La Roche-Posay predstavlja novi Effaclar proizvod

La Roche-Posay predstavlja novi
Effaclar proizvod

La Roche-Posay, dermatološki preporučena marka za njegu kože, predstavlja novi proizvod u kultnoj Effaclar liniji proizvoda, za kožu sklonu aknama. Novi Effaclar micro-peeling gel za čišćenje dugotrajno smanjuje nepravilnosti i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje, a pogodan je za lice, kao i tijelo.

Dermatolozi primjećuju, da je nepridržavanje tretmana jedan od glavnih problema s kojima se susreću u borbi protiv akni, posebno kad su u pitanju tinejdžeri koji ne žele čekati rezultate i brzo se obeshrabre. Zato je učinkovitost proizvoda namijenjenih koži sklonoj aknama jako bitna – sprječavanje pogoršanja, osiguravanje dugotrajnih rezultata njege, kao i smanjivanje negativnog učinka akni na kvalitetu života.

Visoka koncentracija aktivnih sastojaka s djelovanjem poput pilinga

Effaclar Micro-Peeling Gel sadrži najvišu koncentraciju salicilne kiseline (2 %) od svih proizvoda u La Roche-Posay liniji Effaclar. Ovaj aktivni sastojak, zajedno sa LHA, čisti pore od mrtvih stanica i tako zaglađuje teksturu kože. Sredstvo za čišćenje kože također sadrži cink, sastojak za čišćenje koji djeluje na smanjuje lučenja sebuma, kao i glicerin za maksimalnu ugodu prilikom nanošenja.

Učinkovit za kožu leđa i prsa koja je sklona aknama

Posebno je teško smanjiti nepravilnosti na tijelu jer je tu koža pet puta deblja od kože lica. Osim toga, nepravilnosti na tijelu teže je i dohvatiti, posebno ako se nalaze na leđima.[1] Prištići na tijelu pogađaju čak dvije trećine osoba s kožom sklonom aknama[2]. Zbog visoke koncentracije sastojaka za piling, Effaclar micro-peeling gel djeluje kao sredstvo za mikropiling i donosi vidljive rezultate već nakon jednog poteza.  

Tolerancija testirana na masnoj koži sklonoj aknama

Kao i svaki proizvod La Roche-Posay, Effaclar micro-peeling gel testiran je na najosjetljivijim tipovima kože, uključujući kožu sklonu aknama, kako bi se osigurala najbolja tolerancija. Formuliran je prema fiziološkoj pH-vrijednosti kako bi štitio kožnu barijeru. Novi proizvod dopunjava kultnu franšizu Effaclar, koja predstavlja savršenu rutinu za njegu kože sklone aknama.

Rezultati zvuče ohrabrujuće, zar ne? Ipak, ne smijemo zaboraviti da veliki udio u učinkovitosti tretmana ima naša disciplina. Dakle, izuzetno je važna pravilna rutina koja podrazumijeva čišćenje i kompletnu njegu lica, ali i tijela što je moguće uz novi micro-peeling gel.

Nakon čišćenja kože ovim gelom, za potpunu njegu i učinak treba nanijeti Effaclar Duo gel-kremu, koja je ugodne teksture, brzo se upija, nije ljepljiva i pruža matirajući efekt na koži. Kako krema pruža cjelodnevnu hidrataciju, dobra je vijest da nam suhi zrak u prostorijama ne može naškoditi. A za dobivanje stručnog, personaliziranog savjeta o rutini i njezi, tu je i aplikacija koju je La Roche-Posay ranije lansirao – EFFACLAR SPOTSCAN, koja pomoću umjetne inteligencije analizira akne i druge nepravilnosti na koži na osnovu 3 selfija.

Foto: La Roche-Posay

Učitati još
Zatvori