Zavirite u Studio TE – jedinstveni frizerski salon kakav Zagreb još nije imao
Zavirite u Studio TE – jedinstveni frizerski salon kakav Zagreb još nije imao

Zavirite u Studio TE – jedinstveni frizerski salon kakav Zagreb još nije imao

Dugogodišnji frizerski stilist s bogatom karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu, Ante Pažanin, otvorio je svoj vlastiti frizerski salon Studio TE. Dugo je tražio prostor za svoj studio te se na prvu zaljubio u prostor na luksuznoj mikrolokaciji Park kneževa u Zagrebu. Studio TE u svakom smislu riječi predstavlja vlasnika Antu Pažanina koji je u cijeli prostor htio prenijeti i cijeli koncept frizerskog salona kakvog je oduvijek priželjkivao.

„Otvaranje vlastitog salona došlo je sasvim prirodno. Nikada nije postojala mogućnost da se to ne dogodi. Bilo je samo pitanje vremena i trenutka. Kao i svaki kreativac, htio sam da sve bude kako treba biti. Želim klijentima ponuditi i pokazati kako smatram da bi studio trebao izgledati i bez ikakve zadrške ili dozvole samostalno kreirati i mijenjati budućnost frizerstva“, objasnio je Ante.

ante pažanin, studio TE (1)
Ante Pažanin

Frizerski salon i umjetnička galerija

Čim je ušao u prostor, imao je viziju kako će izgledati njegov studio. Tu je viziju prenio arhitektonskom studiju Onda arhitektura pod vodstvom Krešimira Renića i Nike Dželalije. Uz njih dvoje na projektu su radili i Marcela Ostroški, Dora Ramušćak i Mia Depolo. Rezultat suradnje između Ante Pažanina i arhitektonskog studija Onda arhitektura jedan od najmodernijih frizerskih salona u Hrvatskoj.

Sam prostor ima pet radnih jedinica i tri glavopera, a ideja je bila stvoriti i prostor koji će, osim kao primarno frizerski salon, služiti i kao umjetnička galerija jer je sam vlasnik zaljubljenik u kosu, modu i umjetnost.

Studio TE BY PAZANIN - photo Bosnic+Dorotic_HQ-11
ante pažanin, studio TE
ante pažanin, studio TE

Studio TE refleksija je osobnosti Ante Pažanina. Vrhunske frizure, individualan pristup i garancija privatnosti. Svakom klijentu Ante pristupa jednako. Za svoje klijente kaže da su to oni koji, baš kao i on, razumiju važnost kose kao bitne stavke u svakodnevnom životu.

„Salon je zamišljen kao mjesto gdje posvećenost i njega kose dobivaju novo značenje i dimenziju. Cilj je bio stvoriti okruženje u kojem klijenti svoju brigu o kosi prepuštaju nama, u prostoru uzajamnog povjerenja i kontinuirane edukacije, gdje posvećenost detaljima pruža jedinstven doživljaj“, objašnjava Ante Pažanin,

Zavirite u jedan od najmodernijih salona u Hrvatskoj

Sve u salonu TE napravljeno je namjerom. Kako je točno nastajao ovaj jedinstveni prostor, objasnili su ljudi koji stoje iza njega.

„Prilikom prvog sastanka u vezi projekta Ante nam je uz sve svoje potrebe u funkcionalnom smislu jasno predstavio i svoje želje u smislu finalnog ambijenta prostora. Željeni dojam minimalnog, modernog, dobro osvijetljenog, galerijskog i pomalo pomaknutog prostora nama se u kontekstu frizerskog salona činio kao dobro pogođen smjer i jako zanimljiv zadatak. Kroz projekt smo konstanto razmišljali o tome i o prostoru koji bi osim kao frizerski salon dugoročno dobro funkcionirao i kao izložbeni prostor ili kao prostor za modne revije”, kažu iz Onda arhitektonskog studija.

Prostor drugačiji od standardnih salona

Postavljanjem radnih jedinica u vidu slobodno stojećih zrcalnih elemenata u visini prostora postigao se dojam prostranosti, beskonačnosti i prostora bez jasno definiranih granica. Izlomljenim refleksijama, pak, u interijer su uveli i vanjski ambijent što prolaznicima usmjerava fokus na Antu i klijente kao glavne aktere. Osnovne boje u prostoru su svijetla keramika, ogledalo kao glavni element, crni metalni dijelovi kao dodaci uz ogledalo te crne kožne sjedalice i krom obloga recepcije.

„Sve radne jedinice smještene su uz pročelje kako bi svi jednakomjerno dobili što više prirodnog svjetla, a glavoperi djelomično sakriveni u dubinu salona s obzirom na intimu i način njihovog korištenja. Recepcija i čekaonica smještene su centralno u prostoru, vrlo uočljivo sa samog ulaza. Stvaraju se dva smjera kretanja: zaposlenika i korisnika frizerskog salona, čime se servisni prostori maksimalno odvajaju od korisnika“, objašnjavaju iz Onda arhitekture.

Studio TE
Studio TE
Studio TE

Studio TE otvoren je početkom travnja, a više o prostoru, uslugama i rezervacijama možete saznati na instagram profilima Studio TE, Ante Pažanin i na službenoj web stranici frizerskog salona te-hair.com.

Foto: Marko Dukić, Bosnić + Dorotić, Suzana Holtgrave

Učitati još
Zatvori