Maskara koja je zapravo i serum novi je celebrity proizvod. Isplati li se uložiti u njega?
Maskara koja je zapravo i serum novi je celebrity proizvod. Isplati li se uložiti u njega?

Maskara koja je zapravo i serum novi je celebrity proizvod. Isplati li se uložiti u njega?

Neupitno najpoznatiji “clean” brend na svijetu je beauty i lifestyle brend Goop američke glumice Gwyneth Paltrow. Cijena clean kultura dobila je “poguranac” u smjeru komercijalizacije onaj tren kada je Goop počeo kreirati proizvode lišene poznatih iritansa – ali i šire – bez sastojaka uključenih na kontroverznoj EWG listi.

Ne možemo biti objektivni bez da spomenemo kako je i sam Goop brend oko kojeg se postavljaju mnoga pitanja, a dio njih je vezan i uz upitne izjave same osnivačice brenda. Ipak, Goopova popularnost ni u jednom trenu nije stagnirala, štoviše i dalje frapantno raste.

I baš kad smo pomislili da je veći fokus brenda postao ulaganje u gadget za žensko zdravlje ili proizvode za poticanje spiritualnosti – Goop nam je pripremio svoju prvu maskaru. I to ne bilo kakvu!

Zašto baš maskara?

Gwyneth je u jednom od intervjua izjavila kako joj je privatna vizažistica sugerirala da bez obzira na prigodu, uvijek stavi barem malo maskare. To je, objašnjava, najbolji način za istaknuti pogled, skrenuti fokus sa sitnih borica i dati izgledu dozu osvježenja, razbuđenosti i naspavanosti.

No kako je tržište (pre)zasićeno maskarama s pregršt “toksičnih” sastojaka, Gwyneth je odlučila napraviti vlastitu.

Goop maskara koju valja upoznati

Tako je Goopova prva maskara ne samo dekorativna kozmetika, već i preparativna – riječ je o hibridu seruma i maskare. Goop Beauty Featherlash Lifting Serum maskara dolazi u minimalističkom pakiranju s patentiranom četkicom sa snopićima različitih duljina. Ona definira, podiže, produljuje i daje volumen trepavicama.

Sve to, naravno, bez toksičnih sastojaka, štoviše, sa sastojcima koji pomažu obnoviti i produljiti trepavice. Ova serumska maskara tako sadrži biotin tripeptid i provitamin B5 za osnaživanje trepavica, tahićanske mikroalge za gustoću i vitamin E za njegu trepavica.

Za ovu maskaru kažu da je, baš kako samo ime kaže, lagana poput pera. Pritom daje lijepu, decentnu i prirodu naglašenost trepavica. Za nešto dramatičniji efekt, sugerira se maskaru ostaviti dok se sasvim ne posuši te tek tada aplicirati drugi sloj.

U svakom slučaju, ovo je maskara koju će birati clean djevojke koje preferiraju što prirodniji izgled. Još bitnije, ulažu u kozmetiku bez potencijalno štetnih sastojaka. Maskara je već dostupna na Goopovom webshopu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori