Dva parfema koja bi mogla parfemu Baccarat Rouge 540 uzeti titulu najpopularnijeg
Dva parfema koja bi mogla parfemu Baccarat Rouge 540 uzeti titulu najpopularnijeg

Dva parfema koja bi mogla parfemu Baccarat Rouge 540 uzeti titulu najpopularnijeg

U središtu Maison estetike nalazi se Pariz – neiscrpan izvor inspiracije za Francisa Kurkdjiana. Hvata njegov ritam, magiju i misterij. U 2016. parfumer je želio podijeliti neke od svojih najdubljih emocija kroz dva mirisna traga koja su postala ikone unutar njegovih istoimenih Maisonovih olfaktivnih kreacija, Petit Matin i Grand Soir.

Ove dvije parfemske vode utjelovljuju prolazne trenutke ljepote toliko spektakularne da zauvijek ostaju urezane u sjećanje. Grad svjetla, od zore do sumraka. Poput sjećanja na svoje emocije, Francis Kurkdjian te je trenutke pretočio u dvije izuzetne mirisne kreacije.

Maison Francis Kurkdjian Grand Soir i Petit Matin

Svjetla Pariza

Buđenje u ranim jutarnjim satima i bijeg kroz očaravajuću svježinu Pariza u polumraku. Ponovno otkrivanje lijepih stvari, poput šetnje ulicama i ispod još uvijek pustih arkada. Odvajanje vremena za čitanje ili sanjarenje u vrtu. Suptilno drhti na prvom dnevnom svjetlu i osjeća se spremnim prihvatiti užurbani dan koji je pred nama. Kako sunce izlazi, njegove zrake suptilno prodiru kroz krovove glavnog grada i grad sada nosi svoj svjetlucavi veo. Rijeka Seine svjetluca s tisućama odraza, krovovi od cinka poprimaju plavo-sivu nijansu. Ljepota je posvuda, u svakom snopu svjetla, odjekuje prigušenim spokojem, jedva narušenom bukom grada koji još spava. Zvuk koraka po kaldrmi, zveckanje šalica kave iz kafića na pločniku. Rano je jutro uz Petit Matin i Paris se spokojno budi.

Petit Matin

Petit Matin šapuće o pariškoj svježini obasjanoj netaknutim zlatom – prvi nagovještaj blistavog dana koji je pred nama.

Cvijet naranče, esencije aromatične litsee i lavande dominiraju kompozicijom ove svijetle i blistave parfemske vode. Puderasta slatkoća akorda gloga uvlači se u središnje note dok mošusni akord s AmbroxanomTM naglašava veličanstvenost donjih nota. Nalet čiste sreće.

Maison Francis Kurkdjian Petit Matin (1)
Maison Francis Kurkdjian Petit Matin (2)

Grand Soir

Napokon, veličanstvena večer. Upotpunite svoj izgled kako bi doživjeli jedinstvene trenutke u čarobnom Parizu i bacite se svim srcem u vrtlog užitaka. Spomenici su osvijetljeni jedan za drugim, prekrivajući svaki most i ugao ulice iskrama svjetla. Kao uvod u svjetla grada, nebo je obojeno blistavim bojama, od medene do zadivljujuće nijanse jantara. Odmor za oči koji podiže raspoloženje. Uz Grand Soir, večer je obojena bakrenom aureolom; zlatne skulpture i kupole sjaje prije nego što se predaju misterijama noći. Pariz je pozornica. Zavjese se otvaraju, neka predstava počne.

Jantarno-drvenasti, vibrantan i zadivljujući, Grand Soir mirisna je raskoš koja pršti senzualnošću. Na početku se otkriva dubina akorda bušinove smole uparene s lavandom i lišćem stabla cimeta, dok u donjim notama prevladava slatka toplina akorda vanilije i jantara s naglascima benzoina. Jednostavno neodoljivo.

Maison Francis Kurkdjian Grand Soir (1)
Maison Francis Kurkdjian Grand Soir (1)

Novi miris dostupan je u Martimexu na Trgu bana Josipa Jelačića 11 ili putem webshop@martimex.hr.

Foto: Instagram (@maisonfranciskurkdjian), PR

Učitati još
Zatvori