Iz prve ruke doznale smo koji su top make up trendovi prema M.A.C-ovim artistima

Iz prve ruke doznale smo koji su top make up
trendovi prema M.A.C-ovim artistima

Prošli tjedan imale smo privilegiju prisustvovati online M.A.C MaterClassu na kojem su njihovi make up stručnjaci s nama podijelili sve najveće trendove u šminkanju za jesen/zimu 2022. godine. Svojim tips & tricksima oduševili su nas Baltasar Gonzalez Pinel, Anton Zimmin, Marieke Thibaut, Angelo Rauseo i Hannah Bennet. Vjerujemo da ste se s njima već susreli, ako nigdje drugdje onda na Instagramu, putem kojeg mnogi od njih često dijele svoje kreativne procese kreiranja najljepših make up lookova. Ovaj put opisali su nam svaki od četiri najveća trenda koji će obilježiti sezonu, a koje su nazvali Tint, Bold, Bleach i Rich. U nastavku otkrijte detalje o tome kako postići ove make up lookove i koji M.A.C proizvodi će vam u tome pomoći.

4 najvažnija trenda obilježit će sezonu jesen/zima 2022.

TINT – nijanse crvene za blistav i mladolik look

Crvena je boja koja se prirodno pojavljuje na našoj koži i to je boja koja u nekom obliku pristaje svima. No, ove sezone se mijenja ton i nijansa crvene koja će biti u trendu, a mijenja se i mjesto nanošenja te teksture crvenih nijansi na licu. Za sezonu jesen/zima 2022. najviše se istaknula ciglasta nijansa crvene – radi se o crvenoj sa zemljanim podtonom i s primjesama narančaste. One prelaze u nijanse trešnje i ružičasto crvene, ali ciglasta će definitivno biti na samom vrhu.

Još jedna novost je to što rumenilo, nakon dugo vremena, ponovno dolazi u fokus make up lookova. Sve više ćemo se poigravati s teksturama i tehnikama nanošenja na različite dijelove lica. Kremastije teksture i zemljani tonovi čine da koža blista i da izgledamo mladolikije, a po prvi put se nanose na gornji dio obraza, ispod očiju, i preko nosa.

BOLD – snažne boje uz neke specifične ključne elemente

Kad se radi o identitetu i izgradnji karaktera, potrebna nam je boja – zar ne? Pristup boji se drastično promijenio od prošle sezone i sada će polako zavladati make up trendovi koji podsjećaju na ’80-e. Naime, ako boju nanesete povrh tamnijih nijansi tako ćete začas postići dubinu i dodatnu dimenziju make up looka na očima. Ultramarine plava je u samom centru ovog trenda jer ona ima posebnu snagu u reflektiranju svjetla, no jednako lijepe i upečatljive lookove moći ćete kreirati uz ljubičaste, zelene i druge nijanse uz koje će vaše oči zablistati.

Sjajne i metallic nijanse i teksture mijenjaju mat teksture koje su dosad vladale u make up svijetu, a ako svom looku na očima dodate crnu olovku ili eyeliner, to će ga učiniti još upečatljivijim. Uz to, više ne pokušavamo promijeniti konture vlastitog lica ili očiju, nego se šminkamo kako bismo naglasili postojeće.

BLEACH – boje pomiješane s bijelom čine divne pastelne nijanse

Kad se radi o ovom trendu, bijela je ona ‘boja’ koja dolazi do izražaja. Pastelne boje kreiramo nanošenjem upečatljivih boja povrh bijele. Ovo je trend koji uistinu predstavlja generaciju Z koja se želi izraziti kroz mint, lila i druge pastelne boje koje su se mogle vidjeti i početkom 2000-tih godina. Radi se o cijelom spektru boja koje su isprane te se njima možete igrati na razne načine. Uz ovaj trik možete kreirati vlastite boje, a u tome je i poanta, da kreirate make up look koji će biti odraz vas. To može biti jedna boja samo na gornjem kapku, druga na donjem kapku ili više boja koje će se pretapati iz jedne pastelne u drugu. Inspirirajte se svojim raspoloženjem ili prigodom za koju kreirate make up look.

RICH – bogate metallic nijanse srebrne, zlatne, bakrene

Inspiracija za korištenje metallic nijansi i tekstura u make upu potječe iz 19. i 20. stoljeća. One su poput nakita za naše lice. Dovoljno je koristiti samo jednu nijansu zlatne i izgledat ćete spektakularno, a mogu ih koristiti svi i u svako doba dana. Malo sjaja možete pomiješati sa svojom podlogom, nanijeti na lice kao highlighter, na kapke, ali i na kupidov luk.

Bez obzira na dubinu i ton vašeg tena, možete nanositi cijeli spektar zlatnih, platinastih i bakrenih nijansi na svoju kožu. Ovaj trend slavi svjetlo koje pada i ističe vaše crte lica na najbolji mogući način, a k tome vam daje dašak luksuza.

M.A.C proizvodi koje su artisti koristili na MasteClassu

Naravno, ovaj MasterClass ne bi bio isti da nije bilo M.A.C make up proizvoda koji su stručnjacima pomogli kreirati make up lookove, a i nama omogućavaju da ih kod kuće same rekreiramo. Ovaj put se u centru pozornosti našlo čak sedam proizvoda koje ćete obožavati i uz koje ćete uistinu moći istaknuti svoj karakter ili raspoloženje na određeni dan – štogod poželite! U nastavku možete otkriti više o tome koji proizvodi su u pitanju, koji su njihovi benefiti i kako ih koristiti.

M.A.C make up proizvodi dostupni su vam u M.A.C prodajnim mjestima u Zagrebu (Arena Centra i Ilica 7) te Splitu (Ilićev prolaz 1, ulaz s Marmontove) ili putem web shopa na linku.

Photography: @alejandromiralla

Make up artists: @baltasaroficial @marieke_thibaut

Digital art: @santabelclara

Stylist: @lara_ontiveros_

Models:
Julieta: @11julieta Agency: @blowmodels
Cele: @shoutmase Agency: @agenciariver_
Sendy: @sendy.caceres Agency: @trendmodelsmgmt
Savannah: @savvy_weston Agency: @trafficmodels
Gabriela: @gabriiela11 Agency: @fifthartists

Photo Assistant: @yuos.sgb

Make up Assistant: @moh_makeup @ganceedo_ @dicaroljordan

Učitati još
Zatvori