Jedan od najposebnijih parfema stigao je na naše police

Jedan od najposebnijih parfema
stigao je na naše police

Uz Coco Chanel i njeno bogato modno naslijeđe uvijek se vezala posebna simbolika. Za slavnu dizajnericu, lav je bio jedan od njenih zaštitnih simbola. Kao peti znak u Zodijaku, upravo ju je lav čuvao od dana kada se rodila, 19. kolovoza 1883., a Coco ga je smatrala izvorom sreće. Igrom sudbine, nakon smrti svoje velike ljubavi, Boya Capela, Gabrielle će se 1920. otisnuti na putovanje u Veneciju, kako bi izliječila svoje slomljeno srce. Nije joj trebalo dugo da se zaljubi u ovaj grad i doživi ga u kontekstu svog ponovnog rođenja. U Veneciji je dizajnerica pronašla neku novu energiju i inspiraciju, a lav kao zaštitna figura grada otada pa nadalje pronalazio je svoje prirodno mjesto u njenom stvaralaštvu.

Stigao je Le Lion de Chanel

Lav je postao njen talisman kada se vratila u svoj pariški apartman na 31 Rue Cambon i poznata je njegova skulptura iz tog interijera… Lav se kao simbol počeo pojavljivati i na njenom dizajnu, na gumbima odijela od tvida, kopčama poznatih Chanel torbica, luksuznom nakitu. Lav je ponovno izvor nadahnuća za modnu i beauty kuću Chanel, no ovog puta riječ je o parfemu. O najnovijem mirisnom dodatku obitelji LES EXCLUSIFS DE CHANEL parfema.

Na njemu je radio slavni Chanelov parfumer Olivier Polge, koji je lava protumačio kao simbol moći koji štiti, a ne dominira te simbol koji predstavlja apsolutnu eleganciju. Rezultat je parfem Le Lion de Chanel, koji je po klasifikaciji orijentalan, rafiniranog intenziteta, mekanog i toplog potpisa.

Od 15. siječnja dostupan je samo u Chanel Espace Parfums, Martimex, Trga bana Jelačića. Cijena: 200 ml/2686 Kn; 75 ml/1469 Kn

Foto: Chanel Beauty

Učitati još
Zatvori