kroz crtanje, slikanje i modno eksperimentiranje i krenula u ostvarivanje svojih snova i odluka da postanem makeup umjetnica bila je jako inutivina i oduvijek sam znala da ću biti makeup umjetnica na najvišoj razini modne i beauty industrije kod nas i u inozemstvu. Što sam i ostvarila usprkos često nepovoljnom i nepodržavajućem okruženju. No, moja ljubav i strast prema šminkanju je jača od bilo kojeg izazova i problema na tom putu i zato sam tu gdje jesam, na samom vrhu.

‘Šminkanje drugih ljudi, a ne samog sebe, je nešto sasvim drugo’

U mojim počecima, makeup i beauty scena bile su u začecima u Hrvatskoj. Nisu postojali smartphone, Instagram, Facebook, YouTube, TikTok. Časopisi su bili glavni izvor informacija, a danas su to internetski portali i društvene mreže. Poslovi su se dobivali na preporuku uz printani portfolio kao dokaz stručnosti. Nije bilo tko mogao raditi za časopise i reklame ili šminkati poznate osobe i držao se jako visoki standard u svemu. Onda se pojavom društvenih mreža dogodilo da se svatko može proglasiti makeup umjetnikom, no vremenom se pokazalo da u realnom svijetu opstaju samo pravi makeup umjetnici. Jer šminkanje drugih ljudi, a ne samog sebe, je nešto sasvim drugo. Danas primjećujem da svjetski modni i lifestyle internet portali jako puno ulažu i inzistiraju na kvalitetnom modnom i beauty sadržaju kako bi zadržali čitatelje i istaknuli se u moru sličnog sadržaja koji je preplavio internet posljednjih godina.

‘Beskompromisna kvaliteta izvedbe uz stalno učenje i primjenu novih znanja’

Ključni trenuci moje karijere su sami početak rada za Cosmopolitan i ELLE i modne revije na Cro-a-porteru, pa osvajanje ELLE Style Awarda za najbolju makeup umjetnicu nakon 12 godina rada. Zatim dolaze editoriali za Vogue i Harper’s Bazaar, modne revije na Paris Fashion Weeku, rad s Pat McGratch i Peterom Philipsom. Tu je i moja mobina aplikacija s makeup tutorijalima koju je preuzelo 140 tisuća ljudi, kao i suradnja sa Journalom od prvog dana njegovog izlaska. Od 2013., radim kao makeup umjetnica i spokesperson za CHANEL BEAUTY na području središnje i istočne Europe i Mediterana. I naposljetku, pokrećem svoju makeup školu prošle godine. Uvijek idem prema naprijed jer samo beskompromisna kvaliteta izvedbe uz stalno učenje i primjenu novih znanja, jedina sigurno i stablilno omogućava rast i razvoj.

  • Koje biste nove tehnike u šminkanju izdvojili kao najkorisnije? Što biste rekli koje od njih će zaživjeti i ostati u makeup svijetu?

Ono što će sigurno i zauvijek ostati u makeup svijetu je natural makeup look, i kod profesionalaca, ali i kao dio svakodnevnice u rutini šminkanja svakoga od nas. Pravilan odabir i aplikacija proizvoda je osnova koju bi svatko trebao i mogao svladati. Međutim, u stvarnosti to nije tako jer postići svakodnevni natural makeup look nije jednostavno i zato imam veliki interes i za svoje edukacije za osobne potrebe, ali i za edukacije za profesionalce. Oni mi sve više dolaze s upitima za učenje natural makeup looka. Jer taj look je zapravo baza svih ostalih makeup lookova.

Simona Antonovic Makeup School_Master Makeup x Jelena Balic_Magdalena Susnjara_6
  • Koliko je bitna sama priprema kože lica i pravilan skincare za besprijekoran makeup look?

Priprema kože i odgovarajući proizvodi za njegu kože su temelj za šminkanje i apsolutno su ključni za postizanje savršenog makeup looka. Pravilno pripremljena koža omogućava odličnu podlogu za nanošenje šminke, osiguravajući ravnomjerno nanošenje proizvoda i dobro prianjanje. Što rezultira i duljim trajanjem šminke tijekom dana. Zatim, dobro hidratizirana koža izgleda zdravije i blistavije, te poboljšava cjelokupni izgled šminke. Hidratizirana koža također omogućava mladolikiji i svježiji izgled kože. Također, proizvodi za njegu kože mogu ciljati na specifične probleme s kožom kao što su akne ili crvenilo. Najvažnije, dosljedna skincare rutina poboljšava cjelokupno zdravlje i izgled kože tijekom vremena, a zdrava, njegovana koža daje prirodan sjaj koji uljepšava svaki makeup look.

Simona Antonovic Makeup School_Master Makeup x Jelena Balic_Magdalena Susnjara_6
  • Koje biste makeup tehnike i proizvode preporučili kao jednako važne za profesionalne vizažiste i ljubitelje makeupa i zašto?

Spomenula sam već da je postizanje natural makeup looka jednako važno i za profesionalce i za ljubitelje makeupa. A ključni proizvodi za natural makeup look su: CHANEL VITALUMIERE AQUA tekući puder, paleta sjenila CHANEL LES BEIGES HEALTHY GLOW NATURAL EYESHADOW PALETTE, olovka za obrve Bobbi Brown Perfectlly Defined Long Wear Eyebrow Pencil, olovka za oči Shiseido MicroLiner Ink, olovka za usne Diego Dalla Palma 80, rumenilo Estee Lauder Pure Color Envy Sculpting Blush, ruž CHANEL ROUGE ALLURE VELVET NUIT BLANCHE nijansa A FRESH PINK, kistovi Real Techniques.

  • Možete li podijeliti neke jednostavne tips&tricks za trendi makeup look koji svatko može postići?

Uvijek savjetujem što prirodniji makeup look jer je to look kojeg najlakše svatko može postići. Umjesto eyelinera kojeg je izuzetno teško pravilno svladati, predlažem da se linija “tuša” napavi s crnom ili smeđom olovkom koju je lako popravljati s higijenskim štapićem. Nakon čega savjetujem uviti trepavice uvijačem za trepavice kako bi izgledale dulje, a pogled postao otvoreniji i odmorniji. Za na obraze predlazem kremasta rumenila za blistav i odmoran izgled lica. Usne boje mesa je uvijek dobar izbor za svakodnevni makeup look.

Simona Antonović

MASTER MAKEUP edukacija održava se 8.-20. travnja 2024. godine u Zagrebu, od ponedjeljka do subote, 10:00-17:00. Više informacija i mogućnost prijave pronađite na internet stranici škole na ovom linku.

Journal x Simona Antonović Makeup School giveaway

Na našem Instagram profilu očekuje vas Journal x Simona Antonović Makeup School giveaway gdje jedan/na od vas ima priliku sudjelovati na Master Makeup programu u trajanju od 2 tjedna.

Foto: Shay Tamir, Jelena Balić, Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori