Jeste li znali da nakon 25. godine gubimo kolagen? Konačno znamo kako to usporiti
Jeste li znali da nakon 25. godine gubimo kolagen? Konačno znamo kako to usporiti

Jeste li znali da nakon 25. godine gubimo kolagen? Konačno znamo kako to usporiti

Jedan od najistaknutijih elemenata za očuvanje mladolikosti kože je kolagen – protein koji joj pruža čvrstoću, fleksibilnost i mladenački sjaj. Blistava je koža san svake žene, a istraživanja dokazuju da se količina prirodnog kolagena nakon 25. godine znatno počinje smanjivati – svake godine gubimo otprilike 1% ovog proteina. Kako je gubitak kolagena zbog starenja i drugih čimbenika normalna pojava, na beauty tržištu postoji velik izbor proizvoda koji ga sadrže.

Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum (5)

Prije svega, bitno je razumjeti moć i djelovanje kolagena.

Kada govorimo o koži, kolagen djeluje kao strukturni potporni element, dajući joj čvrstoću i gipkost. Nažalost, s vremenom, različiti čimbenici poput izloženosti suncu, loše prehrane i životnih navika mogu pridonijeti njegovu uništavanju. Kako bismo sačuvali mladenački izgled kože, ključno je poticati proizvodnju i očuvanje kolagena.

Revolucija na tržištu

No, može li se direktnim nanošenjem kolagena na kožu nadomjestiti prirodni kolagen koji je naša koža izgubila? Odgovor je ne. Stručnjaci kažu da su molekule kolagena prevelike da bi mogle dospjeti u dermis, sloj kože u kojem je prirodno prisutan, te potaknuti njegovu sintezu ili ga strukturno nadomjestiti. Ovdje na scenu stupa revolucionarni Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum koji učvršćuje i popunjava kožu, čime smanjuje vidljivost linija i bora.

Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum (1)

Kako ovaj snažan serum djeluje?

Sadrži aminokiseline, gradivne jedinice kolagena, od kojih svaka ima svoju zadaću u stvaranju, očuvanju i zaštiti kolagenskih vlakana kako bi koža što dulje zadržala punoću, gipkost te zdrav mladenački izgled. Ključni sastojak, poznat i kao eliksir mladosti, jest snažan antioksidans karnozin dipeptid koji pomaže u očuvanju kolagenskih vlakana. Uz njega, serum sadrži i ester jojobe te poliglutaminsku kiselinu koji hidratiziraju, njeguju i učvršćuju. Ekstrakt divljeg indiga i arginin PCA (pirolidon karboksilna kiselina) vraćaju blistavost, a mekšu i otporniju kožu osigurava ekstrakt ružičastog karanfila.

Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum (4)

Ovu inovaciju u beauty svijetu možemo zahvaliti znanstvenom timu Dermalogice koji nas uvijek ugodno iznenadi učinkovitim revolucionarnim proizvodima.

Korištenje seruma

Dvije do tri pumpice Pro-Collagen Banking seruma umasirajte na čistu, suhu kožu izbjegavajući područje oko očiju. Koristite ga jednom do dvaput dnevno prije hidratantne kreme ili SPF-a, a kombinirate li ga s drugim Dermalogica serumima, neka to bude odvojeno: jedan u jutarnjoj, drugi u večernjoj rutini. Za brže i bolje učvršćivanje poslužite se gua sha kamenom ili rolerom.

Dermalogica Pro-Collagen Banking serum idealan je za mlađu populaciju koja želi zadržati mladolik izgled te zrelu kožu s preuranjenim znakovima starenja, a dostupan je ovdje po cijeni od 99,00€.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori