Jeste li znali da DNK analizom možete otkriti koji su pravi skincare proizvodi za vas?

Jeste li znali da DNK analizom možete otkriti koji su pravi skincare proizvodi za vas?

Svatko od nas ima različite brige vezano uz kožu, no jedna stvar nam je sigurno zajednička, a to je onaj iscrpljujući proces traženja odgovarajućih proizvoda i tretmana. Tijekom tog procesa možemo potrošiti cijelo bogatstvo, ali i dalje ostati frustrirani jer ne vidimo nikakve rezultate. Upravo zato su Vanessa Hudgens i Madison Beer, uz pomoć dermatologinje Karen Kaghe, kreirale svoj beauty brend Know Beauty. One vjeruju da je stanje vaše kože rezultat vaših gena i njege koju joj pružate te da ju je potrebno poznavati kako biste ju mogli pravilno njegovati.

Potpuni preobražaj beauty svijeta!

Za razliku od tipičnih beauty brendova slavnih, Know Beauty koristi jedan novi element znanosti kako bi bolje odabrao prave proizvode za vašu rutinu njege kože – vaš DNK! Kako bi vam pomogli da razumijete svoju kožu na genetskoj razini, Know Beauty ispituje 46 kromosoma povezanih sa sedam čimbenika koji će vam reći imate li predispoziciju za hiperpigmentaciju, koja je kvaliteta kolagena i kakva je elastičnost vaše kože, razinu njezine prirodne zaštite od sunca i slobodnih radikala, osjetljivosti kože te glikaciju koja je glavni uzrok nastanka finih linija, bora, suhoće pa čak i akni.

Know Beauty kreira i vlastite skincare proizvode

Sve što je potrebno za provesti ovaj test je bris obraza uz pomoć Skin DNA kita koji Know Beauty ima u svojoj ponudi. Nakon toga brend šalje izvještaj o sastojcima i tretmanima za koje vjeruje da će poboljšati vašu kožu na temelju onoga čemu je vaša koža genetski sklona. U međuvremenu, za one koji su nepovjerljivi i nisu spremni na DNK analizu, Know Beauty ima i kolekciju skincare proizvoda.

Madison, Vanessa i dr. Kagha radile su na kreiranju formula za nekoliko različitih proizvoda za čišćenje, seruma, hidratantnih krema, maski za lice i krema za područje oko očiju. Ipak, trenutno su Know Beauty proizvodi, kao i mogućnost DNK analize, dostupni samo u SAD-u, no vjerujemo da možemo očekivati da će ovaj tip testiranja i odabira skincare proizvoda uskoro biti dostupan diljem svijeta.

Foto: Know Beauty, Instagram

Učitati još
Zatvori