Veliki povratak modne kuće Celine u svijet parfema – zavirite u njihovu prvu parfumeriju

Veliki povratak modne kuće Celine u svijet parfema – zavirite u njihovu prvu parfumeriju

@celine

Na proljeće 2016. godine Hedi Slimane najavio je svoj odlazak iz modne kuće Saint Laurent, a u siječnju 2018. modnim je svijetom još glasnije odjeknula vijest da će Hedi Slimane preuzeti kreativno vodstvo modne kuće Celine. I dok mnogi nisu znali što očekivati, jedno je od samog početka bilo sigurno – ispred jedne od najvećih pariških modnih kuća vrijeme je velikih promjena. Prvo je nestao akut akcenat na prvom e u nazivu brenda, a nakon toga stigle su i promjene u samoj estetici – modna publika postala je skeptična prema Hedijevom radu, obožavatelji brenda Celine ostali su razočarani, a kao reakcija na novu eru u povijesti Celine nastao je i Instagram profil @oldceline posvećen radu Phoebe Philo koja se u Celinu zadržala od 2008. godine do 2018. godine kada je predstavljena posljednja Céline kolekcija s njezinim potpisom.

Iako je pritisak modnog svijeta bio velik, Hedi je ostao dosljedan sebi i svojoj viziji modne kuće Celine, a kraj ljeta donio je još jednu veliku vijest – veliki povratak Celine parfema.

@celine

Veliki povratak Celine parfema

Više od pedeset godina nakon prvog i kultnog Celine mirisa Vent Fou, Hedi Slimane krajem kolovoza najavio je novu liniju parfema – CELINE HAUTE PARFUMERIE. S ciljem odmaka od komercijalizacije parfema kojoj smo imali prilike svjedočiti u posljednja dva desetljeća i sa željom povratku umjetnosti kreiranja parfema koji ne slijede trendove, već ih nadilaze, Hedi je za Celine odlučio stvarati parfema koji će biti, baš poput onih kultnih, starih mirisa, vječni.

Nova linija Celine parfema inspirirana je Parizom, a sastoji se od jedanaest raskošnih mirisa – osam mirisa kreirano je s idejom nošenja po danu, dok su tri mirisa u kolekciji rezervirana za večernje prilike. Miješanjem tradicionalno muških i ženstvenih nota, Hedi je stvorio jedanaest unisex mirisa s galskim naglaskom koji se odražava u harmoniji chypre kompozicije i notama poput irisa i ruže.

Devet od jedanaest mirisa predstavljeno je tijekom vikenda u prvoj Celine parfumeriji, dok zadnja dva mirisa stižu sljedeće godine.

@celine

ZAVIRITE U PRVI CELINE HAUTE PARFUMERIE BOUTIQUE

Nakon što je simpatije obožavatelja modne kuće Celine osvojio novom linijom posvećenom parfemima, Hedi je pripremio još jedno iznenađenje koje je izazvalo pravo oduševljenje i u modnom i u beauty svijetu. Na 390 rue Saint-Honoré u Parizu ovog je vikenda otvorena prva Celina parfumerija. Naziva CELINE HAUTE PARFUMERIE BOUTIQUE, ekskluzivna Celine parfumerija mjesto je koja donosi luksuz za sva osjetila – od raskošnih mirisa do uređenja interijera kojim vladaju crno-bijeli mramor, ogledala i drvo koje u nekoliko dizajnerskim modela stolica unosi toplinu u prostor.

Impresivan interijer CELINE HAUTE PARFUMERIE BOUTIQUE zapravo je savršeni nastavak estetike i filozofije iza parfema koji se u njemu nalaze – elegantan i moćna, jednako ženstven, koliko i muževan. Najbolje detalje iz interijera prve Celine parfumerije pogledajte u nastavku.

@celine
@celine
@celine
@celine

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori