Za kvalitetnu hidrataciju: Novi koncentrat s izuzetnim sastojkom

Za kvalitetnu hidrataciju: Novi
koncentrat s izuzetnim sastojkom

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Chanel-HYDRA-BEAUTY-skincare-linija1-1080x1620.jpg

Od 1998. godine, na jugozapadu Franuske i u samom srcu sela Gaujacq, beauty kuća Chanel vodi izuzetan projekt baziran na kameliji – omiljenom cvijetu Mademoiselle Chanel, koji je kroz godine postao mnogo više od toga i prerastao u jedan od onih ikoničnih simbola ove legendarne modne kuće. Kameliju danas susrećemo na Chanelovoj odjeći i modnim dodacima, a susrećemo ju i u beauty svijetu, gdje se koristi kao komponenta luksuzne kozmetike sa Chanel potpisom.

Vratimo li se u selo Gaujacq, ondje ćemo pronaći Jeana Thobyja, međunarodnog eksperta za kamelije, koji već nekoliko desetljeća uzgaja i održava jedinstveni botanički konzervatorij s kamelijama u glavnoj ulozi. U ovom čarobnom vrtu uzgaja se impresivnih dvije tisuće vrsta kamelija koje su prikupljene sa svih strana svijeta, a tu su i sadnice originalnih biljaka koje je Gabrielle Chanel navodno naručila za svoj vrt prije više od 100 godina. Ovaj biljni konzervatorij ima misiju zaštite i očuvanja svih vrsta kamelija koje ovdje rastu i napreduju pod otvorenim nebom, u vrlo balansiranoj i umjerenoj klimi, po uzoru na Kinu i Japan koje su zemlje porijekla same kamelije.

Zahvaljujući suradnji sa CHANEL Research laboratorijem, koja je započela upravo 1998. godine, konzervatorij u Gaujacqu uspio je po prvi put kultivirati izuzetnu vrstu Camellia japonica ‘Alba Plena’. Pokazala se izuzetnom, jer je u sklopu istraživanja pokazala otpornost čak i na ledene zimske uvjete, a time se došlo do spoznaje da ova vrsta ima i nevjerojatna hidratantna svojstva. Zahvaljujući toj spoznaji, Camellia japonica ‘Alba Plena’ 2009. godine postaje jedan od glavnim aktivnih sastojaka u Chanelovoj HYDRA BEAUTY skincare liniji i to je slučaj sve do danas.

Proces od njihovog uzgoja do njihova korištenja u Chanelovoj kozmetici je u najmanju ruku metikulozan i u potpunosti u skladu s prirodom; kamelije se njeguju, a zatim i beru ručno, cvijet po cvijet, u određeno doba dana kada nema jutarnje rose, i zatim momentalno stavljaju na led kako bi zadržale integritet aktivnih molekula, a naposljetku preostaje njihova obrada u laboratoriju. U cijelom ovom procesu, od uzgoja do proizvodnje, Chanel se vodi fair trade principima i njeguje oblik agrokulture koji nije na štetu bioraznolikosti. Inovativno i održivo, dvije su izuzetno važne stavke ne samo u proizvodnji HYDRA BEAUTY skincare linije, već i njegovanja ovog nevjerojatnog vrta.

Novi proizvod u Chanel HYDRA BEAUTY liniji: Camellia Glow Concentrate

Da je bijeli cvijet kamelije pravi botanički dragulj, dokazuje nam i najnoviji proizvod u Chanel HYDRA BEAUTY liniji, koji se ovih dana pojavio na globalnom, pa tako i na našem tržištu.

Njegovo ime je HYDRA BEAUTY Camellia Glow Concentrate, a riječ je o ultimativnom skincare koncentratu koji će pritisnuti pauzu na vašu trenutnu i pomalo ustaljenu beauty rutinu te vam pomoći vratiti svjež i blistav ten. Najveća posebnost novog koncentrata iz HYDRA BEAUTY linije je njegov dvostruki učinak: u jednom jedinom koraku svakodnevne rutine, koži osigurava ne samo hidrataciju, već i finiji i zaglađeniji dojam.

Ponovno se vraćamo na tu čarobnu vrstu kamelije, Camellia japonica ‘Alba plena’, koja ima izuzetan učinak zadržavanja i poboljšanja hidratacije kože. Nakon jednog mjeseca korištenja, rezultati su nedvojbeni: koža je mnogo bolje kvalitete i teksture, a primjećuje se i njen zdravi sjaj, jer ovako kvalitetna hidratacija doista čini čuda!

Najnoviji skincare proizvod iz Chanel specifičan je u odnosu na druge po još jednoj stvari: sadrži inovativni ekstrakt kvasca kamelije, hidratantni booster koji je razvijen specijalno za Chanel Beauty.

HYDRA BEAUTY rutina

Za maksimalan učinak novog proizvoda, Chanel predlaže sljedeću rutinu:

• 1. korak: pripremite i energizirajte kožu uz HYDRA BEAUTY Micro Liquid Essence.
• 2. korak: hidratizirajte i zagladite kožu uz HYDRA BEAUTY Camellia Glow Concentrate.
• 3. korak: hidratizirajte, popunite i iluminirajte kožu uz HYDRA BEAUTY Micro Sérum.
• 4. korak: hidratizirajte i učvrstite kožu uz HYDRA BEAUTY Micro Crème

Cijena novog Camellia Glow Concentrate proizvoda iznosi 668,00kuna.

Foto: Chanel Beauty

Preporuka

Zatvori