Donosimo najbolje kemijske pilinge za kućnu upotrebu
Donosimo najbolje kemijske pilinge za kućnu upotrebu

Donosimo najbolje kemijske pilinge
za kućnu upotrebu

Mnogo je beauty tretmana koji danas postoje, ali kemijski piling ističe se kao jedan od najpoželjnijih. Kemijski piling u suštini uklanja suhe i odumrle stanice te ostavlja kožu sjajnom i blistavom. Profesionalni kemijski pilinzi, koje izvodi vaš kozmetičar, su koncentriraniji od onih za kućnu upotrebu. Odnosno, za postizanje željenih rezultata vam je potrebno puno manje tretmana nego kada biste koristili kemijski piling za kućnu upotrebu. No, važno je napomenuti kako su i u jednim i drugim pilinzima zastupljeni eksfolijanti poput alfa-hidroksilne kiseline, beta-hidroksilne, kao i enzimi iz prirodnih izvora – riže, papaje, ananasa, bundeve i sl.

Kućni pilinzi koji su idealni za početnike

Prije nego što u vašu beauty rutinu uvrstite kemijski piling vrijedi imati na umu nekoliko stvari. Ključno je detaljno slijediti upute svakog kemijskog pilinga jer na kraju krajeva, to su još uvijek kemijske otopine s kojima imamo posla. Također je vrijedno pogledati svoju cjelokupnu rutinu njege kože kako biste eliminirali ili promijenili proizvode za kožu koji bi mogli reagirati na kemijski piling kod kuće. Primjerice, ako koristite retinol kao dio svog dnevnog režima, pilinzi s glikolnom kiselinom—osobito u višim koncentracijama—mogu izazvati kemijske opekline, ostavljajući za sobom hiperpigmentaciju, osobito na tamnijim tonovima kože. Stoga je izrazito važno polako i sigurno uvrstiti kemijski piling u beauty rutinu.

Kućne pilinge sami nanosimo, a oni su pogodni za beživotnu kožu i onu s aknama. U suštini kućni pilinzi sadrže manju koncentraciju kiselina, ali se svakako preporučuje savjetovanje s dermatologom ili kozmetičarom prije uporabe istih. Ako razmišljate uključiti kemijski piling u svoju beauty rutinu, mi vam u nastavku donosimo izbor najboljih.

Foto: Cult Beauty, Instagram

Učitati još
Zatvori