Chanel je upravo lansirao maskaru dobivenu uz pomoć 3D printera

Sada smo već navikli svakodnevno viđati inovacije u beauty svijetu, no mnoge od njih i dalje nas uvelike iznenade svojim konceptom. Moglo bi se to reći i za novu maskaru koja nam stiže iz Chanela, a posebna je na više načina. No uvjerljivo najzanimljiviji detalj koji se veže uz nju je činjenica da je njen aplikator, odnosno četkica dobivena uz pomoć 3D printera.

Chanel Le Révolution Volume de Chanel Mascara

Iako je tek lansirana na britansko tržište, nadamo se kako će ova maskara uskoro doći i na police naših parfumerija. Sama formula napravljena je s raznim voskovima, polimerima i vitaminima, koji zajedno omogućuju dugotrajno i intenzivno obavijanje trepavica, pri čemu one postaju dulje, deblje i izražajnije, ali i njegovanije. No, formula pada u drugi plan kada je riječ o samom aplikatoru maskare, prvom na svijetu koji je izrađen 3D printerom. Patentiran je još 2007. godine, no tek je sada, nakon bezbroj isprobanih varijanti, postao spreman za proizvodnju.

Aplikator potpisuje francuska tvrtka za 3D print Erpro, koja je četkicu dizajnirala na način da pri svakom korištenju iz tubice uzme idealnu količinu maskaru i već pri prvom premazu stvori onaj wow efekt na trepavicama. A wow efekt, otkriva Chanel, znači ekstremni volumen trepavica, bez stvaranja grudica.

 

Foto: Chanel Beauty

0