Journal x Revalid giveaway: Postignite bujnu kosu do ljeta

Journal x Revalid giveaway:
Postignite bujnu kosu do ljeta

Dolaskom proljeća sve više primjećujemo sitne nesavršenosti na našoj kosi, a koje su rezultat brojnih faktora. Od prirodnih posljedica zime kao što su ispucali vrhovi, do ispadanja kose koje je rezultat posljedice preboljenja covida, trudnoće ili jednostavno “proljetne promjene”. Teško je uspostaviti neku klasičnu rutinu kojom možemo pomoći našoj kosi, ali kada jednom to ustalimo, jednostavno pridržavanje vrlo brzo dovest će do sjajnih rezultata. Donosimo nekoliko savjeta kako do ljeta imati zdravu i bujnu kosu koja mami poglede. 

Šišanje, šišanje i šišanje

Šišanje – to je riječ koju malo tko voli (osim frizera), no pravilno šišanje nužno je kako biste uspostavili pravilnu ravnotežu vaše kose. Ispucali vrhovi mogu samo dovesti do petljanja tako da je stav svakog frizera, da ih što prije odrežete i nastavite pravilno održavati. Vaša kosa bi se vrlo brzo trebala oporaviti. Osim odabira sredstava za njegu koji odgovaraju vašoj kosi, jednako je važno kao i njega iznutra.

Holistički pristup za njegu kose dolazi iz Švicarske, u brendu Revalid, koji u svom asortimanu ima Revalid® Hair Complex. Ovaj dodatak prehrani u obliku kapsula može podržati prirodni proces u tijelu za ublažavanje simptoma i njegu zdrave kose iznutra prema van. Formula Revalid® Hair Complex sastoji se od vitamina B1, B6, D3, minerala poput cinka, bakra, željeza i biljnih ekstrakata te sadrži biotin koji doprinosi održavanju normalne kose. Aktivni sastojci dodatka prehrani Revalid® Hair Complex potiču stvaranje keratina, vlaknastog proteina koji čini ključni biološki gradivni blok za našu kosu. To potiče rast kose i vraća elastičnost jer je kosa opskrbljena osnovnim hranjivim tvarima iznutra. Krenite na vrijeme.

Hidratacija i briga

Voda je dio našeg organizma i dovoljan dnevni unos ima blagotvorni učinak na naš organizam, bilo da se radi, o kosi, koži, mišićima, krvotoku i moždanim stanicama. Uzimanjem preporučenih količina vode, svatko od nas može napraviti puno za svoje zdravlje. Važno je uzimati dovoljno tekućine i prije spavanja kako bi tijelo u mirovanju pripremilo organizam za sve što ga čeka. Jednako tako, naša kosa se svaku večer mora odmoriti od svih stresova koji ju čekaju u novom danu. Idealno bi bilo vašu kosu vezati u niski rep kako se ne bi petljala, a opet kako vam ne bi smetala na glavi. Svilene gumice za kosu kao i svilene jastučnice, spriječit će pucanje kose i dugoročno postati vaš must have kada govorimo o rutinskoj njezi kose. 

Pravilna njega prilagođena određenom tipu kose

Svatko od nas ima određeni tip kose i razni vanjski utjecaji različito utječu na njezinu kvalitetu. Ispadanje kose čest je problem današnjice, a važno je kod liječnika na vrijeme detektirati problem (ako količina prelazi granice normale). Zatim odabrati najbolje od njege za vašu kosu. Sada je u Hrvatsku napokon stigao Revalid, švicarski brend za njegu kose koji ima dokazane učinke u sprječavanju njezinog ispadanja. Revalid® šampon za stimulaciju rasta kose sadrži Redensyl, sastojak koji potiče rast kose i istovremeno smanjuje gubitak kose. Sastoji se od dvije patentirane molekule dobivene iz stabla ariša, i molekule koja se nalazi u listovima zelenog čaja – u kombinaciji s cinkom i aminokiselinom glicinom. Ekstrakt cvijeta švicarskog pelina i pantenol također djeluju na nježno čišćenje dok hidratiziraju i jačaju kosu.

Uz njega koristite Revalid® serum za ponovni rast kose koji sadrži inovativni i patentirani sastojak Redensyl. Redensyl oživljava rast kose, smanjuje gubitak kose i povećava gustoću kose za 8%, što odgovara do 28.000 novih vlasi nakon 3 mjeseca svakodnevne uporabe*. Ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa osigurava antioksidativna eterična ulja koja nadopunjuju osnažujući učinak Redensyla. Dopunske aminokiseline i pantenol vlaže kosu i suho vlasište te potiču obnovu stanica kože. 

U kontroliranom istraživanju pod nadzorom iskusnih dermatologa, polovica od 26 ćelavih muškaraca (3-4 stupnja) u dobi od 18 do 70 godina koristila je 3% Redensyl® formulu.

Sada kada sve znate, krenite u akciju i do ljeta vaša će kosa mamiti poglede. Sve o Revalid® proizvodima možete potražiti ovdje, a kupite ih u najbližoj ljekarni ili osvojite na našem Instagramu.

Ovaj giveaway je završen 20. svibnja 2022.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori