Ova krema lansirana je prije više od 90 godina, a i dalje je obožavana diljem svijeta!

Ova krema lansirana je prije više od 90 godina, a i dalje je obožavana diljem svijeta!

Iako je lansirana davne 1930. godine, Eight Hour Cream od brenda Elizabeth Arden ostaje nezaobilazan proizvod za uljepšavanje među vizažistima, slavnim osobama i brojnim beauty entuzijasticama. Pakiranje se mijenjalo tijekom godina, a tako su kreirana i razna limited edition izdanja koja uvijek iznova izazivaju oduševljenje među obožavateljima brenda. Nema sumnje u to da je ova krema u boji marelice danas jednako popularna, ako ne i popularnija nego prije 90 godina. Naime, jedno pakiranje se proda svakih 30 sekundi diljem svijeta. Što je to omogućilo ovom kultnom proizvodu da izdrži test vremena? Otkrijte u nastavku.

Kako je nastao ovaj kultni višenamjenski proizvod?

Kremu je kreirala sama Elizabeth Arden. Njezinu formulu čini mješavina vitamina E i petrolatuma, a posebno je kreirana za umirivanje kože klijenata u njezinom salonu u New Yorku. Formulirana je tako da uistinu čini dobro koži. Ona ju liječi izvana, a ne samo da prikriva problem kao mnoge druge kreme u to vrijeme, ali i danas. Legenda kaže da je ime nastalo kada je jedna od stalnih klijentica salona Elizabeth Arden upotrijebila balzam za liječenje djetetova koljena. Osam sati kasnije, koža je zacijelila, a Elizabeth Arden je dobila ime za svoj proizvod i tako je nastao ovaj beauty bestseller.

Kultnu Eight Hour Cream sada možete nabaviti po skoro upola nižoj cijeni!

Bez obzira na to vjerujete li anegdoti koja stoji iza ova kreme ili ne, nema sumnje da se ona od tada koristi za rješavanje mnogih skincare problema. Elizabeth Arden ju je čak koristila da umiri noge svojih konja u ’50-ima. Uz to, primijetila je kako djeluje dvostruko jer istovremeno brine i o njezinim rukama. Danas ćete vjerojatno otkriti da je većina žena u nekom trenutku svog života posjedovala tubicu ove višenamjenske kreme. Victoria Beckham ju koristi za borbu protiv dehidrirane kože, dok ju vizažistica Reese Witherspoon, Molly Stern, koristi na glumici kao hidratantnu njegu prije snimanja.

Eight Hour Cream možete upotrijebiti i tako da njome dodate dozu sjaja svojim usnama te u isto vrijeme ublažite bilo kakvu suhoću. Isto tako, možete ju utisnuti u zanoktice da ih nahranite. Ova legendarna krema također je neophodna u svakom backstage kompletu za vizažiste. Možete nanijeti i malu količinu na obrve ili ju utapkajte na kapke za blistav izgled očiju.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream možete kupiti ovdje, po trenutno sniženoj cijeni od 169 kuna.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori