Crveni ruž se vraća! Chanel je upravo izbacio 14 novih nijansi kultnog ruža za svaki ten
Crveni ruž se vraća! Chanel je upravo izbacio 14 novih nijansi kultnog ruža za svaki ten

Crveni ruž se vraća! Chanel je upravo izbacio 14 novih nijansi kultnog ruža za svaki ten

Crna, bijela, bež, zlatna i crvena – sve boje simboli ljepote i luksuza. I svi oni neraskidivo su vezani uz Chanel, modnu kuću koja i danas stoji kao definicija stila. Upravo crvena boja, sastavni dio Chanel modnih i beauty kolekcija, predstavlja strast te modne kuće prema bojama. Bilo da crvenu nosite kao mali detalj ili birate da bude upečatljiv dio vašeg looka, ona uvijek simbolizira moć i slobodu, sve ono što je Gabrielle Chanel htjela pružiti ženama kada je 1924. godine stvorila prvi Chanel crveni ruž.

Gotovo stotinu godina prošlo je od tada, a danas ne možemo voditi razgovor o crvenom ružu, a da ne spomenemo Chanel crveni ruž. Naprosto on je postao statement piece koji bi svatko poželio u svojoj torbici. Chanel je tijekom godina usavršio teksturu, finiš, formulu, ali i boje, a sada su za sezonu proljeće/ljeto 2023. izbacili 14 novih nijansi Rouge Allure Velvet ruža. Tako će sada svi za svoj ten i podtonove moći naći crvenu nijansu za sebe.

 

Oda je to ostavštini Gabrielle Chanel koja je imala viziju koja kombinira estetiku, jednostavnost i praktičnost. Sve to ona je zamislila i realizirala kada je u torbicu dodala pretinac za ruž koji je postao standard. Govorila je ona i: “Ako ste tužni ili vam je slomljeno srce, našminkajte se, sredite, dodajte još ruža i napadnite”. Iz Chanela kažu, da crvena može govoriti, također bi ženama rekla da napadnu. Upravo ta tradicija dio je Chanelove privlačnosti, a sada su žudnju za svojih ružem još potpirili novim, nikad viđenim nijansama.

Šest temeljnih nijansi

Šest je temeljnih nijansi od kojih je 14 novih poteklo. To su: Libre (62), Abstrait (69), La Favorite (43) – koraljna nijansa s naglascima fuksije, zatim Rouge Charnel (56) – prava crvena, Rouge Feu (57) – narančasta crvena i na kraju Rouge Vie (58), prašinasta crvena. Rouge Allure Velvet tako sada dolazi u ukupno 20 jedinstvenih nijansi, od klasične bež sve do grimizne.

Više od desetljeća tradicije

Rouge Allure Velvet prvi puta je lansiran 2011. godine kada je prvi potpuno izbrisao granicu između mat i sjajnih ruževa. Dana je to formula koja sadrži ultra fine pigmente za dugotrajnu i intenzivnu boju. Uz to on sadrži biserne pigmente koji svakom satenskom finišu daju luminozitet. Ovi ruževi snažne su prekrivne moći, a istovremeno su ugodni za nositi jer sadrže ricinusovo ulje i shea maslac.

FOTO: Chanel

Učitati još
Zatvori